Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ismét ébredeznek az Ethereum hitelezési platformok

Ismét ébredeznek az Ethereum hitelezési platformok

Úgy néz ki lassan kezdenek felpörögni az Ethereum láncon lévő főbb hitelezési platformok, izgalmas fejleményeket hozva a kriptovaluták világába.

Aave: Az Ethereum hitelezés úttörője

Az Aave (AAVE), amely az Ethereum (ETH) blokkláncon működik, az egyik legnagyobb DeFi hitelezési platform. A felhasználók kriptovalutáikat fedezetként használva azonnali hiteleket vehetnek fel, valamint kölcsönadhatják kriptovalutáikat hozamokért cserébe. Május 7-én az Aave nettó hitelállománya 158,65 millió dollárt ért el, ami az elmúlt egy év legnagyobb napi nettó kölcsönzési eredménye.

Ha egy platform napi nettó hitelfelvételi értéke negatív, az azt jelenti, hogy több hitelt fizettek vissza, mint amennyit aznap felvettek. Az elmúlt évben a nettó hitelfelvételek gyakran visszafogottak voltak és 2023 nyarától kezdve a törlesztések növekedése dominált.

Ismét ébredeznek az Ethereum hitelezési platformok | Cryptofalka

Februártól azonban a nettó hitelfelvételek ismét növekedésnek indultak. Az április második felében tapasztalt nettó visszafizetések stabilabbak és nagyobbak voltak az év korábbi időszakához képest, mégis az időszak összességében jelentős hitelfelvételi aktivitást mutatott.

Növekvő felhasználói bázis az Ethereum hitelezési platformokon

Az egyedi hitelfelvevők száma ezeken a protokollokon az elmúlt év során szintén emelkedett. Bár februárban érte el a csúcsot, az Aave-től kölcsönzők száma továbbra is magas.

Májusban több mint 200 cím kölcsönzött napi szinten, szemben a tavalyi év azonos időszakában mért, gyakran 100-nál is kevesebb címmel. Ez a növekedés is azt mutatja, hogy kezd visszatérni az aktivítás DeFi ezen szektorába.

Ismét ébredeznek az Ethereum hitelezési platformok | Cryptofalka

Kié lesz a legnagyobb hitelezési platform

Bár az Ethereum decentralizált tőzsdék (DEX) volumene is növekedett az elmúlt hónapokban, még mindig elmarad a 2021 végi csúcsoktól. Az Eth hitelezési piacát más blokkláncok, mint például a Solana (SOL) és a Base DEX-ei is kihívások elé állítják. Emellett más láncon, például a Tronon (TRX) működő JustLend is nagy népszerűségnek örvend és a protokollban lekötött teljes érték (TVL) már meghaladja a Compound-ét is.

A legnagyobb altcoin hitelezési piacának bővülését az Aave és a Compound (COMP) is igyekszik kihasználni, hiszen mindkét platform kiterjesztette kínálatát más hálózatokra is. Ez a diverzifikáció fontos lépés a versenyben maradás és a felhasználói bázis növelése érdekében.

Valószínű, hogy a kölcsönzések mértékének növekedése jót jelenthet a piac számára. Ez a plusz likviditás általában növeli a piaci aktivitást és javítja a piaci feltételeket is, ami pozitív lendületet adhat a szektornak.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.43% $61,317.78
Ethereum ETH -0.56% $3,384.74
BNB BNB 0.04% $574.59
Solana SOL 7.16% $135.6
XRP XRP 0.70% $0.478
Dogecoin DOGE 1.54% $0.1227
Cardano ADA 2.48% $0.3883
Litecoin LTC -1.85% $70.65
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!