Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elon Musk próbálta kisegíteni JK Rowlingot a Bitcoinról

Elon Musk próbálta kisegíteni JK Rowlingot a Bitcoinról

A varázslók kitalálója JK Rowling arról tweetelt, hogy nem érti mi a Bitcoin, persze az internet népe és Elon Musk is egyből ott termett és segíteni próbált. 👻 Mi így magyaráznánk el neki! 💡

 

JK Rowling: Nem értem mi a Bitcoin

A varázslók és a muglik elvont világa után azt gondolná az ember, hogy talán könnyen és rugalmasan képzel el az ember egy a maitól teljesen szokatlan világot. Egy olyat, amiben nem egy a központi bankok által kibocsátott és felügyelt pénzt használ a társadalom, hanem egy mindenkitől teljesen független, előre meghatározott szabályok szerint működő digitális valutát. Úgy néz ki JK Rowling a Harry Potter írója még nem vette fel a vonalat, hogy mi is a Bitcoin? 

A tegnapi napon JK Rowling a twitterén kóstolt bele ebbe a Bitcoin új, még-még vadnyugati témájába. 

Nem értem mi a Bitcoin... Kérlek magyarázzátok el - JK Rowling Twitter.

Természetesen a Twitter blokklánc szerelmeseinek sem kellett több! Szinte felrobbant JK Rowling üzenőfala, ahogyan sorra érkeztek a segítőkész twitter huszárok, de persze a trollok is egyből rákaptak a témára.

JK Rowling Bitcoin I Cryptofalka

 

A csevegésbe a Bitcoin és blokklánc piac legnagyobb nevei így Vitalik Buterin és CZ is bekapcsolódtak, majd egy idő után a Twitter nerd Elon Musk is beszállt a csevegésbe.

 

JK Rowling_Bitcoin I Cryptofalka

Elon Musk nyugtázta JK Rowling értetlenségét, majd hozzá tette, hogy ennek ellenére a központi bankok masszív pénznyomtatása mellett az internet pénze a Bitcoin eléggé tartósnak tűnik.

 

Mi így magyaráznánk el JK Rowling-nak, hogy mi is a Bitcoin. Mutatjuk a legfontosabb pontokat!

 

Milyen problémára nyújt megoldást a Bitcoin?

Olyan világ alakult ki, amelyben a pénzügyi rendszer egyre kevésbé igazságos és semmiképpen sem fogyasztóbarát. A bankok, kormányok saját jóindulatú, naiv vagy éppen önző céljaik megvalósításához, kedvükre alakíthatják a monetáris politika irányát, ami nem mindig (vagy többnyire nem) az optimális irány. Sokan jól járnak, de sokkal többen veszítenek ezen. A vég nélküli ,,pénznyomtatásnak” komoly következményei lehetnek. Az igazságosság és hitelesség ígéretét kínálja megoldásként a blokklánc technológia és a kriptovaluták.

 

Mi a Bitcoin?

Egyszerűen megfogalmazva a Bitcoin (BTC), egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz. Eltérően az úgynevezett FIAT (vagyis a hétköznapokban használt ,,hagyományos”) pénzektől, nem kapcsolódik hozzá egy központi bank sem, decentralizált, azaz központ nélküli. Minden egyes része egyedi, nem másolható, nem megsemmisíthető. Egy elosztott hálózaton fut, amelyet a világ több ezer számítógépe tart fenn (a bányászok). Tehát ez a világ első valóban nyitott pénzügyi hálózata.

Tehát a Bitcoin gyors, transzparens és olcsó tranzakciókat tesz lehetővé decentralizáltan, központi felügyelet nélkül a blockchain technológia segítségével.

 

Ki találta fel a Bitcoint?

A létrehozó, ötletgazda személye után kutatva sok érdekes dologra bukkanhatunk, de az első név, akivel az érdeklődő találkozik az Satoshi Nakamoto neve. Róla biztosan csak azt tudjuk, hogy pontosan semmi nem tudható róla. Igazából még az sem teljesen bizonyított, hogy egy személyről vagy programozók egy csoportjáról van szó, esetleg egy szervezetről, intézményről.

 

Miért éri meg Bitcoint vásárolni?

A blokklánc és a Bitcoin jelenleg még sok gyerekbetegséggel küszködik, vannak hibái, amiket a zévek során ki kell majd nőnie! Kicsit olyan a blokklánc mai helyzete, mint az interneté a betárcsázós szakaszában. Viszont az új technológiában hatalmas potenciál van! A Bitcoin a készletéhez képesti alacsony kibocsátási értéke miatt úgy viselkedik, mint az arany. Vagyis a teljes készlete véges és egyre nehezebb hozzájutni az időmúlásával. Ennek a kettős tényezőnek pedig jelentős árfelhajtó hatása van a Bitcoin árára.

 

Ha szeretnél még jobban képbe kerülni a Bitcoin, blokklánc és tőzsdei kereskedés világával, hallgasd a Bitcoin kisokos névre hallgató podcast műsorunkat! iTunes és Spotify segítségével éritek el! Vagy látogass el a kezdőknek szóló oldalunkra ➡️ LINK

 

[buzzsprout episode='3288079' player='true']

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.01% $69,850.23
Ethereum ETH -1.27% $3,529.97
BNB BNB 2.86% $607.01
Solana SOL -1.32% $185.06
XRP XRP -1.86% $0.6119
Dogecoin DOGE 5.37% $0.2115
Cardano ADA -1.70% $0.6387
Litecoin LTC -2.14% $93.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!