Nem bír magával stabilcoin piac, itt az újabb csúcs

Szerző: | jún 16, 2020 | Blokklánc hír, Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

Azután, hogy a Tether letaszította a Ripple-t a kriptovaluták dobogójáról, újabb csúcsot döntött a stabilcoin piac. 🔥Mutatjuk mi áll az új csúcs mögött!

 

A stabilcoin piac kapitalizációja elérte a 10 milliárd dollárt

2020-ban a nemzeti digitális valuták, valamint a stabilcoinok iránti érdeklődés is a csúcsra szökött. Szinte hétről hétre hoznak létre újabb és újabb stabilcoinokat. Szinte majdnem olyan gyorsan, ahogyan a FED nyomtatja a dollárt. 😒 Ezzel pedig újabb csúcsot döntött a stabilcoin piac, megvan a 10 milliárd dolláros piaci kapitalizáció! Wow!

A vezető stabilcoin a Tether még májusban taszította le a kriptovaluták top listájáról a régi motoros Ripple projektet. Az Ethereum blokkláncán végzett tether tranzakciók pedig már a Bitcoin napi tranzakcióinak mértékét is megdöntötték. És akkor még ott van az Omni-layer és a Tron blokklánca is… 

Tetherdollar

A rohamosan növekvő érdeklődéssel pedig az amúgy kétes előélettel rendelkező Tether egyáltalán nincs egyedül! Az USD Coin, a Paxos és a többi stabilcoin iránti érdeklődés is egyértelműen felfutóban van. 📈 Ezzel a stabilcoin piac a teljes kriptovaluta piac marketcapjének 3,5%-át birtokolja már. Elsőre nem tűnhet soknak de a legnagyobb altcoin az Ethereum is csak a kriptovaluta piac 9%-át teszi ki önmagában.

De vajon mi állhat a növekvő érdeklődés mögött? ⤵️

 

Mi állhat a stabilcoin piac hódítása mögött?

A stabilcoinok elsődleges funkciója a magas volatilitással rendelkező kriptovaluta piacon történő rizikók csökkentése. Egy egyszerű, gyors és hatékony megoldást nyújtanak arra, hogy ha az ember szeretne “fedezékbe vonulni” és elkerülni a potenciális vad árfolyammozgásokat. Ezzel a stabilcoinok egy köztes megállót nyújtanak a bitcoin, kriptovaluták és a nemzeti FIAT valuták között.

Amikor a tőzsdei kereskedők úgy látják, hogy sötét felhők gyülekeznek a tőzsdén akkor egyszerűen átváltanak stabilba, majd ha minden jól megy alacsonyabb áron visszaszállnak a kedvenc kriptovalutájukba. Ha szeretnél többet tudni a vezető stabilcoinról a Tetherről ➡️ A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

Bitcoin dollár euró font valuta I Cryptofalka

Azonban a fő funkció mellett úgy néz ki, hogy több mellék funkció is megjelenik, ami felgyorsította a stabilok iránti érdeklődést! Ugyanis az elmúlt időszakban viszonylag stabil, volatilitástól kevésbé szabdalt a Bitcoin grafikonja. Egyértelműen látszik, hogy nem csupán az eredeti funkció, ami pörgeti a Tether és a többiek piacát.

A kriptovaluta felhasználók ugyanis elkezdték a stabilcoinokat a tárcák közötti érték mozgatásra is aktívan használni. Ugyanis gyorsabbak és a költségük is alacsonyabb, mintha mondjuk ha Bitcoinnal mozgatnánk az adott értéket.

Ez mellett a decentralizált pénzügyi rendszerek is felkapták a stabilcoinokat, a Nexo hitelező platform például napi több millió dollár Tethert hitelez nap mint nap. Márpedig a kriptovaluta hitelező platformok is nőnek, mint a gomba. Gondoljunk csak a hazai INLOCK-ra vagy a Crypto.com-ra.

Nexo tether hitel I Cryptofalka

Forrás: https://nexostatistics.com

A világ különböző helyein pedig sorra kezdenek az államok a stabilcoinokhoz nagyban hasonló nemzeti digitális valuták fejlesztésébe. Gondoljunk csak Kínára, Franciaországra vagy Dél-Koreára. De ott van az amerikai Libra projekt is, ami szintén erősen épít a stabilcoinok alapjaira.

Lehet szeretni és nem szeretni a Tether-t és a stabilcoinokat is. De az biztos, hogy olyan piaci igények mutatkoznak, amik miatt a jövőben tuti, hogy itt maradnak velünk. Sőt a valós felhasználási módok hatására akár még tovább is nőhetnek!

Ha szeretnéd a futást, házimunkát vagy az utazást hatékonyan eltölteni, hallgasd a Bitcoin kisokos-ra hallgató podcastünket! 🎤 Spotify és iTunes segítségével érhetőek el a Bitcoinról és blokkláncról szóló hanganyagainkat. 🎧 

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.