Az első afrikai ország, ahol törvényes fizetőeszköz a bitcoin

Szerző: | ápr 26, 2022 | Kriptovaluta

A Közép-afrikai Köztársaság nemzetgyűlése egyhangúlag megszavazta, hogy a bitcoin törvényes fizetőeszközzé váljon. A törvényjavaslat legalizálja a kriptovalutákat, szabályozási keretet kínál és elfogadja a bitcoint, mint törvényes fizetőeszközt, elsőként a kontinensen. 

 

Elfogadták Afrikában a történelmi jelentőségű törvényjavaslatot

A Közép-afrikai Köztársaság gazdasági helyzete nem éppen rózsás, ezért az ország vezetői megállapodtak abban, hogy a kriptovaluták segítségével fellendítik a gazdaságot, valamint elindulnak annak digitalizációja felé. El Salvadorhoz csatlakozva törvényes fizetőeszközzé teszik a bitcoint. A nemzetközi szervezetek azonban szkeptikusak.

A törvénytervezetet Gourna Zacko, a digitális gazdaságért és távközlésért felelős miniszter és Calixte Nganongo pénzügyminiszter nyújtotta be. A tisztviselők nagy része szerint az új technológiába és a kriptovalutákba való befektetés az állampolgárok javát szolgálja majd, bár egyenlőre nem világos, hogy milyen szélesebb körű megoldások születhetnek.

Afrika _Cryptofalka

forrás: Youtube.com

A bitcoin törvényes fizetőeszközzé tételének több előnye is van, amit egy kormány kihasználhat a gazdaság fellendítése érdekében. Az okosszerződéseket például széleskörűen lehet használni a kormányzati bürokráciában és sok alapvető folyamat költségeit ezáltal csökkenteni lehet.

 

Még több ország fogadja el a bitcoint törvényes fizetőeszközként?

A Közép-afrikai Köztársaság követi El Salvadort a bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadásában. A legtöbb nemzetközi szervezet és kormány azonban nem kifejezetten örül ennek, és tartanak a makrogazdasági kockázatoktól. A Nemzetközi Valutalap már kifejezte aggályait ezzel kapcsolatban.

Nexo kriptovaluta váltó

Azon országok szerint, amelyek a bitcoint törvényes fizetőeszközzé tették, a gazdasági mutatók javulhatnak és a digitalizáció új korszaka jöhet el. Ez még teljesen nem bizonyított, hiszen El Salvador esetében még korai lenne javuló gazdasági adatokról beszámolni.

A többi ország ezentúl El Salvadorra és a Közép-afrikai Köztársaságra fog figyelni. Nem valószínű azonban, hogy a sokan tennék törvényes fizetőeszközzé a bitcoint, de valószínűleg a jövőben már elfogadóbbak lesznek az országok a kriptovalutával és annak mindennapi használatával szemben. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka