Döbbenetes mennyit spórolhat az Arab Emírségek a blockchain technológiával

Szerző: | jan 16, 2020 | Kriptovaluta

Egy friss tanulmány szerint az Egyesült Arab Emírségek akár 3 milliárd dollárt is spórolhat a blockchain technológia alkalmazásával.

 

Blockchain technológia segíthet az Arab Emírségekben pénzt spórolni

Egy White paperben bukkant fel a “Blockchain technológia alkalmazása: Esettanulmányok és tanulás az Egyesült Arab Emírségekből” című értekezés. A tanulmány a “Fourth Industrial Revolution UAE”, a “Dubai Future Foundation” és a “World Economic Forum” közreműködésével jött létre. Ennek célja, hogy felmérje a blockchain technológia jelenlegi elterjedtségét, hogy azonosítsa a fő kihívásokat és a  technológia előnyeit.

blockchain_technológia_arab_emírségek

A felmérésben több, mint 100 szervezet vett részt, melyek között olyan kormányzati szervek is voltak, amelyek már nagyban használják a blockchain technológiát. A megkérdezett kormányzati szervek túlnyomó többsége (80%) az alkalmazott blokklánc-megoldások korai szakaszban történő azonosítását nevezte meg a technológia bevezetésének legfontosabb tényezőjének.

A nagy szervezeteknél a blockchain technológia telepítésének sikere az egyértelműen meghatározott felhasználási célon múlik. Míg a közszférában az oktatás és az érdekeltekkel való egyeztetés tűnt a legkritikusabb kihívásnak a blokklánc végrehajtása során. A magánszektor a szabályozási bizonytalanságot jelölte  meg kulcsfontosságú pontnak.

 

A papírmunkán spórolhatnak rengeteget a Blockchain technológia segítségével

A blokklánc technológia elterjesztésével az Egyesült Arab Emírségek kormánya drasztikusan csökkentheti a papírmunkát, évente 398 millió nyomtatott dokumentumot és 77 millió munkaidőt spórolhatnak vele – állítja az elemzés.

Mivel a köz- és magánszektorbeli szervezetek 80%-a már elkezdte a blokklánc használatát, az Egyesült Arab Emírségek messze előrehaladottak az ágazatban. Mellettük Bahrein és Szaúd-Arábia is az élmezőnyben vannak. Ahogyan a blokklánc-elemző Sukhi Jutla nyilatkozott a Cointelegraphnak:

Az Egyesült Arab Emírségek elég okosak voltak ahhoz, hogy megértsék, hogy ez az új innováció az elkövetkező években drasztikusan növekedni fog. Ők pedig nem szeretnének kimaradni belőle! Nem lennék meglepve, ha az Egyesült Arab Emírségek válna vezető nemzetté a blockchain technológiában. Pontosan úgy ahogyan azt tette az olaj- és ingatlan piaccal is.

blockchain cryptofalka

Az elmúlt néhány hónapban az Egyesült Arab Emírségek számos blockchain technológiával kapcsolatos kezdeményezést indított. Ilyen volt például a “Digitális selyemút”, amelynek célja a kereskedelem digitalizálása lenne. Vagy a Silsal projekt, melynek célja, hogy nagyobb biztonságot, átláthatóságot és hatékonyságot biztosítson a szállítás és a logisztika területén.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
  3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
  4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
  7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka