Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Miért használják az Ethereumot a legtöbb NFT-hez?

Miért használják az Ethereumot a legtöbb NFT-hez?

Meme coinok, komoly projektek és még NFT-k is szép számmal futnak a Ethereum láncon. De mi ennek az oka? Létezik más megoldás?

 

Csak az Ethereum láncon lehet létrehozni NFT-t?

Az NFT-k hihetetlen potenciállal rendelkeznek. Az ERC 721-et az egyedi tokenek iránti igény kielégítésére hozták létre. Sőt, a ritkasága miatt az ERC-721 szabvány különbözik, és más értéket képviselhet, mint egy ettől eltérő token ugyanabból az okosszerződésből. Az Etherscan NFT Tracker az Ethereum legjobb NFT-jeit rangsorolja a tranzakciók mennyisége alapján.

Mindenesetre adódik a kérdés, mindenképp szükség van-e Ethereumra egy NFT készítéséhez? A rövid válasz az, hogy nem. A lánc nem kizárólagos előfeltétele egy NFT létrehozásának. Más blokkláncok, mint például a Solana (SOL), a Cardano (ADA), a Tezos (XTZ), a BNB Chain (BNB) és a Tron (TRX) alternatív platformok az NFT-k létrehozására.

Miért használják az Ethereumot a legtöbb NFT-hez? Forrás:ethereum.org

Tehát, ha választ szeretnénk kapni arra a kérdésre, hogy "az ETH az egyetlen módja az NFT vásárlásának?" a válasz ismét nem lesz. Mindegyik platform megköveteli, hogy a tranzakciós díjat a saját natív tokenjében fizessék ki. Például 2 ADA (a Cardano blokklánc natív tokenje) az NFT MAKER PRO platform költsége. Ezt az adott NFT-vel együtt ezt a vásárlónak meg kell fizetni.

Ahhoz tehát, hogy a vásárlás sikeres legyen nem csak az NFT értékét kell birtokolni, hanem kell, hogy maradjon még a tranzakciós költségekre is az adott tárcában. Az, hogy ez utóbbi pontosan mennyi lesz, az lánconként eltérő lehet. Ebben a példában a Cardano csapata határozza meg a tranzakciós költség kalkulálásának a módját. 

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Mégis miért az Ethereum a legnépszerűbb?

Az Ethereum vezető szerepet tölt be a többi blokklánc hálózat között. Ennek eredményeként az NFT-k átlagosan lényegesen magasabb áron kelnek el ezen a láncon, így az alkotók ezt részesítik előnyben más platformokkal szemben.

Rendkívül biztonságos hálózatának és adatarchitektúrájának köszönhetően az Ethereum blokklánc vezeti a decentralizált pénzügyi (DeFi) piacot is és az NFT projektek nagy része ERC-721 érmek formájában fut rajta. Ezen túlmenően a blokklánc széles körű kitettséget biztosít az NFT-k számára egy nagy és növekvő piacon.

Miért használják az Ethereumot a legtöbb NFT-hez? Forrás: 99cripto.com.br

A nagy hálózati forgalom azonban jelentős tranzakciós lemaradást okozhat. Ez pedig a tranzakciós díjak jelentős növekedéséhez vezet. A Rarible, az OpenSea és a Nifty Gateway három népszerű Ethereum alapú NFT piactér. Ennek ellenére az Ethereum blokklánc korlátai miatt számos alkotó más megoldásokhoz, például a Solana blokklánchoz fordult, hogy leküzdje ezeket a nehézségeket. Ugyanis bár megbízható rendszerről van szó, de a múltban már bebizonyosodott, hogy a tranzakciós díjak igenis képesek elszállni, ha élénkül a kereslet. 

 

Összefoglalva

A kriptovaluták piacán az NFT-k jelentős réspiacot képviselnek. További belépési pontot biztosítanak azoknak az embereknek, akik egyébként nem kerültek volna kapcsolatba ezzel a világgal. Emellett aktívan hozzájárulnak a blokklánc technológia tömeges elterjedéséhez, szorosan kapcsolódnak a digitális művészethez és a játékiparhoz is. 

Megmutatkozik az igény, miszerint költséghatékony megoldásokra van szükség az NFT alapú tranzakciókhoz. Ennek eredményeként az NFT-k költségstruktúrája a blokkláncon fontos figyelembe veendő tényező. Röviden az Ethereum a méretéből fakadóan az NFT-k piacán is az első, továbbá igen biztonságos megoldás. Ugyanakkor ennek ára van, ami elsősorban a tranzakciós költségek esetében komolyan érezhető, ha valaki NFT vásárlásra szánja el magát. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.92% $65,665.98
Ethereum ETH -3.30% $3,448.58
BNB BNB -1.57% $595.32
Solana SOL -7.04% $136.89
XRP XRP 0.67% $0.4935
Dogecoin DOGE -9.10% $0.122
Cardano ADA -7.51% $0.3797
Litecoin LTC -5.78% $73.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!