Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
1,5 dollár körül az Ethereum tranzakciós díja

1,5 dollár körül az Ethereum tranzakciós díja

A DeFi és az NFT szektor visszaesésének köszönhetően az Ethereum tranzakciós díja 1,57 dollárra csökkent, ami 2020 óta nem volt ilyen alacsony.
 
 

Mélyponton az Ethereum tranzakciós díja

Az Ethereum (ETH) ökoszisztéma legnagyobb akadálya a mainstream dominancia felé gyakran a rendkívül magas tranzakciós díjaknak vagy gázdíjaknak tulajdonítható, amelyek egy tranzakció végrehajtásához szükségesek. Mivel azonban az Ethereum tranzakciós díja 0,0015 ETH-re csökken, ez a narratíva úgy látszik megváltozik.
 
Ethereum tranzakciós díjak I Cryptofalka Forrás: BitInfoCharts
 
Az Ethereum blokklánc átlagos tranzakciós díja 0,0015 ETH-re, azaz 1,57 dollárra esett, ilyen alacsony korábban 2020 decemberében volt. 2021 januárjától azonban az Ethereum gázdíjai megugrottak a nem helyettesíthető tokenek (NFT), decentralizált finanszírozás (DeFi) körüli felhajtás miatt.
 
Napi NFT eladások I Cryptofalka Forrás: NonFungible
 
Közel két éven keresztül, 2021. január és 2022. május között az Ethereum hálózat által igényelt átlagos gázdíj nagyjából 40 dollár volt. A BitInfoCharts adatai szerint 2022. május 1-jén pedig a legmagasabb, 196 dolláros gázköltséget jegyezték fel.
 
Az Ethereum tranzakciós díjának hirtelen csökkenésének egyik oka a napi NFT eladások mélypontja. Az NFT ökoszisztémája az év legrosszabb teljesítményét érte el júniusban, mivel a napi eladások teljes száma nagyjából 19 000-re esett vissza, becsült értéken 13,8 millió dollár.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
 
2021 novemberében, amikor számos befektető nagyon magas gázdíjakról számolt be, az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin költségcsökkentési javaslatot tett közzé a hálózat példátlan mértékű terhelésének csökkentése érdekében. Buterin egy rövid távú megoldást javasolt az összesítési költségek további csökkentésére azáltal, hogy blokkonként hívásadat-korlátot vezet be az ETH gáz költségeinek csökkentése érdekében.
 
Azonban hosszú távon ez sem vezetett az Ethereum tranzakciós díjainak csökkenéséhez. Ahhoz, hogy újra alacsony adatokat látunk a medvepiac volt szükséges. Az ETH 2.0 bevezetésével oldódhat meg magas költségek problémája. 
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.22% $69,648.29
Ethereum ETH -2.42% $3,708.21
BNB BNB -0.07% $616.7
Solana SOL 1.36% $180.6
XRP XRP -3.01% $0.5305
Dogecoin DOGE -3.16% $0.1647
Cardano ADA -4.84% $0.4801
Litecoin LTC -2.15% $86.16
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!