Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
1,9 milliárd dolláros átverés: bíróság előtt a Hyperfund

1,9 milliárd dolláros átverés: bíróság előtt a Hyperfund

A kriptovaluta scam megszervezésével vádolt trió akár öt év szövetségi börtönbüntetéssel is számolhat, ha elítélik őket.

1,9 milliárd dolláros kriptopénz-csalás

Egy ausztrál és két amerikai férfi ellen emeltek vádat egy 1,9 milliárd dolláros kriptopénz-csalás megszervezésével, amely egy állítólagos DeFi platform, a HyperFund köré épült - közölte hétfőn az amerikai igazságügyi minisztérium.

Az igazságügyi minisztérium azzal vádolta az ausztrál állampolgár Sam Lee-t (társalapítója a HyperFundnak), valamint Rodney Burtont és Brenda Chungát, akik szintén népszerűsítették a platformot, hogy együttesen közel 1,9 milliárd dollárt csaltak ki a befektetőktől, azt állítva, hogy a befektetések hozama kriptopénz-bányászati műveletekből származik.

"Legyen szó kriptopénzcsalásról vagy bármilyen más pénzügyi csalásról, ha túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg az is. A feltételezett csalás mértéke most is elképesztő méreteket ölt. " - tette hozzá Erek L. Barron, a marylandi kerületi ügyész egy nyilatkozatban. 

HyperFund: Napi 0,5% és 1% közötti passzív jutalmak

Az igazságügyi minisztérium szerint a trió 2020 júniusától 2022 novemberéig állítólag befektetési szerződéseket kínált és értékesített a nyilvánosságnak a HyperFundon keresztül, hamisnak állításokat téve, beleértve a HyperFund "tagságokat", amelyek napi 0,5% és 1% közötti passzív jutalmakat biztosítottak a befektetőknek, amíg a vállalat meg nem duplázta vagy meg nem háromszorozta a befektető kezdeti befektetését.

A HyperFund azt állította, hogy kifizetéseit részben a nagyszabású kriptobányászati műveletekből származó bevételeiből folyósítja. A probléma csak az, hogy most a hatóságok szerint a bányászati tevékenységek egyszerűen nem léteztek, sőt 2021 júliusától kezdődően a HyperFund elkezdte blokkolni a befektetők kifizetéseit.

Öt év börtönbüntetést is kiszabhatnak a HyperFund trióra

Lee-t és Chungát értékpapír- és banki csalás elkövetésére irányuló szervezkedéssel, míg Burtont engedély nélküli pénzátutalási vállalkozás működtetésével vádolják. Chunga bűnösnek vallotta magát. A trió elítélése esetén akár öt év szövetségi börtönbüntetésre is számíthat.

A hatóságok megjegyezték, hogy a HyperFund több néven is működött, így például HyperTech, HyperCapital, HyperVerse és HyperNation néven is ismert.

Tavaly több mint 1,7 milliárd dollár kriptopénz tűnt el

A TRM Labs blokkláncelemző vállalat múlt havi jelentése szerint csak 2023-ban több mint 1,7 milliárd dollárnyi kriptopénzt loptak el. A hónap elején hackerek több mint 4 millió dollárt tulajdonítottak el úgynevezett "wallet drainerek" segítségével, hamis air dropokon és Solana-tulajdonosokat célzó csalásokon keresztül.

Bár a kriptovaluta-bűncselekmények nem új keletűek, az Igazságügyi Minisztérium és más ügynökségek, köztük az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete fokozta erőfeszítéseit az állítólag digitális eszközökkel kapcsolatos csalások és rendszerek megfékezésére.

"Ezek az esetek egyértelmű üzenetet közvetítenek arról, hogy megvannak az eszközeink ahhoz, hogy megvédjük a pénzeszközöket. Szorgalmasan nyomozunk, üldözzük és felelősségre vonjuk azokat, akik megpróbálják becsapni az amerikai befektetőket" - mondta David Meisenheimer, az IRS Criminal Investigation megbízott különleges ügynöke.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.85% $64,095.42
Ethereum ETH 0.03% $3,419.61
BNB BNB -0.06% $571.41
Solana SOL 1.66% $160.9
XRP XRP -6.11% $0.5519
Dogecoin DOGE -1.91% $0.1197
Cardano ADA -2.93% $0.4235
Litecoin LTC -0.95% $71.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!