Akár 6 számjegyű összeget is fizetnek virtuális kavicsokért!

Szerző: | aug 27, 2021 | Kriptovaluta

Az Ether-Pet-Rocks nevű NFT soha nem látott szárnyalásba kezdett. Számos befektető akár 6 számjegyű összeget is fizetne egyetlen virtuális kavicsért. Meddig tarthat ez a növekedés? A  legdrágább EtherRock eladási ára 1.9 milliárd dollár volt eddig. 

 

Új lendület az NFT piacon

Mi adja egy NFT értékét? A legújabb őrület az örökké pezsgő NFT-k piacán (nem-helyettesíthető tokenek) egy 2017-ben készült digitális “pet rock”. EtheRocks kollekció. Múlt vasárnap, egyetlen EtherRock darab 45 Etherért (ETH) kelt el – akkori árfolyamán 135,240 dollárt jelentett.

EtherRock volt az egyik első gyűjthető NFT az Etherum blockkláncán, amit nem sokkal a CryptoPunk 2017 júniusi megjelenése után hoztak létre. Minden EtherRock méretben és formában egyforma, de színben különböző “kavicsot” tartalmaz.

Mindössze 100 EtherRock lesz kibányászható. Az Etherscan szerint az első EtherRock valamikor 2017 december 26-án, akkor mindösszesen 0.099 ETH-ért cserélt gazdát, ami akkori árfolyamon hozzávetőleg 300 dollárt jelentett.

EtherRocks

A játék első három évében mindössze 20 további kavics került eladásra, 0.1 és 0.36 ETH közötti árakon. 2021 első felében viszonylag lassú de folyamatos volt a piaca, de az NFT piac robbanása ösztönzően hatott a befektetőkre, akik a maradék EtherRock kínálatra rácsapva az egekbe tornászták az árakat.

Mostanra, hogy mind a 100 EtherRock kavics eladásra került, közülük sok ismét felkerült a népszerűbb NFT marketplacekre, a legolcsóbb 31 ETH-tól (96100 dollár) egészen 626262 ETH-ig (1.9 milliárd dollár) kínálva a kavicsokat.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Hatalmas az érdeklődés az Ether Rocks után

Elkapkodták, az összes megmaradt digitális kavicsot. A Tron (Advanced Decentralized Blockchain Platform) vezetője  Justin Sun például 611,170 dollárt adott az Ethereum Pet Rock NFT-ért.

Ran Neuner, társalapító és vezérigazgató az Onchain Capitalnál az alábbi pimasz tweeten jellemezte az NFTket:

“Jelenleg 7 milliárd emberre a földön 21 millió Bitcoin, de mindössze 100 kavics jut. El tudjátok képzelni mi lesz, ha a szervezeti pénzek is elkezdenek befolyni a kavicshoz? Csak idő kérdése, amíg a kavics ETF (tőzsdén kereskedett befektetési alap) elfogadásra kerül.” 

CryptoPunks volt az egyik legsikeresebb a gyűjthető NFT-k területén, ahol a tokenek gyakran szintén 6 számjegyű összegekért cserélnek gazdát. A Cointelegraph múlt szerdai cikke alapján, egy szemfüles gyűjtő 8000 dollár profitot realizált egy CryptoPunk eladáson, hiszen korábban ezt a tokent szinte fillérekért vásárolta meg az ember.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.