Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új Ethereum árfolyam csúcs! Mi fűti az altcoin szárnyalását?

Új Ethereum árfolyam csúcs! Mi fűti az altcoin szárnyalását?

Az Ethereum árfolyam az 1475$-t is megütötte a mai napon! Technikai és fundamentális oldalról mutatjuk be mi fűtheti az altcoin emelkedését.

 

Pozitívan hat a Bitcoin konszolidációja az altcoinok mozgására

Alapvetően a legtöbb ember még mindig a Bitcoin nevét ismeri, ő adja a kriptovaluták piacának közel 70%-át. Azonban, amikor egy bika piac során a BTC megtorpan, akkor a hatalmas Bitcoinba beáramlott tőke sokszor elkezd átfolyni az Ethereum és más altcoinok piacára. Vagyis, amikor ideiglenesen a lehetséges profitok kezdenek alábbhagyni a vezető kriptovalutánál, a befektetők újabb lehetőségek felé fordulnak.

Jelenleg a Bitcoin árfolyama pedig elég szépen konszolidál, méghozzá egy háromszög alakzatban. Ameddig az alakzaton belül van az ár, addig nincs túl sok látnivaló a Bitcoinnál és inkább az altcoinokon van a fókusz. Ez akkor fog majd megtörni ha a Bitcoin kimozdul valamelyik irányba ebből a körülhatárolt mozgásból.

Bitcoin árfolyam korrekció I Cryptofalka Bitcoin árfolyam konszolidációja

A második leggyakrabban ismert kriptovaluta az Ethereum, így általában a ciklikus emelkedések során gyakran ő szokta követni a Bitcoint. A következő grafikon ad egy érzetet arról, hogy mekkora is a különbség a Bitcoin, Ethereum és a többi altcoin összértéke között.

Kriptovaluták piaci kapitalizációja I Cryptofalka Kriptovaluták piaci kapitalizációja

A grafikonon jól átható, hogy a Bitcoin szinte egy nagyságrenddel magasabb kategóriában mozog, mint az Ethereum, de az Ethereum összértéke is egy nagyságrenddel nagyobb, mint az őt követő többi altcoiné. Vagyis, amikor a Bitcoinban lévő relatíve nagy tőke egy része elkezd átáramlani az altokba, akkor az brutális emelkedéseket tud előidézni. Egy hete írtunk nektek arról, hogy A Bitcoin oldalazása pozitívan hat a kriptovaluták piacára, ennek mondhatni meg is lett a hatása. ⤵️

 

1475$ az új Ethereum árfolyam rekord

Pontosan 3 hete pedig arról írtunk nektek, hogy miért gondoljuk, hogy jó év lesz 2021 az Ethereumnak, akkor így vélekedtünk róla:

Sokat emelkedett az Ethereum ára 2021-ben, de úgy gondolom, hogy lesz még bőven hova hódítania a vezető altcoinnak. Erősek az ETH fundamentális alapjai és ha az intézményi befektetők tovább folytatják az altcoin vásárlásaikat, akkor nagy valószínűséggel továbbra is az Ethereumot fogják preferálni. Ekkor pedig a Bitcoinnál kisebb kapitalizációval rendelkező Ethereum akár folytatni tudja még a Bitcoinnal szembeni emelkedését is. - Cryptofalka 2021.01.04

Elég szépen bejöttek a számításaink ugyanis a mai napon 1475$-ig szárnyalt az Ethereum árfolyam a Binance ETHUSDT páron. Ez pedig új csúcs az Ethereum történetében, 2017-ben sem került még ennyibe a vezető altcoin. Jelenleg 1409 dollárt ér egyetlen ETH.

Ethereum árfolyam rekord I Cryptofalka Ethereum árfolyam rekord

Maga az Ethereum árfolyamának emelkedésében természetesen nagyban közrejátszik a Bitcoin-dollár emelkedés is, viszont az elmúlt hetekben az Ethereum még a Bitcoin mozgását is felül tudta teljesíteni. Így az ETHBTC páron is szép szárnyalást láthattunk. A továbbiakban azt mutatjuk be nektek, hogy milyen fundamentumok állnak az Ether szárnyalása mögött.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Pozitívan hat a DeFi szektor éledezése az Ethereum árfolyamára

Az Ethereum, mint platform projekt ugye nem egy a Bitcoinhoz hasonló fizetésre szolgáló koncepció. Őt főként decentralizált applikációk és okos szerződések futtatására találták ki. Vagyis rengeteg projekt épít magára az Ethereumra, ami természetesen jó hatással van az árfolyamára is. A DeFi szektor jelenleg szinte kivétel nélkül az ETH hálózatára épít. Márpedig a DeFi projektek ismét kiemelkedő aktivitást mutattak az elmúlt hetekben, a UNI és AAVE árai például egy hét alatt megduplázták az értéküket

DeFi kriptovaluta összértéke I Cryptofalka DeFi projektek

 

Csökken a tőzsdéken elérhető Ethereum készlet

A Bitcoin blokkfelezése után láthattunk hasonlót, mint ami jelenleg az Ethereummal történik. Ugyanis ami érdekes, hogy a tőzsdéken rendelkezésre álló Ethereum mennyisége egyre inkább csökken. Vagyis, aki Ethereumot szeretne vásárolni, neki egyre nehezebb dolga van. Ez a vásárlók közötti "harc" pedig természetesen árfolyam emelkedéshez vezet. A lenti ábrán a rózsaszín és barna görbékkel láthatjátok a tőzsdéken rendelkezésre álló Ethereumok mennyiségét.

Csökkenő Ethereum készlet a tőzsdéken I Cryptofalka Csökkenő Ethereum készlet a tőzsdéken

Magára a csökkenésre is elég egyszerű indok van. Az pedig az Ethereum új 2.0-ás fejlesztése és az azzal bevezetendő staking. A staking során a felhasználók a coinjuk "lekötésével" nyernek jogot ahhoz, hogy a jelenlegi bányászathoz hasonlóan validálják a blokklánc új csomópontjait. Természetesen extra jutalomért cserébe! Az adatokból az látszik, hogy folyamatosan nő az Ethereum staking során lekötött Ethereumok száma. Vagyis elég szépen látható, hogy "hol van az a sok Ether, ami hiányzik a tőzsdékről".

Ethereum staking I Cryptofalka Ethereum staking

 

Csúcson az Ethereum bálnák száma is

Azokat a befektetőket hívjuk bálnáknak, akik hatalmas mennyiségű tőkével rendelkeznek. Általában ők azok, akik mozgatják a piacot, ugyanis az a kevés gazdag ember általánosságban a kezelt javak nagyjából 80%-át szokta birtokolni. Persze ez projektről projektre változik, de nagyjából ilyen nagyságrendre kell gondolni. Az érték 80%-a van egy igazán szűk rétegnél, a maradék 20% pedig a tömegeknél.

Az on-chain adatokból pedig az látszik, hogy az Ethereum bálnák, vagyis az olyan tárcák száma, amelyek legalább 10 000 Ethereumot birtokolnak továbbra is a csúcson van.

Ethereum bálnák száma I Cryptofalka Ethereum bálnák száma

 

Vagyis a következők állnak az Ethereum árfolyam emelkedése mögött:

 • A Bitcoin által biztosított pozitív hangulat a kriptovaluták piacán
 • A Bitcoin konszolidáció hatására altcoinokban profitot kereső relatíve nagy tőke
 • A DeFi szektor élénkülése
 • A tőzsdei Ethereum készlet csökkenése
 • A folyamatosan növekvő Ethereum staking tárcák száma
 • Csúcson az Ethereum bálnák száma

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
 2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
 3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
 4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
 5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
 6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.72% $66,636.94
Ethereum ETH 1.58% $3,623.22
BNB BNB 0.41% $610.34
Solana SOL 3.92% $151.15
XRP XRP -0.30% $0.4889
Dogecoin DOGE 0.27% $0.137
Cardano ADA 0.64% $0.4164
Litecoin LTC -0.32% $78.93
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!