Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Base memecoin szezon: Solana után a következő nagy dobás?

Base memecoin szezon: Solana után a következő nagy dobás?

A memecoinok vezethetik a következő adoptációs hullámot a Base hálózaton, de akár át is vehetik a Solana jelenleg vezető szerepét a meme piacon.

A Base hálózat lélegzetelállító növekedése

A Coinbase hálózatának 203 nap kellett ahhoz, hogy elérje az 1 milliárd dolláros teljes lekötött értéket (TVL), de a 2 milliárd dollár eléréséhez csak 25 napra volt szüksége.

A Ethereum (ETH) layer-2 hálózat február 27-én, 226 nappal az augusztusi indulása után 1 milliárd dollárnyi TVL-t ért el. Az L2Beat adatai szerint azonban a hálózatnak mindössze 25 nappal később sikerült ezt az értéket megdupláznia és a mai napon pedig már a 3 milliárd dolláros értéket is átlépte.

Base memecoin szezon: Solana után a következő nagy dobás? | Cryptofalka

A Base lehet az új központ a memecoinok számára?

A Base összértéke (TVL) kevesebb mint egy hónap alatt megtriplázódott, elérve a 3,15 milliárd dollárt, és a szakértők szerint ez lehet a következő epicentrum a memecoinok számára.

A Solana (SOL) hálózaton egy őrült memecoin szezonon vagyunk túl. Azok, akik elég korán és elég bátrak voltak, több ezer vagy akár több millió dollárt kerestek egyik napról a másikra. Most a figyelem lassan a Base mémekre terelődik, és potenciálisan ott is hihetetlen felfutást láthatunk.

A Solana memecoin-őrület élén a Dogwifhat (WIF) állt, amely a CoinGecko szerint december eleji indulása óta 2,7 milliárd dolláros piaci kapitalizációt ért el. Eközben a Book of Memes (BOME) és a Slerf (SLERF) már 2,7 milliárd dolláros tőkét halmozott fel, mióta a hónap elején megjelent a Solana hálózatán.

A Brett (BRETT) és a Degen (DEGEN) a legnagyobb Base memecoinok közé tartozik, a CoinMarketCap szerint 551,17 millió, illetve 295,41 millió dollár piaci kapitalizációval büszkélkedhetnek - bár ezek még mindig messze elmaradnak a közelmúltban népszerű memecoinoktól, mint például a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB).

Normie (NORMIE), Briun Armstrung (BRIUN) és Doginme (DOGINME) további, a Base hálózaton megjelenő memecoinok, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek.

Miért pont a Base hálózat?

A Base a Coinbase layer 2 hálózata, amely az Optimism (OP) protokollra épül. Alacsony költségű, biztonságos és fejlesztőbarát platformot biztosít az Ethereum ökoszisztémában az on-chain fejlesztéshez. 

A Solana memecoin őrületének elsődleges mozgatórugói az alacsony tranzakciós költségek és a jelentős áteresztőképesség voltak. A hálózat olcsó tranzakciós díjai vonzóak, különösen a nagy aktivitású időszakokban, amikor a ’gas’ más hálózatokon, például az Ethereumon megfizethetetlenül drágává válik. A Solana nagy áteresztőképessége azt is jelenti, hogy a hálózat másodpercenként több ezer tranzakciót képes kezelni, így ideális a nagy kereskedési volumenű meme-projektek számára.

A március közepi Ethereum Dencun frissítés azonban jelentősen csökkentette a díjakat az összes ETH L2 esetében, így azok versenyképesebbek lettek a Solanához képest. A frissítés előtt az átlagos Base tranzakciós költség 0,31 dollár volt, de mostanra ez a cent töredékére csökkent (körülbelül 0,0004 dollár). Ennek eredményeképpen megnövekedett felhasználói aktivitást láthatunk a Base és a többi L2 hálózaton.

A Coinbase a legnagyobb központosított tőzsde az Egyesült Államokban, 60 milliárd dollárt is meghaladó értékeléssel. A tőzsde az amerikai Bitcoin spot ETF-ek 90%-ának letétkezelőjeként szolgál, és olyan nagy szervezetek, mint a Blackrock és az USDC számára biztosít platformot, mint preferált blokklánc. 

A Coinbase lenyűgöző teljesítményét tovább növelte, hogy nemrégiben 49%-os éves bevétel növekedést jelentett, ami megszilárdította sátuszát, mint az iparág egyik vezető cége. A Base, mint a Coinbase összes on-chain termékének otthona, közvetlenül profitálhat ebből a sikerből.

Base memecoin szezon: Solana után a következő nagy dobás? | Cryptofalka

A nagy elérésnek köszönhetően számíthatunk arra, hogy az lakossági befektetők jelentős része a Coinbase-en keresztül fog belépni a kriptovaluták világába. És mivel mással kezdené a karrierjét egy teljesen kezdő kriptós befektető, mint memecoinok vásárlásával. Ez betudható a tapasztalat hiányának, a gyors profitszerzés reményének és a bikapiacon jellemző memecoin hype-nak.

Erre tesz rá egy lapáttal, hogy már most is lehet egyes memecoinokat a Coinbase tárcán keresztül kereskedni. Továbbá az a szóbeszéd járja, hogy a Coinbase közvetlenül integrálja majd a Base láncot az alkalmazásukba, ami még jobban megkönnyítheti ezt a folyamatot.

Ha még nincs Coinbase fiókod, itt tudsz regisztrálni.  ⏪

Végezetül annyit javasolnék, hogy mindenki legyen nagyon óvatos a memecoinok kereskedésével, mivel tényleg semmilyen felhasználási funkció nincs mögöttük, az árfolyamot csakis a hype és a narratíva hajtja. Ne felejtsük el, hogy a 10 és 20-szoros növekedések mellet, simán eshet egy ilyen token értéke 80-90%-ot egy nap alatt.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.79% $64,334.9
Ethereum ETH -4.13% $3,084.34
BNB BNB -4.97% $551.76
Solana SOL 0.51% $141.13
XRP XRP -5.99% $0.4911
Dogecoin DOGE -4.85% $0.1537
Cardano ADA -4.21% $0.4565
Litecoin LTC -3.66% $78.64
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!