Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hatalmasat zuhantak a GPU árak a Merge után

Hatalmasat zuhantak a GPU árak a Merge után

A GPU kereskedelem nagy siker volt az Ethereum PoW korszakában, de most, hogy végbe ment a Merge, az eszközök ára drasztikusan csökkent.

 

Lassan visszaáll a GPU piac a normál kerékvágásba

A Merge megváltoztatta az Ethereum protokollkonszenzusát PoW-ról a környezetbarátabb PoS-ra. Eközben azonban egyes piacoknak járulékos károkat is okozott. Például kárt okoz a GPU gyártó cégeknek, amelyek az ETH bányászok keresletének köszönhetően hatalmas nyereséget termeltek.
 
Ethereum merge | Cryptofalka Forrás: consultancy
 
Az Ázsiára fókuszáló South China Morning Post arról számolt be, hogy az Ethereum egyesítése a GPU árak zuhanását idézte elő Kínában, ami miatt az eladások a „történelemileg a legalacsonyabb szintet” érték el. Az olyan bányászok alacsony kereslete miatt, akik korábban drága kártyákat vásároltak, például az Nvidia GeForce RTX 3080-at, RTX 3080 Ti-t vagy RTX 3090-et, a gyártóknak váratlanul kellett csökkenteniük a GPU árakat.
 

 

A legdrágább GPU-k ára több mint 37%-ot esett

A bányászok alacsony kereslete miatt a csúcskategóriás GPU-k, például az RTX 3080 több mint 37%-kal csökkent az elmúlt három hónapban, 8000 jüanról (1140 USD) kevesebb mint 5000 jüanra (712 USD). A kereskedők szerint az árcsökkenés folytatódhat a kriptopiacot körülvevő számos negatív forgatókönyv miatt, mint például a bitcoin összeomlása, a kínai bányászati ​​tilalom, és még a COVID miatti újabb lezárások is.
 
Szakértők szerint az Ethereum Merge volt a kiváltó oka a GPU-k árzuhanásának, mivel az elmúlt két hónap óta, amikor elkezdődött az összevonásra való várakozás, még a legolcsóbb alsókategóriás GPU-k ára s több mint 50%-kal esett. Akik már nem tudják bányászni az ETH-t, és nem állnak át másik bányászható kriptovalutára, azok jelentős veszteséggel tudják csak eladni a hardverüket.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Az Ethereum Merge a kiváltó oka az alacsony GPU áraknak

A kriptovaluták bányászata (különösen az ETH bányászat) növelte a GPU-k árát az elmúlt néhány évben; azonban az árak fokozatosan zuhantak az Ethereum egyesülésének közeledtével. Sanghaj egyik legnagyobb helyi elektronikai piacán működő grafikus kártyakereskedők „tétlenül nézik”, a Merge utáni árzuhanást.
 
Néhány hét leforgása alatt a kínai kiskereskedők több mint 33%-kal csökkentették a GPU-k javasolt kiskereskedelmi árát, hogy eladják berendezéseiket. Az alábbi grafikonon az első oszlopban a GPU neve, a másodiktól az utolsóig a kiskereskedelmi ár és a gyár által értékesített ár közötti különbség látható. Minden kártya negatív számot jelez, ami azt jelenti, hogy a GPU kereskedők jelenleg veszteségesen kereskednek.
 
GPU árak | Cryptofalka Forrás: baidu.com
 
Egyes kutatók úgy becsülték, hogy a GPU-k árai átlagosan 10%-ot estek minden héten az egyesülés előtt. Míg ez a „összeomlás” sok e-shop bezárását eredményezheti, mások számára ez egy kétéves rémálom vége, amikor a kiskereskedők a lehető legnagyobb mértékben megemelték a GPU-árakat a bányászok iránti nagy kereslet miatt.
 
Egyelőre a játékosok, tervezők, mesterséges intelligencia programozók, sőt a csillagászok is örülnek a jelenlegi piaci helyzetnek.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.03% $65,773
Ethereum ETH -3.71% $3,456.3
BNB BNB -1.63% $596.55
Solana SOL -7.50% $137.46
XRP XRP 0.28% $0.4945
Dogecoin DOGE -9.77% $0.1222
Cardano ADA -7.76% $0.3811
Litecoin LTC -6.03% $73.53
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!