Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Uniswap leáll több, mint 100 token kereskedésével

A Uniswap leáll több, mint 100 token kereskedésével

A Uniswap szabályozási okok miatt megszünteti a weboldalán mintegy 100+ token listázását. A protokoll változatlan marad.

 

A Uniswap decentralizált, vagy mégsem?

Szabályozási ellenőrzésre számítva az Uniswap több tokent is eltávolított, amelyek értékpapír státuszban lehetnek. Ilyen például a Tether Gold és a tokenizált részvények olyan kriptográf platformokról, mint a Synthetix. A Uniswap arra hivatkozik, hogy szeretne többet tenni a  kripto-, és blokklánc ökoszisztéma "fejlődő szabályozási környezetéért". Körülbelül 100 tokenről lehet szó. 

https://twitter.com/Uniswap/status/1418697012095164420

Maga a Uniswap protokoll nem változik, továbbra is támogatja a tokenek kereskedelmét. A változás a Uniswap weboldalon történik, amit a Brooklyn központú Uniswap Labs fejleszt. Kizárólag a weboldalról veszik le az adott tokenek kereskedési lehetőségét.

Ennek oka, hogy a weboldalt működtető brooklyni fejlesztők tekintettel vannak az amerikai értékpapír-törvényekre, amelyek megakadályozzák, hogy a Uniswap Labshoz hasonló cégek jogosulatlanul befektetési termékeket értékesítsenek. Ezzel szemben az Uniswap protokoll nem Brooklynban működik; ez egy kódrészlet, amelyet egy több száz fejlesztőből és befektetőből álló közösség tart fenn - köztük vannak amerikaiak is, és igen, ugyanazok az emberek is, akik létrehozták az Uniswap Labsot.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) nem tudja beperelni ezeket az embereket, és nem is perelhet egy kicsi számítógépes kódot sem, így a protokoll nem változik. És mivel a protokoll a decentralizált Ethereum blokkláncon fut, a hatóság nem tudja kikapcsolni, leállíttatni azt. Hayden Adams, az Uniswap feltalálója szerint a Tether Gold eltávolítása az okos szerződés hibájának tudható be.

https://twitter.com/haydenzadams/status/1418718377837842435

 

A következő 3 ok állhat a delistázások mögött

Három ok miatt gyorsulhatott fel a Uniswapnál a tokenek eltávolítása. Az első a nemzetközi támadások a Binance ellen, amely tokenizált részvényeivel bosszantotta a globális szabályozókat. A Binance a múlt héten hirtelen felfüggesztette tokenizált részvényeinek kereskedését, miután az Egyesült Királyság, Hongkong, Németország és Olaszország pénzügyi felügyeletei szerint értékpapírnak minősülhetnek.

A második az ezen a héten történt fellépés a BlockFi ellen, egy New Jersey székhelyű kriptohitelezési platform ellen, amely kamatot fizet a Bitcoin (BTC), USDC és más kriptovaluták betétei után. New Jersey, Texas és Alabama felszólította a céget, hogy váltsa ki az értékpapír értékesítésre szóló engedélyeket. 

Ahogy a Uniswap, úgy a BlockFinak sem saját kriptovalutájáról van szó, és a Bitcoin vagy az Ethereum ugyancsak nem értékpapír. Ami a hatóságoknál meghatározó, hogy ezen cégek ügyfelei profitálnak a befektetésekkel, hasonlóan az értékpapír szerződésekhez.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

A harmadik ok Gery Gensler, a SEC elnöke miatt lehet, aki a napokban nyilatkozott arról, hogy a jövőben több szabályozás érkezhet azoknak a cégeknek, akik tokenizált részvényeket kínálnak ügyfeleiknek. Gery Gensler azt nyilatkozta, hogy nem számít, hogy részvénytoken, alapul szolgál az értékpapíroknak.  Ezeknek a platformok akár centralizáltak, akár nem, be kell tartani az értékpapírokra vonatkozó törvényeket. Tehát ez célzás arra, hogy a Uniswap platformnak be kell tartania a SEC által előírt értékpapír törvényeket.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.99% $65,547.38
Ethereum ETH -3.46% $3,437.82
BNB BNB -1.86% $593.23
Solana SOL -7.68% $135.96
XRP XRP 0.49% $0.4904
Dogecoin DOGE -9.07% $0.122
Cardano ADA -7.67% $0.3788
Litecoin LTC -5.62% $73.38
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!