Hamarosan elkészülhet az EU kriptotörvénye, a MiCA

Szerző: | szept 5, 2022 | Kriptovaluta

Hat héten belül elkészülhet az Európai Unió mérföldkőnek számító kriptográfiai eszközök piacairól (MiCA) szóló rendelet szövege.

 

Akár 6 héten belül elkészülhet a MiCA

Stefan Berger vezető törvényhozó közölte, hogy hat héten belül elkészülhet az Európai Unió mérföldkőnek számító kriptoeszközök piacairól (MiCA) szóló rendelet szövege.

EKB I Cryptofalka

Forrás: euractiv.com

A törvényhozók és a kormányok június 30-án megállapodtak a jogszabály főbb pontjairól, amely előírja a kriptoeszköz-szolgáltatóknak, hogy regisztráljanak a szabályozó hatóságoknál, hogy az egész iparágban szolgáltatásokat nyújthassanak. A végleges jogi szöveg hiányában azonban még mindig jelentős a bizonytalanság a kérdésben. Például még nem lehet pontosan tudni, hogy a szabályok vonatkozni fognak-e a nem helyettesíthető tokenekre (NFT), amelyek igazolják az olyan eszközök tulajdonjogát, mint például az elosztott főkönyvi technológiát használó műalkotások.

A törvény célja, hogy paramétereket hozzon létre arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió egyes tagállamai hogyan szabályozzák a kriptovalutákat. Várhatóan közös engedélyezési rendszer lesz érvényben, amely megkönnyíti az egyik tagországban működő vállalatok indulását a többi országban, valamint szabályokat határoz meg olyan kérdésekben, mint például a stabil érmék kibocsátása.

Stefan Berger német politikus vezette az Európai Parlamentben a MiCA-val kapcsolatos tárgyalásokat. A Bundesblock német lobbicsoport által szervezett online testületnek elmondta, hogy még mindig folyik a technikai munka a törvénnyel kapcsolatban.

„Azt mondanám, négy-hat hét múlva lesz kész a tervezet.” – mondta Berger, majd hozzátette: „Mindannyian dolgozunk rajta, napi nyolc órában, de úgy gondolom, hogy hat hét múlva már készen kell állunk arra, hogy bemutassuk.”

 

Közös európai felügyelet a MiCa égisze alatt

A végső megállapodás értelmében minden 15 millió feletti aktív felhasználóval rendelkező kriptoszolgáltatót európai szintű felügyelet alá vonnának, mondta el Berger. Ez azt sugallja, hogy a legnagyobb szereplők kivételével a nemzeti szabályozók, például a német Bafin felügyelete alatt maradnak. Berger azonban kétségbe vonja azt is, hogy pontosan hogyan kezelik az NFT-ket a törvény szerint.

Az iparág attól tart, hogy az idő előtti szabályozás megfojthat egy születőben lévő és fejlődő szektort, ha a törvény megköveteli az olyan speciális NFT-platformoktól, mint az OpenSea, hogy engedélyt kérjenek.

„Úgy döntöttünk, hogy az NFT-ket kihagyjuk a törvényből, hacsak nem hasonlítanak a hagyományos pénzügyi eszközökre.” – mondta Berger.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Megjegyzései ellentétben állnak az Európai Bizottság tisztviselőinek megjegyzéseivel, akik azt sugallták, hogy a gyakorlatban a legtöbb NFT a törvény hatálya alá fog tartozni.

„Az ördög a részletekben rejlik a MiCA törvény kapcsán.” – mondta az eseményen Patrick Hansen, a Presight Capital kriptovállalkozási tanácsadója.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.