Heteken belül indul az Ethereum 2.0 utolsó testnetje

Szerző: | júl 22, 2020 | Ethereum hír, Kriptovaluta

Régóta vár a kriptovaluta közösség az Ethereum 2.0 aktiválására, hamarosan tényleg valósággá válhat a forradalmi frissítés. Itt az utolsó testnet időpontja! ⏱Közel 2 héten belül indul az Ethereum 2.0 utolsó nyitott testnet-je!

 

Jó de mi is az az Ethereum 2.0?

Régóta vár a kriptovaluta közösség a vezető altcoin radikális fejlesztésére, mely rengeteg új funkciót és remélhetőleg a skálázhatóságot is elhozza az Ethereum projektje számára. Az elmúlt időszakban amúgy is csúcson dübörgött az Ethereum hálózat aktivitása, ennek következtében pedig a blokklánc használatához szükséges GAS ára is az egekbe szökött. Ez pedig az átlagos tranzakciós és okosszerződés díjak emelkedéséhez vezetett.

Az Ethereum több éve fejlesztés alatt álló 2.0-ás verziója az évek során felmerülő problémákat lesz hivatott kiküszöbölni. Az új fejlesztés egyik legfontosabb mozgatója a skálázhatósági probléma megoldása, valamint a Proof of Work (PoW) leváltása Proof of Stake-re (PoS). Erről korábban itt írtunk ➡️ Mi az Ethereum staking? Minden fontos info egy helyen!

Ethereum staking I Cryptofalka

A Proof of Stake-el a fejlesztés fő célja a decentralizáció és a skálázhatóság növelése! Ugyanis jelenleg az Ethereum a kriptovaluta bányászaton alapuló Proof of Work mechanizmust futtatja, viszont a PoS-el még hatékonyabbá válhat. 

 

Jön, jön, jön az Ethereum 2.0!

Az Ethereum 2.0 egy újabb lépéssel közelebb került az aktiváláshoz azzal, hogy bejelentették az utolsó testnet időpontját. Az új platform indításáért felelős koordinátor Danny Ryan osztotta meg a hírt a testnet Discord csatornáján:

A csapattal való egyeztetések alapján, az Ethereum 2.0 utolsó testnetje előreláthatólag augusztus 4-én fog elstartolni! További részleteket néhány napon belül közlünk ezzel kapcsolatban.

 

Egyelőre probléma nélkül fut a tesztelés

Az Ethereum 2.0-át nem úgy kell elképzelni, mint egy kapcsoló, amit ha átkattintunk egyik pillanatról a másikra aktiválódik egy bizonyos hatás. Az új fejlesztés lépcsőzetesen lesz aktiválva, egyik lépcsőről a másikra. Az Ethereum 2.0 másik nagy újítása a “Beacon Chain” tesztelése például már áprilisban elindult, limitált 3,2 ETH -es készlettel. Majd a sikeres próbák után májusban feltornászták a készletet 32 ETH-ra és a stakelés tesztelését is elkezdték. Az Onyx testnet pedig júniusban indult el közel 20 000 validátorral.

A Prysmatic Labs végezte el az előző tesztelések nagy részét. A Prysm ETH 2.0 klienset a múlt héten pedig sikeresen ellenőrizte a blockchain biztonsági és auditáló Quantstamp. A Prysmatic hétvégi blogbejegyzése megerősítette, hogy fejlesztői „igazán közel állnak” a végső nyilvános teszthálózat elindításához.

Ha minden jól megy talán idén végre elstartolhat az Ethereum 2.0, ami nem csak az ethereum, de az egész blokklánc számára egy hatalmas mérföldkő lesz! Ha sikeresen végbe megy a proof of work leváltása proof of stake-re, akkor akár több másik altcoin is követheti majd az Ether példáját.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

A háttérkép forrása: https://cryptognt.com/ethereum-2-0-is-seemingly-moving-faster-than-expected/

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.