Az Ethereum akár jobb értékörző lehet, mint a Bitcoin

Szerző: | dec 4, 2021 | Bitcoin hír, Ethereum hír, Kriptovaluta

Az EIP-1559 frissítés előnyeivel az Ethereum deflációs kriptovalutává válhat és potenciálisan jobb értéktároló lehet, mint a Bitcoin.

 

Az Ethereum hosszabb távon jobb értékmegőrző lehet

Ausztrál egyetemi kutatók megkérdőjelezték a Bitcoin (BTC) hírnevét, mint a legjobb értéktárolót, azt állítva, hogy az Ethereum (ETH) jó úton halad afelé, hogy „a világ első deflációs fizetőeszközévé váljon”.

Ethereum I Cryptofalka

Forrás: https://voi.id/

Négy ausztrál kutató november 18-i tanulmánya azt tárgyalja, hogy az Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 frissítése hogyan teszi az Ethereumot potenciálisan jobb értéktárolóvá. A kutatás társszerzője Ester Félez-Viñas a Sydney-i Műszaki Egyetemről, Sean Foley a Macquarie Egyetemről, Jonathan Karlsen a Nyugat-Ausztrál Egyetemről és Jiri Svec a Sydney-i Egyetemről.
 
Az augusztusi EIP-1559 frissítés során a hálózat elégette a tranzakciós díjak egy részét, több, mint 1 millió ETH-t. A jelentés szerint időnként a napi 12 000 újonnan vert ETH több mint 50%-át kitevő tranzakciós díjakat elégetik. A kutatók úgy vélik, ahogy az Ether iránti kereslet növekszik a decentralizált pénzügyi alkalmazások robusztus ökoszisztémájának köszönhetően, ennél még több ETH-t fognak elégetni. A kutatók azt írják, hogy az Ether már kevésbé inflációs, mint a Bitcoin.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
“Az Ethereum létrehozásának ütemét az EIP-1559 óta éves szinten értékelve a teljes Ethereum kínálat várható növekedése csak 0,98%, ami kevesebb, mint a fele a Bitcoin kínálat 1,99%-os növekedésének.” -áll a jelentésben
A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az Etherem „jobb inflációs fedezeti tulajdonságokat biztosít, mint a Bitcoin, és ezért az Ether jobb hosszú távú értéktárolást kínál, mint a Bitcoin”. Egyre nagyobb az érdeklődés a Bitcoin 21 millió érmét számláló felső határa és inflációs fedezetként való alkalmassága iránt, a világjárvány alatti burjánzó pénznyomtatás és az infláció mindvégig 6,2%-ra nőtt az Egyesült Államokban októberben. A kutatás azonban azt sugallja, hogy a befektetők az Ethert is fontolóra vehetik ebből a célból. Az éter támogatói az ETH-t „ultrahangpénznek” kezdték nevezni, válaszul arra, hogy a Bitcoint „kemény pénznek (hard money)” vagy „jó pénznek (sound money)” emlegették.
 
 

Sokan még a Bitcoint jobbnak látják az Ethereumnál

Azonban a Bitcoin támogatói, mint például a MicroStrategy vezetője, Michael Saylor, a Bitcoint részesítik előnyben, mert úgy látják, hogy végtelenül biztonságosabb a hash arány tekintetében, és megbízhatóbb, tekintettel változatlan kínálatára és ritkán változó protokolljára. Az Ether folyamatos fejlődésen megy keresztül, és a kibocsátás megváltozott. Saylor elmagyarázta, miért hiszi, hogy a Bitcoin a legjobb megoldás Tucker Carlson szerdai műsorában, és azt mondta:
 
„A Bitcoin a tulajdon legmagasabb formája, amit az emberi faj valaha is feltalált.” Állítását igazolva hétfőn a MicroStrategy újabb 414 millió dollár értékben vásárolt Bitcoint.
 
Bitcoin I Cryptofalka

Forrás: https://www.independent.co.uk/

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka