Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ ��

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Shanghai 5 éves terve a kriptovilágra is irányul

Shanghai 5 éves terve a kriptovilágra is irányul

Kína legnagyobb városa, Sanghai hivatalosan is tervezi fellendíteni olyan innovációk fejlesztését, mint a blokklánc, az NFT-k és a Web3.

 

Miket érint Shanghai terve?

Kína legnagyobb városa, Sanghai hivatalosan is tervezi fellendíteni olyan innovációk fejlesztését, mint a blokklánc, a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k), a metaverzum és a Web3 a következő ötéves terve során. Július 13-án a sanghai-i önkormányzat közzétette a "Sanghai digitális gazdaságának fejlesztésére vonatkozó 14. ötéves terv" vázlatát. A dokumentumban foglaltak szerint az ország küldetése "előmozdítani a digitális technológia és a reálgazdaság mély integrációját", "a tudósoknak felmérni a technológiai kilátásokat" és "a vállalkozóknak felfedezni a piaci keresletet".

A terv azt javasolja, hogy támogassák azokat a vállalkozásokat, amelyek az NFT kereskedési platformok kiépítését és "az NFT és egyéb eszközök digitalizálásának kutatását és előmozdítását tervezik". A blokkláncnak külön szekciót szentelnek, kifejezett elkötelezettséggel a „blockchain+” technológia fejlesztésének és alkalmazásának előmozdítása, valamint egy erős innovációs képességekkel és független vezérléssel rendelkező blokklánc fejlesztési ökoszisztéma felépítése mellett.

terv | Cryptofalka news.bitcoin.com

 

A metaverzum ambícióinak is van helye, mivel az önkormányzat azt tervezi, hogy felgyorsítja a virtuális világ és a valós társadalom interakcióját szolgáló platform kutatását és kiépítését az alapvető technológiák fejlesztésével és új platformok létrehozásának ösztönzésével. A terv továbbá hangsúlyozza a digitális szórakoztatás új formáinak jelentőségét, mint például a virtuális koncertek, az ázsiai országokban népszerű "idol"-ok és a sport.

A Web3 lehetőségeinek tervezett feltárása magában foglalná a többplatformos OpenID, az elosztott adattárolás, a decentralizált domain névfeloldó rendszer (DNS) és az end-to-end titkosított kommunikációs technológia kutatását. Mindezt pedig kiegészítenék a hardverbázis frissítésével, valamint a 6G, az Internet Protocol 6-os verzió (IPv6), hatodik generációs vezeték nélküli hálózati technológia (Wi-Fi6) és kvantumkommunikáció bevezetésével.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Kína és a DeFi

Noha a terv hallgat a decentralizált pénzügy (DeFi) kilátásairól, megemlíti a „digitális pénzügyeket”, és ígéretet tesz az intelligens szerződések előmozdítására, valamint a digitális eszközkereskedelem, a fizetés és az elszámolás, a regisztráció és a letétkezelés javítására. Ezen szekció azonban nagy hangsúlyt fektet a digitális jüan, a Bank of China által dédelgetett központi banki digitális valuta (CBDC) lehetőségeinek feltárására is.

Június 26-i cikkében Yifan He, a Red Date Technology vezérigazgatója – egy nagy technológiai cég, amely részt vesz a Blockchain Service Network (BSN) nevű nagy kínai blokklánc projekt fejlesztésében – a privát kriptovalutákat „az emberiség történelmének eddigi legnagyobb Ponzi-sémájának” nevezte.

terv | Cryptofalka bitocto.com

 

Próbáld ki az ingyenes publikus kereskedő csoportunkat és legyen a tiéd az értékes nyeremények egyike!

 

Záró gondolatok

Minden erőfeszítés ellenére Kína továbbra is világszerte meghatározó Bitcoin bányászati szállítóként van számon tartva. A Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index adatai szerint 2022 januárjában Kína volt a második legnagyobb BTC bányászati hash ráta gyártó az Egyesült Államok után. Mindezt látva úgy tűnik, kezdi elismerni az ország vezetősége, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül a kriptovilággal kapcsolatban felmerülő kérdéseket sem a tervezés során.

Az ötéves terv egyébként további, nem a kriptovilággal kapcsolatos pontjai többek között az okos városok, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású energia, a digitális egészségügy, az intelligens szolgáltató robotok és egyebek kérdéskörét érintik.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.49% $64,065.76
Ethereum ETH 2.22% $3,061
BNB BNB 3.29% $561.34
Solana SOL 3.88% $143.35
XRP XRP 6.14% $0.5134
Dogecoin DOGE 5.75% $0.1554
Cardano ADA 11.64% $0.4925
Litecoin LTC 4.78% $82.45
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!