A CeX-ek biztonságosabbak, mint a DeFi?

Szerző: | okt 14, 2022 | Kriptovaluta

Annak ellenére, hogy a DeFi továbbra is elkerülhetetlenül növekszik és virágzik, a biztonság továbbra is kulcskérdés.
 

 

A Hodlerek jobban bíznak a központosított tőzsdékben 

Egy új jelentés szerint, a decentralizált finanszírozás (DeFi) térnyerése ellenére a kriptovaluta-befektetők ragaszkodnak a központosított tőzsdékhez (CEX) a DeFi eszközökön ellenében.
 
Hold BTC I Cryptofalka

Forrás: dreamstime.com

 
A kripto-befektetők nagyobb számban tartják vagyonukat a CEX-eken, mert a decentralizált tőzsdék még mindig sebezhetőbbek a kihasználásokkal szemben. Ezt a Chainalysis blokklánc-adatbázis és a Bitfinex Exchange közös jelentése tárta fel. A tanulmány szerint a CEX-ekhez kapcsolódó feltörések kockázata jelentősen csökkent az elmúlt néhány évben, miközben a különböző DeFi platformok egyre nagyobb számban szenvednek el kihasználásokat.
 
A Chainalysis adatai szerint a központosított kriptoplatformokról ellopott összérték 58%-kal csökkent. A CEX-eken elkövetett hackelések száma idén még tovább csökkent, 2022-ben eddig 80 millió dollárt loptak el a központosított kriptoplatformokról. Ezzel szemben a DeFi-hackek a közelmúltban fellendültek, a DeFi-hez kapcsolódó hackek mára a lopási veszteségek 96%-át teszik ki, ami 2022-ben már 2,2 milliárd dollár volt.
 
Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka
 
 
Az elemzőcég szerint a központosított tőzsdék éves Bitcoin egyenlege 6,9 ​​millió BTC-t tesz ki, ami 11%-os növekedést jelent a három évvel ezelőtti 6,2 millió BTC-hez képest. Fontos megjegyezni, hogy a vizsgálat a szolgáltatásokra és a protokollokra korlátozódott, nem vette figyelembe a nem őrizetbe vett vagy személyes pénztárcák kihasználását.
Reméljük, hogy a közeljövőben publikálhatunk a személyes pénztárcákkal kapcsolatos kutatásokat is.”  – mondta Kim Grauer, a Chainalysis kutatási igazgatója,
majd megjegyezte, hogy a CEX-ek már nem az elsődleges célpontjai a hackereknek, mint a kripto kezdeti napjaiban. Az ilyen platformok jelentősen javították a biztonságot és a megfelelőséget. Sok CEX kifejezetten szigorúbb biztonságos operációs rendszereket vezetett be, például elosztott szolgáltatásmegtagadás elleni védelmi szabványokat és auditált harmadik féltől származó biztonsági rendszer-ellenőrzéseket.
Kutatásunk során azt találtuk, hogy a piaci zavarok ellenére sok kriptográfiai fundamentum figyelemreméltóan stabil volt ebben az évben. A hosszabb távú birtokosok felhalmoznak, és a kriptojuk nagy részét központosított tőzsdéken tárolják.” – mondta Grauer
DeFi | Cryptofalka

Forrás: ledgerinsights.com

 
 
A Bitfinex technológiai igazgatója, Paolo Ardoino is rámutatott, hogy a központosított cserék egyre ellenállóbbak a hackerekkel szemben. Azt javasolja a befektetőknek, hogy használjanak nem letéti hardveres pénztárcákat, hogy jobban megvédjék pénzeszközeiket.
Azt tanácsolom azoknak, akik bitcoinnal és kriptoval rendelkeznek, hogy mindig őrizzék vagyonukat hideg tárcákban. Ennek ellenére a CEX-ek a 2FA megjelenésével és a szigorúbb biztonsági intézkedésekkel egyre biztonságosabb helyekké válnak.” -nyilatkozta Paolo Ardoino
Nexo kriptovaluta váltó

 

 

Növekszik a DeFi ökoszisztéma

Annak ellenére, hogy a DeFi jelenleg rendkívül sebezhető a hackekkel szemben, Ardoino továbbra is érdekes trendnek találja, amely jelentős mértékben hozzájárulhat a kriptográfia általános növekedéséhez.
A DeFi növekedése összevethető a természetben előforduló természetes rendszerekével.” – mondta a vezető technológiai vezető, hozzátéve, hogy a DeFi „elkerülhetetlenül növekedni fog és virágozni fog, ahogy a technológia fejlődik, és új közösségek lépnek a térbe”.
Hangsúlyozta, hogy a biztonság továbbra is örök gond a DeFi protokollok számára. A DeFi-hez kapcsolódó intelligens szerződések összértéke tavaly novemberben 180 milliárd dolláron tetőzött, ami 53 milliárd dollárra esett vissza.
 
Annak ellenére, hogy a DeFi-ipar idén a folyamatban lévő általános medvepiaccal összhangban zsugorodott, a szektor továbbra is fejlődik.
 

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.