Így küldhetsz pénzt akár kriptovaluta ATM-en keresztül is

Szerző: | máj 5, 2021 | Kriptovaluta

Manapság már egyszerűen és biztonságosan küldhető pénz akár külföldről is, ha azt kriptovaluta ATM segítségével teszed.

 

Mit nyújtanak nekünk a kriptovaluta ATM-ek?

A kriptovaluta ATM-ek térnyerése nem kifejezetten a koronavírus okozta lezárásoknak köszönhető, viszont népszerűségükhöz biztosan hozzájárult. 2021 tavaszán már több mint 14.000 kripto ATM működött világszerte, ahol a felhasználók Bitcoint és mellette más kriptovalutákat vásárolhatnak. De mindezen felül előnyük, hogy pénzküldésre is alkalmasak lehetnek, még akkor is ha a fogadó félnek semmilyen tapasztalata nincs a kriptovalutákkal.

2020-ban mintegy 96 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolítottak le világszerte ilyesféle digitális átutalásokon keresztül. Ugyanezen időszak alatt a kripto ATM-felhasználók száma 20 százalékkal növekedett – ahogy arról a Bitcoin.com is beszámolt.

Bitcoin és kriptovaluta ATM I Cryptofalka

Magyarországon például az iCoin kripto ATM-ei segítségével már tudunk utalási tranzakciókat is végrehajtani. Náluk amúgy Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és továbbá Ripple token (XRP) is elérhető.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Biztonságos pénzküldési lehetőség

Mind tranzakciós, mind járványügyi szempontból is biztonságos alternatívát nyújthatnak a kriptovaluta ATM-ek. Ugyanis ezek segítségével nem csak kriptovalutákkal való kereskedelem, hanem pénzküldésre is fel lehet egyből használni őket.

A kripto ATM-ekkel való küldés semmi másból nem áll, mint a küldő fél kriptovaluta vásárlásából. Ezt a kriptovalutát fogja elküldeni a fogadó félnek, amelyet végül ő arra használ fel, hogy hagyományos valutára váltsa az összeget.

A kriptovaluta ATM-ek segítségével kényelmesen küldhetünk értéket akár a világ bármely tájára. Az utaláshoz egy-egy kripto ATM-re van szükségetek mind a küldő, mind a fogadó oldalon. célszerű lehet az ügyintézés folyamatának lezárultáig a készülék közelében maradni.

biztonsagos-kriptovaluta-kuldes-iCoin.hu

 

Így még anyukádnak is tudsz kriptopénzt küldeni

Ha próbáltál telefonon vagy üzeneten keresztül segíteni bárkinek, hogy különféle eszközökön, mondjuk számítógépen hogy lehet ezt-azt beállítani, vagy hibákat elhárítani, akkor pontosan tudod, milyen nehézségeket okoz a távoli segítségnyújtás. Amikor pénzt küldenénk, általában nem azért tesszük, mert belátható időn belül találkoznánk. A pénzt minél hamarabb, minél egyszerűbben szeretnénk eljuttatni annak is, akinek nincs mondjuk saját kripto pénztárcája. A kripto ATM-ekkel már akár ez is lehetséges.

OKEX_banner_Cryptofalka

Tegyük fel, hogy az édesanyádnak szeretnél pénzt küldeni London belvárosából kripto ATM segítségével. Ekkor anyukádnak meg kell keresnie a legközelebbi kripto ATM-et, és elküldenie neked, vagyis a küldőnek a készülék QR-kódját – ugyanis közvetlenül ide fogod küldeni a kriptovalutát.

Ha ezzel megvagytok, nincs más hátra, mint elküldened a kriptót. Ezután anyukád a kripto ATM-ről veheti le az akár közvetlenül forintra átszámított készpénzt.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.