A Greenpeace “Satoshi koponyája” arat a BTC rajongók körében

Szerző: | márc 26, 2023 | Kriptovaluta

A Bitcoin-közösség a “Satoshi koponyája” installációból új mémet kreált, amivel kigúnyolta a proof-of-work elhagyásának ötletét.

 

A Greenpeace Bitcoin ellenes műalkotása

Miközben a Greenpeace USA a Twitter-en a vezető kriptovaluta “fosszilis tüzelőanyagok mohó fogyasztását” hirdette, és egy egyedülálló új műalkotást mutatott be, a Bitcoin-rajongók egyöntetűen kritizálták a kampányt.

A szervezet összefogott Benjamin Von Wong kanadai művészeti aktivistával, hogy felfedjék a “Satoshi koponyáját” – egy 11 láb magas koponyát vörös szemekkel, füstölgő halmokkal a fején, és egy sereg árnyékos szuperkódolóval az alján.

Satoshi koponyája | Cryptofalka

nlc.hu

 

“Alig várom, hogy megvegyem ezt a koponyát, és a natgáz generátor mellé tegyem, amely az egyik off-grid bitcoin bányámat táplálja” – kommentálta Marty Bent, a TFTC Bitcoin médiavállalat alapítója a videót, amely bemutatja az installáció létrehozásának folyamatát.

Sokan ironikusan felkarolták az alkotást, egyesek “badass”-nek nevezték, és még új profilképként is beállították.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Miért készült a “Satoshi koponyája”?

Az elsődleges művészeti elem, a tényleges koponya, az Unirecycle által adományozott elektronikai hulladékból készült, “amely a Bitcoin-tranzakciók érvényesítésére használt több millió számítógépet, az úgynevezett bányászatot képviseli”.

Az installációnak ezt az aspektusát is kigúnyolták a kripto rajongók.

“Úgy tűnik, a Greenpeace nem tudott egyetlen Bitcoin ASIC nyomtatott áramkört sem beszerezni a propagandájukhoz. Ez mind általános célú számítógépes alaplap, néhány CPU hűtőborda, néhány régi af PCI Ethernet NIC, talán néhány régi af pre-Bitcoin GPU? Fergeteges” – írta notgrubles, miközben rákérdezett, hogy a Greenpeace most démonizálja-e az atomenergiát.

 

Satoshi koponyája | Cryptofalka

bitpay.com

Bár a létesítmény új, a “Change the Code, Not the Climate” (Változtassuk meg a kódot, ne az éghajlatot) elnevezésű kezdeményezést egy évvel ezelőtt hozták létre. Az elsődleges céljuk az, hogy a Bitcoin áttérjen a proof-of-pork (PoW) konszenzus algoritmusról a környezetbarátabb proof-of-stake (Pos) mechanizmusra.

 

Bitcoin: Anyone can #ChangeTheCode

A Bitcoin megváltoztatásának tényleges folyamata nyílt, mivel a kód is nyílt forráskódú. Az egyéneknek, köztük a Greenpeace-nek is, csak a Bitcoin Improvement Proposal, azaz a BIP benyújtása után kell konszenzusra jutniuk a fejlesztők között. Ezután a javaslatnak a bányászközösséget is meg kell nyernie, meggyőzve őket, hogy az újonnan frissített szoftverrel működjenek.

De ahogy a hírhedt blokkméret-háborúk, a Bitcoin egyes blokkjaiban tárolható adatok mennyiségének növeléséért folytatott, évek óta tartó küzdelem, a hálózat kódjának megváltoztatásáról is könnyebb beszélni, mint megvalósítani.

“Bárki képes megváltoztatni a kódot. Ahogy a sakk szabályait is bárki megváltoztathatja” – reagált az egyik kommentelő. “Rajta, sok szerencsét, hogy találj valakit, akivel játszhatsz”.

Még maga Von Wong is azt tweetelte: “A PoS soha nem fog működni a Bitcoin esetében. Ellentétes a decentralizált ethoszával!”

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.