Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin ETF-ek: túl a 10 milliárd dolláros álomhatáron

Bitcoin ETF-ek: túl a 10 milliárd dolláros álomhatáron

A Bitcoin ETF-kre mutatkozó érdeklődés jóval meghaladja az aranyhoz kötött ETF-ek iránti keresletet, ami jelentős mérföldkőnek számít a kriptovaluták világában.

Bitcoin és arany ETF: különbségek és tendenciák

A BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) 7 héten belül elérte a 10 milliárd dolláros mérföldkövet, míg az első amerikai aranyhoz kötött ETF-nek - SPDR Gold Shares (GLD)- több mint két évbe telt ugyanezt elérni a 2004-es bevezetése óta.

A Reflexivity Research társalapítója, Will Clemente állítása szerint a Bitcoin ETF befektetések lényegesen meghaladják az arany iránti érdeklődést. Több nap is volt a múlt héten, amikor a spot BTC ETF-ekre irányuló befektetések meghaladták az 500 milliárd dollárt. 

bitcoin etf arany dollár | CRYPTOFALKA

Bitcoin és arany ETF befektetéseinek összehasonlítása. Forrás: X - @WClementeIII

Szakértői vélemények és a Bitcoin ETF-ek jövője

A veterán kockázati tőkebefektető, Jeff Kirdeikis március 4-én megosztott egy diagramot, amely összehasonlította a BTC ETF-ekbe érkező befektetéseket az arany alapokból történő kiáramlásokkal, hozzátéve, hogy a Bitcoin termékek már majdnem felét összegyűjtötték az arany alapok értékének, mióta januárban elindultak.

bitcoin etf arany dollár | CRYPTOFALKA

Ugyanakkor nem mindenkit győztek meg az adatok. Az aranypárti közgazdász Peter Schiff március 2-án kijelentette, hogy a CNBC annyira le van kötve a Bitcoint és az új Bitcoin ETF-eket érintő 'kísérleti előadásokkal', hogy még csak nem is számoltak be az arany árának 43 dolláros emelkedéséről, vagy az arany ETF GLD új rekordmagas áráról.

Az arany spot ára március 3-án visszatért az unciánkénti 2,081 dolláros csúcs közeli szintre. A sárga nemesfém azonban az év eleje óta mindössze 1%-ot emelkedett. Összehasonlításképpen, a Bitcoin ára ugyanebben az időszakban 50%-kal nőtt.

Február végén Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője azt mondta: "Az arany fájdalma a Bitcoin ETF-ek nyeresége az a értékmegőrzési csata során". Hozzátette, hogy "komoly esély" van arra, hogy a Bitcoin ETF-ek kevesebb mint két éven belül meghaladják az arany ETF-eket a kezelt eszközállományok tekintetében.

Nem csillapodik a Bitcoin népszerűsége

A Bitcoin népszerűsége és a Bitcoin ETF-ek jövője körüli viták azt sugallják, hogy ezek az eszközök hosszú távon is fontos szerepet játszhatnak majd a pénzügyi piacokon, és nagy hatással lehetnek az arany és a Bitcoin közötti versenyre.

Ahogy a Bitcoin ETF-k továbbra is egyre nagyobb teret nyernek, izgatottan várjuk, hogy milyen hatással lesznek ezek az eszközök a jövő pénzügyi környezetére. A változásokkal és lehetőségekkel való folyamatos alkalmazkodás kulcsfontosságú lesz ahhoz, hogy az összes befektető a lehető legjobban ki tudja használni az új lehetőségeket.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.95% $64,292.72
Ethereum ETH 0.13% $3,439.38
BNB BNB -0.17% $573.98
Solana SOL 3.64% $165.02
XRP XRP -5.27% $0.5563
Dogecoin DOGE -1.64% $0.1207
Cardano ADA -4.84% $0.4269
Litecoin LTC -0.86% $71.5
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!