FTX: Elképesztő költekezések az összeomlás előtt

Szerző: | jan 9, 2023 | Kriptovaluta

A nemrég nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumok szerint az FTX nem spórolt a bahamai céges kiadásokkal.

 

40 millió dollárt költött az FTX bahamai cége

Az FTX bahamai cége elképesztő összegeket költött luxusszállodákra és -szállásokra, repülőjegyekre és élelmiszerekre a tőzsde összeomlását megelőző hónapokban, derült ki a bírósági beadványokból. A Business Insider által áttekintett csődbírósági dokumentumok szerint az FTX Digital Markets tavaly január és szeptember között 40 millió dollárt költött el, mielőtt novemberben “likviditási problémák” miatt csődöt jelentett.

FTX I Cryptofalka

Több mint 15 millió dollárt költött luxusszállodákra és szállásokra, ebből egyszerre 5,8 millió dollárt egy üdülőhelyen, az Albany Hotelben. Ez az a luxus üdülőhely, ahol Sam Bankman-Fried a letartóztatásáig 30 millió dolláros penthouse-ban lakott – tette hozzá a jelentés.

Mintegy 3,6 millió dollár ment a Grand Hyattra, egy négycsillagos szállodára, amely márciusban a brit királyi családot látta vendégül. Ugyancsak 800 ezer dollárt költött a vállalat az ötcsillagos Rosewood üdülőhelyen.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Filmszerű luxusélet az alkalmazottaknak is

De ez még nem minden. Közel 7 millió dollárt költött a vállalat étkezésre és szórakozásra, ennek körülbelül a felét catering szolgáltatásokra a dokumentumok szerint. Közel 4 millió dollár ment el repülőjegyekre, és több mint 500 000 dollárt költöttek csak a postaköltségre és kézbesítésekre.

Ugyanis a tőzsde egyedi megállapodást kötött egy légi fuvarozóval, hogy az Amazon megrendeléseit egy miami raktárból szállítsa, mivel az e-kereskedelmi óriás nem szállít a Bahamákra – írja a londoni Financial Times.

FTX I Cryptofalka

A cég a bahamai alkalmazottak számára “teljes körű autó- és benzinköltséget biztosított és korlátlan, teljes költségtérítéses utazásokat bármelyik irodába világszerte”.

Az FTX többször adományozott is helyi jótékonysági szervezeteknek a Bahamákon. A helyi média beszámolója szerint felmerült, hogy ezen adományok egy részét vissza kell majd fizetni.

 

Az FTX vezetője ártatlannak vallotta magát

Decemberben egy volt alkalmazott feltárta a cég túlzott luxuskiadásainak mértékét, mondván, hogy az “szektaszerű” volt.

“Az egész vállalati légkör filmszerű volt és morálisan egyáltalán nem volt hatékony” – mondta.

Bankman-Fried január 3-án a New York déli körzetének amerikai kerületi bíróságán nyolc büntetőjogi vádpontban ártatlannak vallotta magát.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.