Oroszország kripto kifizetéseket használna Afrikával

Szerző: | ápr 19, 2022 | Kriptovaluta

Oroszországnak kriptovalutákat és digitális jegybankpénzt (CBDC) kellene használnia az afrikai országokkal való elszámoláshoz és fizetésekhez – véli az orosz kereskedelmi és iparkamara elnöke. Továbbá a kormánynak is jelezte, hogy a határokon átnyúló elszámolásokat kriptovalutákban és CBDC-kben bonyolítsa le.

 

Oroszország kriptovalutában eszközölne kifizetéseket

Szergej Katyerin, a kamara elnöke levelet küldött Mihail Miszustin orosz miniszterelnöknek, amelyben egy sor javaslatot tett az afrikai országokkal való együttműködés fejlesztésére – jelentette csütörtökön a TASS helyi, állami kiadvány. A levélben Katyrin állítólag a digitális jegybankpénz és a kriptovaluták kölcsönös elszámolásra és fizetésre való használatát szorgalmazta Oroszország Afrikával való kereskedésének fellendítésére a nyugati szankciók közepette, és kijelentette:

“Mindenképpen közölni akartuk az Orosz Föderáció Pénzügyminisztériumával, hogy a központi bankkal együtt tegye lehetővé az afrikai államokkal kötött kormányközi megállapodások biztosítása érdekében  a nemzeti valuták és kriptovaluták kölcsönös elszámolásokban és fizetésekben való használatát”.

A kamara elnöke a továbbiakban elmondta, hogy fontos egy különleges export-import bank és egy vagyonkezelői alap létrehozása az afrikai országok kis- és középvállalkozásainak exporttevékenységének támogatására. A hírt azért is kapta fel a szélesebb nyilvánosság, mert több afrikai ország is fontolgatja az együttműködést az Oroszországhoz kötődő blokklánc-hálózatokkal.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Erőteljes digitális jegybankpénz fejlesztések Afrikában

Hétfőn Kamerun, a Kongói Demokratikus Köztársaság és a Kongói Köztársaság közös közleményt adott ki a TON, a Telegram által kezdeményezett Layer1 blokklánc bevezetésének nemzeti terveiről. A jelentések szerint a Kongói Demokratikus Köztársaság egy új nemzeti stabilcoin elindítását is fontolgatja. Ez is a TON blokkláncra épülne.

Russia Cryptofalka

forrás: Coindesk.com

 

Bár 2020 május óta a Telegram hivatalosan nem vesz részt a TON blokkláncban, Pavel Durov, a Telegram társalapítója nyilvánosan fejezte ki támogatását a TON és annak lehetséges integrációi mellet a Telegram messengeren.

“Ezek az országok mindegyike fokozatos átmenetet fog végrehajtani a kriptopénzek nek a gazdasági struktúrájuk központi pilléreként való elfogadására” – áll az országok közleményében.

Oroszország még dolgozik egy szövetségi kriptotörvényen. Bár 2021 elején megtiltotta a lakosoknak, hogy kriptovalutákban, például Bitcoinban fizessenek. Február közepén az Orosz Nemzeti Bank hivatalosan is elindította a digitális rubel kísérletét. Sikeresen végrehajtották az első állampolgárok közötti CBDC átutalásokat.

Számos afrikai ország is halad a CBDC fejlesztésével. Kenya és a Dél-afrikai Köztársaság például az év elején jelentettek előrelépést a CBDC-vel kapcsolatban. Tavaly Ghána a potenciális CBDC offline lehetőségeinek fejlesztésén dolgozott, hogy a társadalom minden szegmensében előmozdítsa annak használatát.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.