Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Blokklánc segítségével szavaznának Indiában

Blokklánc segítségével szavaznának Indiában

Korábban mi is érintettük a blokklánc technológia állami területeken való alkalmazását. Láthatunk már erre példákat világban. Most India tervez, és nyúlna a blockchain-hez.

 

Blokklánc alkalmazása az elveszett szavazatok begyűjtésére

India állampolgárai hamarosan a regisztrált lakóhelyükön kívülről is képesek lehetnek szavazni a választásokon, hála egy blokklánc alapú rendszernek. A Times of India február 13-i információi szerint, az indiai közalkalmazott, Sunil Arora szerint, az országa azt reméli, hogy növelhetik a választásokon való részvétel arányát egy blokklánc alapú választási rendszer segítségével.

Forrás

Arora szerint a 2019-s választásokon, 300 millió szavazatképes ember hagyta ki a választásokat. Ezek egy részét hidegen hagyja szimplán a politika, vagy éppen távol voltak a regisztrált szavazókörzetüktől a választások napján. 

A Times of India tudósítása szerint, az országnak több, mint 450 millió kivándorlója van, akik munka, házasság, vagy oktatás miatt vándoroltak ki az országból. Sok esetben csak ideiglenesen hagyják el lakóhelyüket, így nem törődnek azzal, hogy bejelentsék magukat az új területükön. 

A közalkalmazott állítja, a szabályozók együttműködnek az Indiai Technológia Intézettel egy blokklánc alapú rendszer kifejlesztése érdekében, hogy az állampolgárok képesek legyenek távolról is szavazni.

Arora reményei szerint a blokklánc alapú választási rendszer még az ő ciklusa alatt be lesz vezetve, ami 2021. áprilisában ér véget. Hozzátette, hogy jelenleg is létezik egy indítvány a törvényhozás előtt, hogy összekapcsolják a szavazók személyazonosságát és az Aadhaar rendszert. 

A rendszer hasznosítani fogja a blokklánc technológiát, így az állampolgárok képesek lesznek szavazni a lakóhelyüktől távolról és többszörös szavazás lehetőségét is kiküszöbölik.

 

Valóban a blokklánc jelenti a megoldást?

Habár a szavazócédula már idejétmúltnak tűnhet, sokan a digitális szavazatok ötlete ellen vannak, mivel féltik a rendszer feltörhetetlenségét, és az esetleges hacker támadásoktól tartanak. 

Ahogy a Cointelegraph is beszámolt róla, a Voatz szavazó applikáció biztonsági ellenőrzése során az eredmények a rendszer kiberbiztonsági sebezhetőségét mutatták ki. 

A kutatók szerint lehetséges volt, "módosítani, leállítani, vagy felfedni a felhasználók szavazatait, beleértve egy támadás lehetőségét is, amivel egy passzív ellenséges hálózat felfedheti a felhasználók szavazatait. 

Továbbra is nyitott tehát a kérdés, hogy valóban a blokklánc jelenti-e az előre utat a választások fedhetetlenségéhez. A korábbi elnökjelölt Andrew Yang tavaly augusztusában azt az ígéretet tette, hogy, ha megnyeri a választásokat, bevezeti a blokklánc alapú, mobilon keresztüli szavazás lehetőségét.

 

Az eredeti cikk és háttérkép tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.72% $64,259.64
Ethereum ETH -3.06% $3,156.07
BNB BNB 0.01% $607.93
Solana SOL -6.74% $147.63
XRP XRP -3.94% $0.5261
Dogecoin DOGE -6.31% $0.1515
Cardano ADA -5.88% $0.4776
Litecoin LTC -3.34% $83.71
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!