Elon Musk: a szabályozás lassíthatja a kriptovaluták fejlődést

Szerző: | szept 29, 2021 | Kriptovaluta

Elon Musk kijelentette, hogy az amerikai kormány a kriptovaluta szabályozással csak lassíthatja a kripto-ipar fejlődését.

 

Elon Musk szerint a kriptovaluta szabályozás negatív hatással van a piacra

A befektetők és a kereskedők a kínai kriptovaluta szabályozás miatt negatív hangulatban vannak. Az elmúlt héten a Bitcoin ára annak ellenére sem tudott megerősödni, hogy a tőzsdéken rekord alacsony a Bitcoin készlet. A kínai szabályozás példáján Elon Musk, a Tesla elektromos autógyártó cég vezérigazgatója a New York Times-nak adott interjújában kijelentette, hogy a kriptovaluták szabályozása több kárt okozna, mint hasznot.

Kriptovaluta szabályozás I Cryptofalka

Forrás: https://www.cryptonewsz.com/

“Szerintem nem lehet megsemmisíteni a kriptovaluta-ipart, de lehetséges lassítani a fejlődését.” -jelentette ki Musk

Az elektromos autókat gyártó vállalat nagyjából 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt Bitcoint az év elején, a készlete jelenleg 1,8 milliárd dollár értékű. Míg az amerikai hatóságok csak bizonyos eszközöket szabályoztak, Kína sokkal szigorúbb megközelítést alkalmazott, mondván, hogy minden kriptovaluta tranzakció jogellenes.

 
Musk a kínai kriptovaluta szabályozással kapcsolatban úgy vélekedett, hogy ennek egy része a kínai energiahiánynak köszönhető: “A kriptobányászat szerepet játszhat ebben.”, továbbá Musk úgy gondolja, hogy Kína azért van a kriptovaluta ipar ellen, mert a kriptovaluták célja a „központosított kormány hatalmának csökkentése”. Ez mellett érdemes megemlíteni azt is, hogy Kínában már nagyban dübörög a kínai digitális valuta, a kínai digitális jüan tesztelése. Valószínűleg a kommunista állam szeretné csökkenteni a versenyt és a “saját terméke” felé terelni a kínaiakat.
 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.