Elárasztják a piacot a használt kriptobányász GPU-k

Szerző: | jún 27, 2022 | Kriptovaluta

Tömegesen adják el a kriptobányász GPU -kat, ugyanis a bányászok a jövedelmezősége drasztikusan csökkent a medvepiacnak köszönhetően.

 

Szabadulnak a kriptobányász GPU-któl

A kriptobányászathoz használt csúcskategóriás grafikus kártyák elárasztják a piacot. A kriptovaluta bányászat jövedelmezősége drasztikusan lecsökkent a medvepiac hatására.
 
Kriptovaluta bányászat | Cryptofalka

Forrás: techtimes.com

 
A gamerek végre fellélegezhetnek, mivel a kripto bányászok kivándorlása csökkenti a csúcskategóriás grafikus kártyák iránti keresletet. A twitter tele van képekkel a használt piacokon eladott GPU-król, az új és használt egységek árai elkezdtek csökkenni. A hét elején a Hardware Times arról számolt be, hogy a kínai viszonteladói piacok Nvidia RTX 3080-at már 523 dollárért árulják. Ezenkívül a gamerek is arról számoltak be, hogy az RTX 3060 Ti néhány használt piacterén 300-350 dollárba kerül.
 

 

Megéri megvenni egy kriptobányász GPU-t?

Mint minden használt elektronikai eszköz, különösen a számítógép alkatrészek esetében, ez is nagy szerencsejáték. Az állandó nagy terhelésnek, nagy feszültségnek és magas hőmérsékletnek kitett alkatrészek gyorsabban elhasználódnak.
 
A közösségi médiában több gamer is figyelmeztet ezeknek a használt grafikus kártyáknak a hátrányaira, amelyek kriptobányászatban vettek részt. Ezenkívül a használt GPU-k vásárlóitól érkeztek jelentések arról, hogy a megvett kártyákban alkatrészeket kellett cserélni, vagy épp fűtési/hűtési problémák merültek fel. A játékosok általában kripto ellenesek, mert az utóbbi időben nehezen és drágán jutottak GPU-khoz.

Minden történetnek két oldala van. Egy játékos rámutatott, hogy a magas feszültség és a hőtágulás azok, amelyek idővel megölik a processzort. “Az Ethereum bányászatához használt GPU-k jellemzően alulfeszültek, hogy a lehető legkevesebb áramot használják fel, így a feszültség nem rontotta őket” – tette hozzá. Ezenkívül a kriptobányász ​​GPU-k állandó steady-state állapotban maradnak, és hőmérsékletük nagyon keveset ingadozik, mivel állandó hűtéssel és minimális terhelési együtthatóval rendelkeznek.
 
Azt javasolta, hogy garanciás GPU-t kell vásárolni. “A legtöbb ember azt hiszi, hogy a használt kártyák rosszak. Azok az emberek, akik új grafikus kártyákat készítenek pedig ezt akarják elhitetni.”

 

Nem szabad elsietni a vásárlást

A gamer rámutatott, hogy az árak két év után végre visszatérnek a gyártó által javasolt fogyasztói árhoz, de óva intett attól, hogy most vásároljon valaki GPU-t. Az Nvidia 4000-es sorozata a megjelenés küszöbén áll, ami azt jelenti, hogy a piacot elárasztó jelenlegi kártyák árai még tovább esnek, mind az új, mind a használt kártyák esetében.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
„Nagyon jó, hogy végre láthatunk GPU-kat a valós fogyasztói árakon. Sokáig tartott, hogy elérjük ezt az állapotot, a következő generáció már a sarkon van.”
 
Hozzátette, hogy:  “Ha valaki hajlandó vállalni a kockázatot, akkor néhány száz dollárért beszerezhet egy tisztességes grafikus kártyát, amelyet tesztelt, működőképes és vásárlói védelemmel ellátott. Az árak azonban továbbra is csökkenni fognak a kereslettel együtt, így azok számára, akiknek nem sürgős, jobb megoldás lehet, ha még várnak.”
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.