Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Így segíthet a blockchain technológia a koronavírus ellen💉

Így segíthet a blockchain technológia a koronavírus ellen💉

A hongkongi Egyetem professzora szerint a blockchain technológia és a mesterséges intelligenciát kéne használni a koronavírus hatékonyabb kezelése érdekében.

 

Az egyetemi kutató a blockchain technológiát is bevetné a koronavírus ellen

Syren Johnstone - a hongkongi egyetem megfelelési és szabályozási programjának ügyvezető igazgatója - február 5-én tett közzé az Oxfordi Egyetem blogján egy cikket a koronavírussal kapcsolatban.  Ebben arról érvelt, hogy szerinte a modern tech ágazatokat is be kell vetni a vírus megfékezése érdekében.

Johnstone érvelése azzal az állítással kezdődik, hogy a jótékonysági szervezetek jelenleg akadályozva vannak abban, hogy adományokat hatékonyan irányítsák a koronavírus válságkezeléshez.

blockchain tehnológia koronavírus

Ugyanis a Kínai kormány jelenleg az összes nemzetközi adományt 5 darab állami segélyszervezeten keresztül dolgozza fel. Ez a megközelítés pedig egy visszaesés a "2016 előtti Kínába", amikor is a kommunista államban törvényesen elfogadták a magánszektor jótékonysági szervezeteinek létrehozását.

Ez a fajta, amúgy a kommunista államokra jellemző módszer azt tükrözi, hogy az öt darab állami segélyszervezet önmagában alkalmas és jól tudja kezelni a jelenlegi válságot. Ez a feltételezés ellentétes lehet a történelmi és a legfrissebb bizonyítékokkal, amelyek arra utalnak, hogy a válságkezelésért felelős szervezetek küzdenek az alapvető erőforrások biztosításában.

Az egyetemi professzor szerint Kína központi megközelítése főként a probléma oka, ez helyett pedig a modern technológiai ipart kéne segítségül hívni. Vagyis ki kell aknázni a blockchain technológia és a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségeket. Amit például az Alibaba, SF Express vagy az Apple is megtesz. Miért ne tennénk meg a kríziskezelésben is?

 

De hogyan is segíthetne a blockchain technológia a koronavírus ellen?

A Blockchain technológia lehetővé tenné az adományok - akár készpénz, akár arcmaszk - átlátható nyilvántartását és transzparens nyomon követését. Továbbá lehetővé tenné a személyek vagy szervezetek elszámolását a folyamat bármely pontján, egészen a végső felhasználásig. Johnstone szerint ez mellett a blockchain technológia növelné a nyilvánosság bizalmát a rendszer iránt. Ezzel pedig akár olyanok is adományoznának, akik amúgy nem tennék. 

Ha belegondolunk jogos a feltételezés, mi is sokkal szívesebben adományoznánk ha ténylegesen tudnánk, hogy az adott felajánlás célba jut és nem veszik el a korrupció vagy a hosszú ellátási lánc bugyraiban.

Jonhstone érvelésében hivatkozott a kínai államfő XI Jinping korábbi blockchain technológiával kapcsolatos jóváhagyására. Ebben ugye kijelentette, hogy a technológiai cégeknek világszerte együtt kell működniük a kínai iparral és kormánnyal. Ennek véleménye szerint a blokklánc és a mesterséges intelligencia szoros részét kell, hogy képezze.

Egy 2013-as kínai állami nyilatkozatot is kiemelt:

A piac számára lehetővé kell tenni, hogy döntő szerepet játsszon az erőforrások elosztásában. Kínában az állami és magántulajdonban lévő, valamint a vegyes tulajdonjogi reformok azt a valóságot bizonyítják, hogy a központilag ellenőrzött szervezetek [...] nem fejlesztettek ki megfelelő irányítási rendszereket.

 

A Binance már bevetette a blockchain technológiát Ugandában

A vezető kriptovaluta tőzsde a Binance 2018-ban mutatta be blokkláncon alapuló jótékonysági adományozási platformját. Ezt sikeresen használták fel Ugandában az áradások és földcsuszamlások áldozatai segítésére, valamint Málta és Gozo súlyosan beteg és hátrányos helyzetű gyermekeinek támogatására. Legutóbb az ausztráliai erdőtüzek támogatására hívták segítségül a Binance blockchain technológiára alapuló jótékonysági platformját.

Ha érdekel milyen felhasználási módjai vannak még a blockchain technológiának: MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  7. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.72% $70,222.93
Ethereum ETH -0.81% $3,557.1
BNB BNB 5.31% $618.34
Solana SOL -0.01% $186.11
XRP XRP 0.90% $0.6278
Dogecoin DOGE 0.89% $0.2159
Cardano ADA 0.55% $0.6555
Litecoin LTC 8.19% $103.14
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!