Elkészült az EU kriptoszabályozási terve, a MiCA

Szerző: | okt 7, 2022 | Kriptovaluta

Az Európai Unió megállapodásra jutott a kriptoeszközök piacairól szóló szabályozási (MiCA) keretrendszerről.

 

Elkészült az EU kriptoszabályozási tervezete

Az Európai Unió megállapodásra jutott a kriptoeszközök piacairól szóló szabályozási (MiCA) keretrendszerről, amely meghatározza, hogyan kell a régiónak megközelítenie a kriptoszektort.
 
g7 cbdc szabályozás I Cryptofalka
 
Az Európai Unió Tanácsának október 5-én kiadott közleménye szerint, a blokk országainak tisztviselői minden további megfontolás nélkül aláírták a keretszöveget. A MiCA a júniusban megfogalmazott politikai körvonalak csúcspontja, amelyek célja egy átfogó kriptoszabályozási szöveg, amely lefedi a régiót. A keretrendszert a fogyasztók védelme és a kriptográfiai bűncselekmények, például a pénzmosás elleni küzdelem vezérli.
 

 

Specifikus rendelkezések a MiCA-ban

A törvénytervezetek némely konkrét kitétele megköveteli az iparágban tevékenykedő szervezetektől, hogy felfedjék azon fogyasztók személyazonosságát, akik olyan eszközökkel kriptofizetést hajtanak végre, mint a Bitcoin (BTC). Ezenkívül a MiCA felvázolja a kriptopénzek és cserék szabályozását, valamint tartalékkövetelményeket ír elő a stabil érmék kibocsátó cégek számára.
„Az olyan algoritmikus kriptoeszközök kereskedési forgalomba hozatalát kérő cégeknek vagy személyeknek, amelyeknek nem célja a kriptoeszközök értékének stabilizálása egy vagy több eszköz kapcsolásával, minden esetben meg kell felelniük e rendelet II. cikkelyének.” – olvasható a tervezetben.
Nexo kriptovaluta váltó
 
Érdemes megjegyezni, hogy egy nemrégiben kiszivárgott tervezet azt mutatta, hogy az EU tisztviselői azt is javasolják, hogy a kriptovaluták kibocsátói tegyenek közzé white paper-t, amelyek részletezik a platformok illetékes hatóságoknál történő regisztrációjának technikai ütemtervét.
 
Összességében, a törvénytervezet felszólítja az EU tagállamokat, hogy „lényegi megközelítést alkalmazzanak, amely szerint a szóban forgó eszköz jellemzői határozzák meg a minősítést, nem pedig a felhasználók általi megjelölés”. A megállapodást követően a szöveget az Európai Parlament elé kell terjesztik, és elfogadás után valószínűleg 2024-től alkalmazzák.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.