Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Jön a Shanghai, az új Ethereum frissítés!

Jön a Shanghai, az új Ethereum frissítés!

Fel se ocsúdtunk még a Merge-ből, de már itt is van a következő mérföldkő. Az Ethereum fejlesztői 2023 márciusát jelölték meg a Shanghai frissítés előzetes megjelenési dátumaként. 

 

Márciusban érkezik az Ethereum Shanghai

Az év utolsó "All Core Developers" találkozóján, 2022. december 8-án az Ethereum fejlesztői megállapodtak abban, hogy a várható Shanghai frissítést 2023 márciusában vezetik be. A frissítés, hivatalos nevén Ethereum Improvement Proposal 4895, lehetővé tenné a validálók számára, hogy a 2022. szeptember 15-i Ethereum Merge sikeres befejezése után kivonják a Beacon Chain konszenzusrétegből stakelt ETH-jukat.

A Shanghai frissítés tehát egy skálázhatósági frissítés előfutára, amely javítaná a tranzakciós átbocsátóképességet a hálózaton.

Ethereum shanghai I Cryptofalka

 

Az Ethereum Shanghai kliensek már készen állnak

Marius van der Wijden fejlesztő megerősítette, hogy a teljes és részleges visszavonás két zárt Ethereum tesztnetben működik, de a tervek szerint már 2022. december 15-én vagy 16-án egy nyilvános tesztnetet is indítanak.

A tesztnet a blokklánc egy olyan változata, amely a fő lánc viselkedését másolja, mint az Ethereum. Lehetővé teszi az okosszerződések fejlesztői számára, hogy tesztelhessék az alkalmazásokat anélkül, hogy kockáztatnák a valós pénzeszközök elvesztését.

Van der Wijden frissítése után népszerű Ethereum-klienseket fejlesztő csapatok értesítik a csoportot a felkészültségről. A kliensek olyan szoftverek, amelyek közönséges számítógépeket alakítanak át csomópontokká, amelyek hozzájárulnak az Ethereum-hálózat biztonságához.

Ethereum shanghai I Cryptofalka Forrás: Ethereum Foundation

 

A Merge után minden csomóponton egy konszenzus és egy végrehajtási kliens fut. A végrehajtási kliens tranzakciókat hajt végre az Ethereum virtuális rendszerén (EVM), míg a konszenzuskliens lehetővé teszi a hálózat számára, hogy a végrehajtási kliens által feldolgozott tranzakciós adatok alapján megállapodásra jusson.

Az Ethereum Foundation szerint a Geth, Besus, Erigon és Nethermind népszerű végrehajtási kliens implementációk, továbbá a Lighthouse, Lodestar, Nimbus, Prysm és Teku figyelemre méltó konszenzus implementációk. A Lodestar és a Teku konszenzuskliens fejlesztői megerősítették, hogy készen állnak a tesztelésre. Az ügyfeleknek kezdetben egy nyilvános teszthálózattal kellene együttműködniük.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

"A Lodestar képes az összeolvadás utáni állapotból indulni... és nagyjából rendben vagyunk" - mondta Phil Ngo fejlesztő.

A Teku klienscsapatának egyik fejlesztője megerősítette, hogy a termékük "kódkész és funkciókész", de az Erigon csapata szerint az ő kliensükön még dolgozni kell.

 

Az Ethereum skálázhatósági javítása még odébb van

Az EIP-4844 fogja megvalósítani a "danksharding" támogatásához szükséges keretrendszert, a frissítés pedig egy új tranzakciótípust, a "blob"-okat fogja bevezetni, amelyek olcsóbb adatokat fognak tárolni. A "blob"-okat nem a végrehajtási rétegben, hanem a Beacon-lánc konszenzusrétegében tárolják majd.

Az EIP-4844, amelyet proto-dankshardingnak neveznek, jelentős változtatásokat fog bevezetni, hogy felkészüljön a jövőbeli Ethereum sharding frissítésekre, amelyek javítani fogják a skálázhatóságot.

Ethereum | Cryptofalka

Szilagyi Péter, fejlesztő azt tanácsolta, hogy a proto-dankshardingot ne építsék be a frissítésbe megfelelő ütemezés nélkül. Egy másik fejlesztő, aki a "danny" becenévre hallgat, rámutatott, hogy a rendszerhez szorosan kapcsolódó rossz kód írása később drágán eltávolíthatóvá válik. A legtöbb fejlesztő egyetértett abban, hogy a visszavonások megvalósítása a legfontosabb prioritás, és az EIP-4844-et a következő frissítésre halasztotta.

Az all-core devs csapat abban is megállapodott, hogy kizárják az Ethereum Virtual Machine Object Format (EOF) funkciót a Shanghai frissítésből, ha az összes kliensfejlesztő csapat nem áll készen arra, hogy a következő, 2023. január 5-i gyakorlati találkozón teszteljék a kódjukat. Az EOF frissítés az Ethereum-hálózat végrehajtási rétegén végez változtatásokat.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.07% $65,747.55
Ethereum ETH -3.74% $3,454.29
BNB BNB -1.42% $597.14
Solana SOL -7.32% $137.54
XRP XRP 0.88% $0.494
Dogecoin DOGE -9.46% $0.1226
Cardano ADA -7.88% $0.3803
Litecoin LTC -5.80% $73.58
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!