Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
1 millió Ethereum égett el eddig az EIP-1559 frissítés óta

1 millió Ethereum égett el eddig az EIP-1559 frissítés óta

Az Ethereum mérföldkőhöz érkezett, 1 millió Ethereum égett el a hálózaton az EIP-1559-es frissítésnek köszönhetően. Ezzel a népszerű kriptovaluta jól halad a defláció felé vezető úton.

 

Az Ethereum égetés miatt lehet deflációs

Egy szerdán közzétett Twitter bejegyzésben a CryptoRank blokklánc-kutató cég felfedte, hogy több mint 1 millió Ethereum (ETH) égett el (körülbelül 4 milliárd dollár értékben) az EIP-1559 protokoll augusztusi bevezetése óta a London hard fork részeként. Az EIP-1559 protokoll megreformálta az Ethereum díjak piacát, módosította a tranzakciós díjak korlátját, és bevezetett egy égetési funkciót, amely a blokklánc tranzakciós díjainak egy részét kivonja a forgalomból, és véglegesen törli. Ez azért fontos, mert ezzel ugye csökken az Ethereum készletének növekedése, ami pedig jó hatással van az inflációjára. Egy potenciálisan deflációs kriptovaluta képe pedig a jelenlegi magasan szárnyaló inflációs adatok közepette igencsak kedvező lehet.
 
Ethereum égetés I Cryptofalka Forrás: https://cryptorank.io/
 
A token égetéshez legnagyobb mértékben a decentralizált alkalmazások, és a nem cserélehtő tokenek vagyis az NFT-k, az OpenSea.io platform és az Axie Infinity NFT-játékok járultak hozzá. Ezután a decentralizált tőzsdék, például a Uniswap, az 1 inch és a Sushiswap tranzakciós mennyisége tette ki az ETH égések nagy részét. Az ETH a blokkláncra épített stabil érmékről, például a Tetherről (USDT) és az USD Coinról (USDC) való átvitel során is eléget. Végül a MetaMask pénztárca felhasználói és a rendszeres Ethereum tranzakciókat végzők is hozzájárultak a hálózati tevékenységhez.
 
Az Ultra Sound Money adatai szerint percenként a hálózat 7,67 ETH-t, naponta pedig akár 11 042 ETH-t éget el. A jelenlegi ütemben évente körülbelül 4 millió ETH ég el. A blokklánc azonban jelenleg körülbelül 5,4 millió ETH-t bocsát ki évente. Ezért az Ethereum hálózat továbbra is inflációs.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
Jövőre minden megváltozhat, amikor az Ethereum 2.0 frissítés életbe lép, és a hálózat a PoW-ról PoS-ra vált át. Ennek eredményeként a blokklánc az érme kibocsátási arányát jóval az Ethereum égési sebesség alá csökkentené, és ezáltal deflációs ökoszisztémát hozna létre. Az Ultra Sound Money előrejelzése szerint az ETH csúcskínálata 2022 elején eléri a 119,7 milliót, mielőtt csökkenni kezdene.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.31% $69,500.08
Ethereum ETH -3.55% $3,677.56
BNB BNB -0.35% $613.28
Solana SOL -1.17% $178.36
XRP XRP -3.15% $0.5289
Dogecoin DOGE -4.74% $0.1633
Cardano ADA -5.22% $0.4778
Litecoin LTC -3.32% $86.11
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!