Deloitte kutatása szerint a kriptovalutáké a jövő

Szerző: | szept 11, 2021 | Kriptovaluta

Egy közelmúltban napvilágot látott Deloitte kutatás szerint a pénzügyi intézmények vezetői is egyre nagyobb arányban figyelnek fel a kriptovaluták nyújtotta lehetőségekre! Mutatjuk a kutatás részleteit!

A Deloitte egyebek mellett közismert a globális piaci folyamatokat ismertető kutatásairól. Rendszeresen jelennek meg a blokklánc és kriptovaluták köré tematizált elemzések is, ezzel is jelezvén az intézményi érdeklődés fokozódását és a téma élénkülő köztudatba kerülését. Ezúttal talán minden eddiginél meglepőbb válaszok születtek.

 

Viszlát Fiat pénz?!

A Deloitte mintája 1280 cégvezetőből és gyakorlati szakemberből állt, akik Egyesült Királyság, USA, Kína, Brazília, Japán és további öt országban működő globális pénzügyi intézményeket képviseltek. Az minden bizonnyal kijelenthető, hogy a világ pénzügyi működését illetően véleményük jelzésértékű.

A megkérdezettek 73%-a egyértelműen attól tart, hogy ha nem adaptálják fejlesztéseikbe a blokklánc technológiát és nem veszik fel a kínálatukba a digitális eszközöket, akkor le fognak maradni a fogyasztókért folyó versenyben. Ez a vélekedés már azért sem alaptalan, ha figyelembe vesszük, hogy már most is nyújtanak pénzügyi, banki jellegű szolgáltatásokat cégek a kripto szektorban. Elég, ha csak a Nexo-ra, Crypto.com-ra, Binance-ra és társaikra gondolunk, ahol hitelt vehetünk fel, kamatot kapunk befektetéseinkre vagy éppen bankkártyás fizetést bonyolíthatunk. És ez még csak a kezdet! Az talán még ennél is meglepőbb, hogy a döntéshozók 76%-a szerint a digitális eszközök 5-10 éven belül leváltják a készpénzt!

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Deloitte kutatás szerinti potenciális akadályok a digitális pénzek előtt

A Deloitte kutatás résztvevői nagy arányban (80%) egyetértettek abban, hogy a pénzügyi szektor számára a digitális eszközök fontos tényezővé válnak a következő két évben. A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében a kutatás arra is kitért, hogy melyek lehetnek a technológia elterjedésének legnagyobb akadályai.

A megkérdezettek közel kétharmada szerint a digitális eszközök elfogadottságának globális terjedése előtti legnagyobb akadályt jelenleg a szabályozók hiánya jelenti. Ebből is egyértelműen következik, hogy a biztonságosság kérdése a legfontosabb. Értve ezalatt egyrészt a jogszabályi háttér nyújtotta biztonságot, illetve az informatikai értelemben vett biztonságot. A válaszadók 71%-a szerint ugyanis a kiberbiztonsági tényezők is akadályozzák a technológia gyorsabb térnyerését.

deloitte kriptovaluta tanulmány I Cryptofalka

 

Deloitte tanulmánya összefoglalva

A Deloitte tanulmánya rávilágított arra, hogy a pénzügyi világ döntéshozói is érzékelik a blokkláncban rejlő innovációt és lényegében belátták, hogy a jövő bankrendszerének fontos elemei lesznek a digitális eszközök. Ez a nézőpont a technológia hétköznapivá válása szempontjából mérföldkőnek számít.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.