Dél-Korea is vizsgálja a nemzeti digitális valuta lehetőségeit

Szerző: | jún 16, 2020 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

A Bank of Korea, egy hat fős szakértői csoportja vizsgálja ki egy központi bank által kibocsjájtott nemzeti digitális valuta (CBDC) lehetőségeit. 🧐

 

Kína után Dél-Korea is nemzeti digitális valuta fejlesztésén gondolkodik

A mai napon a Dél-Koreai Központi Bank (BOK – Bank of Korea) közölte, hogy egy hat fős szakértőkből álló jogi tanácsadó csoportot hozott létre. A csoport célja, hogy egy CBDC, azaz egy központi bank által kibocsátott nemzeti digitális valuta esetleges jogi következményeit vizsgálják. A szakértők között található három professzor, két jogász és egy BOK hivatalnok. A tervek szerint a munka 2021 májusáig fog tartani, ami idővel még rugalmasan változhat. 

Korábban már láthattunk ehhez hasonló vizsgálatról híreket, ugyanis áprilisban a Központi Bank egy 22 hónapos kísérleti periódust indított, ahol a nemzeti digitális valuta bevezetésének logisztikai aspektusait vizsgálták. Akkor kiderült az is, hogy egyelőre nem érzik sürgetőnek egy CBDC bevezetését, de amikor ilyen irányú fordulatot vesz majd a pénzügyi fejlődés, akkor már készen akarnak állni egy digitális Wonra.

 

Nemzeti digitális valuta harc: Jüan kontra won⚔️

Dél-Korea sem kivétel abból a szempontból, hogy egyre növekszik a kriptovaluták elfogadottsága. Egy mostani Yonhap (dél-koreai hírügynökség) cikk alapján az látszik, hogy a helyi üzletek nem csak a hazai, de még a külföldi központi bankok kriptovalutáit is elfogadnák.

Korea gazdasága szorosan összefügg a kínaival. A helyi, koreai eladók egyértelműen meglovagolnák az új, kínai kriptovaluta, a digitális Jüan megjelenésével kapcsolatos előnyöket. Erre azonban addig semmiképpen sincsen lehetőségük, amíg a koronavírus miatti kínai-koreai utazási tiltások érvényben vannak. Itt leginkább a nagy számú, Koreába látogató kínai túristára gondolnak.

Glenn Woo, a Ledger Vault (kriptovaluta wallet kezelő megoldás) ázsiai-csendes óceáni területekért felelős vezetője szerint, a kínai államilag támogatott nemzeti digitális valuta lesz az első sikeresen elindított CBDC a világon.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.