Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az Ethereum bálnák a teljes ETH készlet 69%-át birtokolják

Az Ethereum bálnák a teljes ETH készlet 69%-át birtokolják

Hiába csökkent az Ethereum ára minimálisan az elmúlt hetekben, a kereskedők között még mindig népszerű kriptovalutának számít. A legfrissebb adatokból kiderül, hogy a nagy ETH befektetők, a piac közel 70%-át birtokolják. 2017 óta nem volt ilyen magas ez az adat. 

 

3 éves csúcson az Ethereum bálnák száma

Az ETH ára hullámvasúton van az év eleje óta. A "digitális olaj" 720 dollárra süllyedt egy piac flash-crashnek köszönhetően. Ezután az árfolyam kilőtt az 1420 dolláros árszintre, majd a 2000 dolláros, minden idők legmagasabb szintjéről fordult lefele. Az ezt követő 35%-os piaci korrekció 1300 dolláros árszintre nyomta az árfolyamot. Ennek ellenére a napokban az ETH ára visszatérni látszik, jelenleg 1800 dolláros árfolyamon kereskednek a kriptovalutával. Ez 135%-os éves ROI-t (return of investment) jelent. 

Az ingatag árfolyam és a legújabb zuhanás sem riasztotta el az ETH befektetőket a jelentős mennyiségű vásárlásoktól. Folyamatosan nő azoknak az ETH címeknek a száma, melyek 10.000-nél több Ethereumot tartanak.

Ennek eredményeként, az ETH bálnák mára az eszköz teljes készletének durván 68,6%-át birtokolják. A Santiment kripto-elemzőcég szerint, 2017 óta nem volt ilyen magas a bálnák száma az Ethereum piacon. 

Ethereum bálnák I Cryptofalka Forrás: https://cryptopotato.com/

Ezzel párhuzamosan, a kisebb, 10-10.000 ETH-t tartalmazó címek száma alacsonyra, 27,8%-ra csökkent. Eltekintve az árfolyam emelkedéstől a másik ok amiért ilyen sok ETH bálna lépett színre, hogy hamarosan bevezetik az ETH 2.0-t. Bár nem mindegyik befektetőnek előnyös a PoW-ról PoS-ra való áttérés, az ETH stakingből származó bevétel vonzó lehet azoknak is, akinek az átállás nem lesz előnyös.

Vagyis az látható egyértelműen, hogy a nagyobb nevek és befektetők inkább pozitívak, míg a kisbefektetők negatívak az Ethereummal kapcsolatban. Márpedig inkább a nagybefektetők azok, akik "tudják mit csinálnak" és nem csupán az érzelmi hullámvasút alapján adnak-vesznek, hanem komolyabb számítások és tervezések előzik meg a pozícióikat.

 

A Grayscale megduplázta az Ethereum készletét

Ha hatalmas ETH vásárlásról van szó, érdemes megvizsgálni a vezető digitális eszközkezelő, Grayscale, szerepét is. Az intézményi befektetők az elmúlt hónapokban jelentősen bővítették a kriptovaluta készletüket.

A cég 2020 végén, 2,2 milliárd dollár értékben kezelt Ethereum vagyona már 4,7 milliárd volt. Nagyjából két hónap alatt duplázódott meg. Az Ethereum népszerűségére hivatkozva a kriptovaluta kezelő, 2021-ben újrakezdte a zártkörű Ethereum Trust befektetési jegyek értékesítését is. 

Grayscale alapkezelő ethereum készlet I Cryptofalka Grayscale alapkezelő ethereum készlete

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.11% $70,163.6
Ethereum ETH -1.38% $3,746.11
BNB BNB 0.34% $619.64
Solana SOL 1.95% $180.61
XRP XRP -3.15% $0.5346
Dogecoin DOGE -1.24% $0.1667
Cardano ADA -4.37% $0.4818
Litecoin LTC -1.82% $87.07
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!