FED kutatás: egyre több amerikai választja a kriptovalutákat!?

Szerző: | máj 25, 2022 | Kriptovaluta

Az közismert tény, hogy bármilyen új termék vagy szolgáltatás jelenjen is meg a piacon, az elterjedésének kulcsa az elfogadottságban rejlik. Nincs ez másképpen a kriptoval sem. Ezúttal az amerikai jegybank (FED) egy kutatása tárt fel érdekes trendeket a digitális pénzekhez való viszonnyal kapcsolatosan.

 

FED kutatás a pénzügyi helyzetről

Az Egyesült Államok Jegybankja a Federal Reserve (FED) 2013 óta évről évre felméri a lakosság pénzügyi helyzetét, azzal a céllal, hogy megértse azokat a kihívásokat és lehetőségeket, amelyekkel az amerikai családok szembesülnek. A jelentést találóan ,,gazdasági jóllét”-nek azaz ,,Economic Well-being”-nek nevezték el. A kutatási eredményeket ismertető legfrissebb kiadvány a napokban jelent meg és a 2021-es évre vonatkozóan vizsgál különféle tényezőket.

Meglepő megállapítás például, hogy míg a megkérdezettek nagy része aggódik az ország gazdasági állapota miatt, ugyanakkor az egyéni pénzügyi helyzetük pozitív megítélést kapott. Az önbevalláson alapuló vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy a 2013 óta nem volt ilyen magas a háztartások pénzügyi helyzetének stabilitása. A kutatás is alátámasztotta, hogy a munkanélküliség visszatért a pandémia előtti szintre. 2019-hez és 2020-hoz képest javult a családok fizetőképessége és a megtakarítása is. A FED kutatás további érdekessége, hogy ezúttal már kriptovalutával kapcsolatos adatok is belekerültek.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

 

FED: kriptoval a bank nélküliek felé

Az amerikai pénzügyi élet közismerten hiteltörténet centrikus, így mégis bármilyen hihetetlennek is tűnik, az USA-ban is vannak olyanok, akiknek még nincsen bankszámlája vagy bankkártyája. A 11.000 fős mintán elvégzett vizsgálat az ő fogyasztási szokásaikat is a fókuszba helyezte és azt állapította meg, hogy a bank nélküli fogyasztók nagyobb valószínűséggel használnak vásárlásra digitális pénzt, mint a banki ügyfelek. Ez utóbbiak, ha foglalkoznak is kriptovalutával, inkább befektetési céllal vásárolják azokat.

Az arányok még mindig elenyészők a trend azonban azt mutatja, hogy határozott növekedés tapasztalható a korábbiakhoz képest. A válaszadók 3 százaléka foglalkozik kriptoval, amelynek 13%-a nem rendelkezik bankszámlával. Ez az arány megduplázódott az egy évvel korábbihoz képest. A megkérdezettek 27%-a pedig úgy fordult az elektronikus pénzek felé, hogy egyébként nincs bankkártyája. Ez a szám 17% volt korábban.

Unbanked I Cryptofalka

 

USA Jegybank: BTC, a jómódúak pénze

A Jegybank kutatása tovább boncolta a kripto kérdést. A 11 ezer megkérdezett 12%-a birtokol vagy tartott az elmúlt évben Bitcoint vagy Ethereumot. Az érékállóság gyakori érv a véges darabszámú BTC mellett, ám a nyugdíjas időkre még így is előre kell gondolni. Érdekes ugyanakkor, hogy azok a fogyasztók akik fizetésre, vásárlásra használnak kriptovalutát, sokkal kevésbbé valószínű, hogy rendelkeznek nyugdíj megtakarítással.

Akik viszont már előre takarékoskodnak idősebb napjaikra, azok 27%-a egyáltalán nem foglalkozik a kriptoval, míg 29%-a csak befektetési céllal teszi ezt. Az is fontos megállapítása az elemzésnek, hogy a Bitcoint és Ethereumot befektetési céllal vásárló válaszadók jellemzően jómódúak. Számszerűsítve a kripto befektetők 46%-a év 100.000 dollárnál nagyobb jövedelemmel rendelkezik, míg 29%-a 50.000 dollárnál kevesebbel.

 

Összegzés

A Jegybank tanulmányának megállapítása lényegében az, hogy a hagyományos banki szolgáltatást igénybe nem vevők egyre nagyobb arányban fordulnak a kriptovaluták jelentette alternatív megoldáshoz. Ez a trend mindenképpen elgondolkodtató, még akkor is, ha egyelőre még csak pár százalék foglalkozik egyáltalán kriptovalutákkal. A mainstream-é válás folyamata azonban javában zajlik és az bizonyos, hogy egy két év múlva ennél még meglepőbb számokat fogunk olvasni.

Fotó: wikimedia.org

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.