Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az Ethereum akár jobb értékörző lehet, mint a Bitcoin

Az Ethereum akár jobb értékörző lehet, mint a Bitcoin

Az EIP-1559 frissítés előnyeivel az Ethereum deflációs kriptovalutává válhat és potenciálisan jobb értéktároló lehet, mint a Bitcoin.

 

Az Ethereum hosszabb távon jobb értékmegőrző lehet

Ausztrál egyetemi kutatók megkérdőjelezték a Bitcoin (BTC) hírnevét, mint a legjobb értéktárolót, azt állítva, hogy az Ethereum (ETH) jó úton halad afelé, hogy „a világ első deflációs fizetőeszközévé váljon”.

Ethereum I Cryptofalka Forrás: https://voi.id/

Négy ausztrál kutató november 18-i tanulmánya azt tárgyalja, hogy az Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 frissítése hogyan teszi az Ethereumot potenciálisan jobb értéktárolóvá. A kutatás társszerzője Ester Félez-Viñas a Sydney-i Műszaki Egyetemről, Sean Foley a Macquarie Egyetemről, Jonathan Karlsen a Nyugat-Ausztrál Egyetemről és Jiri Svec a Sydney-i Egyetemről.
 
Az augusztusi EIP-1559 frissítés során a hálózat elégette a tranzakciós díjak egy részét, több, mint 1 millió ETH-t. A jelentés szerint időnként a napi 12 000 újonnan vert ETH több mint 50%-át kitevő tranzakciós díjakat elégetik. A kutatók úgy vélik, ahogy az Ether iránti kereslet növekszik a decentralizált pénzügyi alkalmazások robusztus ökoszisztémájának köszönhetően, ennél még több ETH-t fognak elégetni. A kutatók azt írják, hogy az Ether már kevésbé inflációs, mint a Bitcoin.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
"Az Ethereum létrehozásának ütemét az EIP-1559 óta éves szinten értékelve a teljes Ethereum kínálat várható növekedése csak 0,98%, ami kevesebb, mint a fele a Bitcoin kínálat 1,99%-os növekedésének." -áll a jelentésben
A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az Etherem „jobb inflációs fedezeti tulajdonságokat biztosít, mint a Bitcoin, és ezért az Ether jobb hosszú távú értéktárolást kínál, mint a Bitcoin”. Egyre nagyobb az érdeklődés a Bitcoin 21 millió érmét számláló felső határa és inflációs fedezetként való alkalmassága iránt, a világjárvány alatti burjánzó pénznyomtatás és az infláció mindvégig 6,2%-ra nőtt az Egyesült Államokban októberben. A kutatás azonban azt sugallja, hogy a befektetők az Ethert is fontolóra vehetik ebből a célból. Az éter támogatói az ETH-t „ultrahangpénznek” kezdték nevezni, válaszul arra, hogy a Bitcoint „kemény pénznek (hard money)” vagy „jó pénznek (sound money)” emlegették.
 
 

Sokan még a Bitcoint jobbnak látják az Ethereumnál

Azonban a Bitcoin támogatói, mint például a MicroStrategy vezetője, Michael Saylor, a Bitcoint részesítik előnyben, mert úgy látják, hogy végtelenül biztonságosabb a hash arány tekintetében, és megbízhatóbb, tekintettel változatlan kínálatára és ritkán változó protokolljára. Az Ether folyamatos fejlődésen megy keresztül, és a kibocsátás megváltozott. Saylor elmagyarázta, miért hiszi, hogy a Bitcoin a legjobb megoldás Tucker Carlson szerdai műsorában, és azt mondta:
 
„A Bitcoin a tulajdon legmagasabb formája, amit az emberi faj valaha is feltalált.” Állítását igazolva hétfőn a MicroStrategy újabb 414 millió dollár értékben vásárolt Bitcoint.
 
Bitcoin I Cryptofalka Forrás: https://www.independent.co.uk/

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.98% $65,538.35
Ethereum ETH -3.27% $3,446.3
BNB BNB -1.79% $593.31
Solana SOL -7.76% $136.05
XRP XRP 0.46% $0.4912
Dogecoin DOGE -9.23% $0.1219
Cardano ADA -7.62% $0.3791
Litecoin LTC -5.61% $73.38
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!