A Hodlnaut likviditási válság miatt felfüggeszti szolgáltatásait

Szerző: | aug 9, 2022 | Kriptovaluta

A szingapúri székhelyű Hodlnaut kriptohitelezési platform likviditás hiányára hivatkozva felfüggeszti szolgáltatásait.

 

A Hodlnaut közleménye

A piaci körülményekre és a likviditás hiányára hivatkozva a szingapúri székhelyű Hodlnaut kriptohitelezési platform lett a legújabb olyan cég, amely felfüggeszti a kifizetéseket és a letéteket. A cég hétfőn tett hivatalos bejelentést, azt állítva, hogy a piaci viszonyok miatt szolgáltatásainak felfüggesztésére kényszerült, és aktívan dolgozik a helyreállítási terveken.

A Hodlnaut továbbá kijelentette, hogy visszavonta szingapúri hatósági engedélykérelmét, ennek eredményeként pedig a továbbiakban nem tud semmilyen tokencsere funkciót kínálni. A hivatalos közlemény így hangzott:

Aktívan dolgozunk a helyreállítási terven, amelyről reméljük, hogy a lehető legrövidebb időn belül frissítésekkel és részletekkel szolgálhatunk. Konzultálunk a Damodara Ong LLC-vel szervezett végrehajtási tervünk megvalósíthatóságáról és ütemezéséről, helyreállítási tervünket pedig a felhasználóink legjobb érdekeinek szem előtt tartásával alakítjuk ki.

Hodlnaut | Cryptofalka

bitcoinwisdom.com

 

A kriptokölcsönző platform közölte, hogy összes közösségi média fiókját felfüggeszti, kivéve a hivatalos Twitter-t és a Telegram-ot. Mindezek mellett pedig az alapító, Juntao Zhu Twitter fiókját is privátra állították.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Mi vezethetett a Hodlnaut bukásához?

A kriptohitelezési válság a Terra (LUNA) – ma már Terra Classic (LUNC) – ökoszisztéma összeomlásával kezdődött, amelyet a vezető kriptofedezeti alap, a Three Arrow Capital (3AC) csődje követett. Ez a kétoldali piaci zűrzavar dominóhatást váltott ki a fedezeti alapnak és a Terra ökoszisztémának kitett kriptohitelezők számára. A Voyager Digital, a Celsius és a Blockchain.com csupán néhány azon jelentős kriptohitelező platformok közül, amelyek felfüggesztették szolgáltatásaikat az összeomlás óta.

A Hodlnaut-nak sikerült elkerülnie a 3AC-nek való kitettséget, de egyes jelentések azt állították, hogy a cég nem közölt átlátható adatokat a Terra mára megszűnt algoritmikus stablecoinjába történő befektetéseit illetően. Egy, a Twitter-en júniusban közzétett jelentés rámutat a Hodlnaut jelentős kitettségére a “stablecoin depeg” során, valamint arra, milyen ellentmondásos álláspontokat közölt a cég mindezzel kapcsolatban.

Hodlnaut | Cryptofalka

bloomberg.com

 

Zhu azt állította, hogy a cég nem vásárolt UST-t, és nem is szenvedett veszteséget az UST yield szolgáltatásaival kapcsolatban, de bizonyítékként semmilyen dokumentumot nem tudott felmutatni.

 

Záró gondolatok

Egy újabb kriptokölcsönzési platform látszólagos bukása dühös reakciókat váltott ki a kriptoközösségből, és sokan azt szorgalmazták, hogy a befektetők eszközeiket a tőzsdén kívül tárolják. Mások a dominóeffektusra mutattak rá, amelyet az UST összeomlása eredményezett májusban, s amelynek hatásai még most is láthatók.

A közlemény megjelenése után számtalan helyen olvasható volt a kriptovilágban elhíresült mondás is, miszerint “nem a te kulcsod, nem a te kriptod.”

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.