Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A BlackRock nem éri be csupán a Bitcoin ETF-ekkel

A BlackRock nem éri be csupán a Bitcoin ETF-ekkel

A BlackRock globális allokációs alapja Bitcoin ETF-ekbe készül befektetni, majd egy új digitális likviditási alap indításával megkezdi más pénzügyi eszközök tokenizálását is.

A BlackRock első tokenizált eszközalapja

A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője benyújtotta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) D-formanyomtatványát a BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fundra vonatkozóan. 

A D formanyomtatványt különböző mentességek megszerzésére használják. A BlackRock jelezte, hogy a befektetési társaságokról szóló törvény 3(c) szakasza szerinti mentességet kér, amely felmentést ad bizonyos SEC-szabályozások alól. Az alapot a Brit Virgin-szigetek joghatósága alatt hozták létre.

Az alap minimális befektetése 100 000 dollár lesz, és a Securitize, egy amerikai digitális eszközökkel foglalkozó amerikai értékpapírcég kínálja majd, amely a tokenek értékesítését is végzi. Az űrlapon 525 000 dollár értékesítési jutalék szerepel, és az alap méretét "határozatlan" összegűként jelöli meg. 

Elindulhat a kötvények és részvények tokenizációja?

A BlackRock az elsők között kapta meg a SEC jóváhagyását a spot Bitcoin ETF elindítására. Vezérigazgatója, Larry Fink közvetlenül az ETF jóváhagyása után a Bloombergnek nyilatkozott:

"Úgy gondoljuk, hogy a következő lépés a pénzügyi eszközök tokenizációja lesz, és ez azt jelenti, hogy minden részvény, minden kötvény [...] egyetlen főkönyvben lesz."

"Minden befektetőnek, Önnek és nekem, saját számunk, saját azonosítónk lesz. A tokenizálással megszabadulhatunk a kötvényekkel, részvényekkel és digitálisan folytatott illegális tevékenységekkel kapcsolatos összes problémától" - tette hozzá Fink. A továbbiakban a tokenizáción és az azonnali elszámoláson keresztül megvalósuló testreszabási stratégiákat dicsérte.

A BlackRock halmozza a Bitcoin befektetéseket

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott március 7-i frissítés szerint a BlackRock a BlackRock Global Allocation Fund (MALOX) részeként "fizikailag fedezett" Bitcoin tőzsdei termékeket (ETP-ket) tervez beszerezni. 

Az aktualizált beadvány kiemeli, hogy a MALOX megvásárolhatja a BlackRock saját spot Bitcoin ETF-jét, az iShares Bitcoin Trust (IBIT) mellett más alapok ETF-jeit is.

Bitcoin-ETF Cryptofalka

"Az alap részvényeket szerezhet be olyan ETP-kből, amelyek általában a Bitcoin árának teljesítményét közvetlenül tükrözik, ideértve egy BlackRock leányvállalata által szponzorált Bitcoin ETP részvényeit is."

Az alap csak olyan Bitcoin ETP-kbe fektet, amelyeket nemzeti értéktőzsdén jegyeznek és forgalmaznak - áll a bejelentésben.

A MALOX már 17,8 milliárd dollárnyi vagyont kezel

Az 1989-ben indított BlackRock Global Allocation Fund teljeskörűen kezelt befektetési politikával igyekszik befektetési hozamot biztosítani, amerikai és külföldi részvény-, adósság- és pénzpiaci értékpapírok, valamint olyan vállalatok bevonásával, mint a Microsoft, az Apple és mások. 

A MALOX nem az egyetlen BlackRock-alap, amely spot Bitcoin ETF-eket kíván tartani. A frissített SEC-bejelentés mindössze néhány nappal azután érkezik, hogy a BlackRock március 4-én hasonló bejelentési frissítést nyújtott be a Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) számára.

blackrock. cryptofalka

Az IBIT a leggyorsabban növekvő spot Bitcoin ETF-ként tűnt fel, több mint 7000%-kal növelte BTC-készleteit 2024. január 11-től március 7-ig, 2,621 BTC-ről 187,531 BTC-re. Jelenleg az IBIT Bitcoin készleteinek értéke 12,6 milliárd dollár. A spot Bitcoin ETF mellett a BlackRock aktívan támogatja a spot Ether ETF jóváhagyását az amerikai szabályozóknál. 2023 novemberében a BlackRock benyújtotta az iShares Ethereum Trust formanyilatkozatát a Delaware-i Vállalati Igazgatósághoz.

Az iparági elemzők és megfigyelők vitatkoztak azon, hogy az amerikai pénzügyi felügyelet jóváhagyja-e a spot Ethereum ETF indítását 2024-ben. A Bitcoin esetében több mint 10 évbe telt mire a SEC jóváhagyta a spot BTC ETF indítását.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.90% $67,318.41
Ethereum ETH -7.90% $3,251.17
BNB BNB -5.97% $589.21
Solana SOL -12.81% $152.28
XRP XRP -10.62% $0.5447
Dogecoin DOGE -12.93% $0.1719
Cardano ADA -13.43% $0.5078
Litecoin LTC -12.80% $85.59
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!