Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az Ethereum kereskedési forgalma meghaladta a Bitcoinét is

Az Ethereum kereskedési forgalma meghaladta a Bitcoinét is

A világ második legnagyobb kriptovalutájának, az Ethereumnak a kereskedési volumene gyorsabban nőtt 2021 első felében mint a Bitcoiné.

 

A csökkenés ellenére erős féléve volt a kriptopiacnak

A Coinbase kriptovaluta tőzsde a héten tette közzé a „H1 2021” nevű jelentését, amelyben közzé tették 2021 első félévének kereskedési statisztikáit. A jelentésből kiderül, hogy az időszak a kriptográfia egyik legaktívabb időszaka volt, az árfolyamok számos új csúcsot értek el, a társadalmi elfogadás és a kereskedési tevékenységek is rekordot döntöttek. 

Kriptovaluta piac | Cryptofalka Forrás: https://www.sharesansar.com/

A kutatás 20 kriptovaluta tőzsde adatait vizsgálta. A Bitcoin kereskedési volumene a 6 hónap alatt elérte a 2,1 trillió dollárt, ami 489%-os növekedést jelent a tavalyi év egyazon időszakához képest. Ezen időszak alatt az Ethereum (ETH) kereskedési volumene elérte az 1,6 trillió dollárt, a tavalyi első félévi 92 milliárd dollárhoz képest, ami 1461%-os növekedést jelent. A Coinbase jelentése megjegyezte, hogy ez volt az első olyan időszak amikor az Ethereum kereskedési üteme tartósan meghaladta a Bitcoinét. 

 

Közel 90%-ot emelkedett a kriptovaluta piac kapitalizációja is

A jelentésből az is kiderül, hogy a kriptopiac teljes piaci kapitalizációja 789 milliárd dollárról indult, májusban csúcsra ért 2,4 trillió dolláron, majd 1,4 trillió dolláron ált meg. Ez 86%-os növekedésnek felel meg. 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

A Bitcoin nyereségének legnagyobb hányada 2020 negyedik negyedévben és 2021 első negyedévében keletkezett. A legnépszerűbb kriptovaluta árfolyama az első negyedév után elkezdett csökkenni és jelenleg, az április 13-i 65 899 dolláros mindenkori csúcshoz képest nagyjából 39%-kal ér kevesebbet. Ehhez képest az Ethereum nyeresége többségét 2021 második negyedévében generálta, amikor megduplázódott az árfolyam. A május 12-i mindenkori csúcs 4 357 dollár után kezdett el csökkenni. A Bitcoinhoz képest viszont többet, 47,5%-ot veszített értékéből. 

Az Ethereum gyors kereskedési volumen és árfolyam növekedésének több oka is lehet. Ilyen például a DeFi tér rohamos növekedése, amely nagyrészt az Ethereum hálózaton valósul meg, a befektetői optimizmus, a hálózat PoW-ról PoS-ra való áttérése. A hálózat növekedéséhez a 2 rétegű skálázási megoldások is hozzájárulhattak. 

Ethereum felemelkedése | Cryptofalka Forrás: https://themerkle.com/

A jelenleg tartó kriptovaluta piac visszahúzódása, vagy korrekciója ellenére látható, hogy a kriptográfiai befektetések az elmúlt időszakban biztos, hosszútávú befektetések voltak.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.87% $67,425.69
Ethereum ETH -7.75% $3,261.43
BNB BNB -5.26% $590.86
Solana SOL -12.08% $153.24
XRP XRP -10.65% $0.5474
Dogecoin DOGE -13.45% $0.1725
Cardano ADA -12.70% $0.5097
Litecoin LTC -12.81% $86.05
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!