Az Ethereum bálnák a teljes ETH készlet 69%-át birtokolják

Szerző: | márc 11, 2021 | Ethereum hír, Kriptovaluta

Hiába csökkent az Ethereum ára minimálisan az elmúlt hetekben, a kereskedők között még mindig népszerű kriptovalutának számít. A legfrissebb adatokból kiderül, hogy a nagy ETH befektetők, a piac közel 70%-át birtokolják. 2017 óta nem volt ilyen magas ez az adat. 

 

3 éves csúcson az Ethereum bálnák száma

Az ETH ára hullámvasúton van az év eleje óta. A “digitális olaj” 720 dollárra süllyedt egy piac flash-crashnek köszönhetően. Ezután az árfolyam kilőtt az 1420 dolláros árszintre, majd a 2000 dolláros, minden idők legmagasabb szintjéről fordult lefele. Az ezt követő 35%-os piaci korrekció 1300 dolláros árszintre nyomta az árfolyamot. Ennek ellenére a napokban az ETH ára visszatérni látszik, jelenleg 1800 dolláros árfolyamon kereskednek a kriptovalutával. Ez 135%-os éves ROI-t (return of investment) jelent. 

Az ingatag árfolyam és a legújabb zuhanás sem riasztotta el az ETH befektetőket a jelentős mennyiségű vásárlásoktól. Folyamatosan nő azoknak az ETH címeknek a száma, melyek 10.000-nél több Ethereumot tartanak.

Ennek eredményeként, az ETH bálnák mára az eszköz teljes készletének durván 68,6%-át birtokolják. A Santiment kripto-elemzőcég szerint, 2017 óta nem volt ilyen magas a bálnák száma az Ethereum piacon. 

Ethereum bálnák I Cryptofalka

Forrás: https://cryptopotato.com/

Ezzel párhuzamosan, a kisebb, 10-10.000 ETH-t tartalmazó címek száma alacsonyra, 27,8%-ra csökkent. Eltekintve az árfolyam emelkedéstől a másik ok amiért ilyen sok ETH bálna lépett színre, hogy hamarosan bevezetik az ETH 2.0-t. Bár nem mindegyik befektetőnek előnyös a PoW-ról PoS-ra való áttérés, az ETH stakingből származó bevétel vonzó lehet azoknak is, akinek az átállás nem lesz előnyös.

Vagyis az látható egyértelműen, hogy a nagyobb nevek és befektetők inkább pozitívak, míg a kisbefektetők negatívak az Ethereummal kapcsolatban. Márpedig inkább a nagybefektetők azok, akik “tudják mit csinálnak” és nem csupán az érzelmi hullámvasút alapján adnak-vesznek, hanem komolyabb számítások és tervezések előzik meg a pozícióikat.

 

A Grayscale megduplázta az Ethereum készletét

Ha hatalmas ETH vásárlásról van szó, érdemes megvizsgálni a vezető digitális eszközkezelő, Grayscale, szerepét is. Az intézményi befektetők az elmúlt hónapokban jelentősen bővítették a kriptovaluta készletüket.

A cég 2020 végén, 2,2 milliárd dollár értékben kezelt Ethereum vagyona már 4,7 milliárd volt. Nagyjából két hónap alatt duplázódott meg. Az Ethereum népszerűségére hivatkozva a kriptovaluta kezelő, 2021-ben újrakezdte a zártkörű Ethereum Trust befektetési jegyek értékesítését is. 

Grayscale alapkezelő ethereum készlet I Cryptofalka

Grayscale alapkezelő ethereum készlete

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.