Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptovaluta befektetői mentalitások napjainkban

Kriptovaluta befektetői mentalitások napjainkban

A kriptopiacok által kínált pénzügyi szabadság az egyetemistáktól az alapkezelőkig, a Z-generációtól a baby boomerekig sokféle befektetőt vonz magához. Pontosan milyen típusú befektetőkről van szó és mi áll az elszántságuk hátterében?

 

A kriptovaluta kereskedők befektetési stratégiái

Évszázadok óta először a fiat pénzek vetélytársra találtak a kriptovaluták személyében. A BTC 2009-es debütálásakor, a fiat-ökoszisztémáknak nem csak a napi tranzakciók során kell bizonyítania értékét, hanem az általa létrehozott befektetési ökoszisztémát is meg kell védenie.

befektető I Cryptofalka Forrás: Shutterstock

A személyre szabott pénzügyi igények kielégítésével, a kripto-ökoszisztéma a befektetőket az élet minden területéről vonzotta, miközben kitöltötte a fiat-ökoszisztéma által nyitva hagyott réseket. Míg a világ nagy része csak figyelte az eseményeket, és próbálta megérteni a kriptovaluták mögött rejlő lehetőségeket, az első Bitcoin milliomosok egyre inkább felkeltették a befektetők figyelmét a gyorsan fejlődő terület iránt.

Az érdeklődés növekedésével különböző befektetői osztályok alakultak ki.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A maximalista befektető

Az első Bitcoin tranzakciókat látva, a befektetők szemtanúi lehettek egy határokon átnyúló, peer-to-peer monetáris rendszernek, melynek legfontosabb jellemzője, hogy semmilyen központi ellenőrző- vagy kibocsátó szerv nem áll mögötte, így kiküszöböli a harmadik fél általi ellenőrzés szükségességét, lényegesen lerövidíti az átutalás idejét, mindemellett a tranzakciós költségek is kirívóan barátságosabbak, mint egy banki átutalás esetén.

A Bitcoin maximalisták hisznek abban, hogy a BTC teljes mértékben átveheti a fiat valuták szerepét. Bármilyen piaci körülmények között, teljes vállszélességgel állnak a BTC mögött, így jellemző rájuk a „buy the dip” mentalitás, azaz a mélyponton történő vásárlásra buzdítás, hiszen töretlenül hisznek a BTC hosszútávú növekedésében.

Bitcoin | Cryptofalka Forrás: Shutterstock

A maximalizmus azonban nem korlátozódik a Bitcoinra. Ez a hozzáállás széles körben elterjedt más kriptovaluták esetén is. A befektetők és kriptórajongók, akik éveket áldoztak az általuk preferált blokkláncok és kriptovaluták növekedésének támogatására, a Bitcoin maximalistáihoz hasonló erős és megingathatatlan hittel rendelkeznek. Az ETH, DOGE, SHIB és XRP csak néhány a sok kriptovaluta közül, amelyek sok főt számláló lojális maximalista táborral rendelkeznek.

 

HODL és kriptovaluta Hodlerek

Mielőtt megismernénk a Hodlerek gondolkodásmódját, nézzük honnan származik a kifejezés.

Az eredeti kifejezés a „hold” angol igéből származik, ami magyarul annyit jelent hogy tartani - utalva ezzel azokra az időszakokra, amikor a befektetők medve piacon sem adják el a pozícióikat. A kripto világban az egyik leggyakrabban használt „HODL” kifejezés egy bitcoin fórumon megejtett 2013-as elírásból származik, ahol a GameKyuubi nevű felhasználó részegen írt bejegyzést arról, hogy ő még mindig tartja a pozícióját.

 

„…Medvepiacon csak akkor adsz el, ha jó daytrader vagy illuzionista noob vagy. A kettő között az emberek tartják a pozícióikat…”.

 

Címnek pedig beírta, hogy „I AM HODLING”. Amit kétszer is megpróbált javítani – valószínűleg az alkoholos befolyásoltság miatt – sikertelenül. Így ránk hagyva a HODL kifejezést, ami a pozíció tartására utal.

Bag holder I Cryptofalka

A Hodlerek olyan típusú kripto befektetők, akik a hosszú távú befektetésekben hisznek. Ez a típusú befektető nem tart a hírhedt volatilis piaci ingadozásoktól, ehelyett inkább a kriptók felhalmozására összpontosítanak. A Hodlerek a kriptovilág minden szegletében megtalálhatók, és köztudottan az egyik legellenállóbb befektetői csoportot képezik.

Az új Hodlerek álma az, hogy idővel legalább egy BTC-vel rendelkezzenek. A BTC felezési ciklusa, és az ebből fakadó kínálat csökkenésén keresztül a Bitcoin Hodlerek olyan jövőt képzelnek el, ahol befektetéseik olyan hozamot hoznak, amely a hagyományos fiat környezetben elképzelhetetlen lenne.

Ez az álom elérhetőbbnek tűnhet más kriptovaluták, például a meme tokenek esetében, mivel a befektetők viszonylag alacsony összegek befektetésével nagy mennyiségű tokent halmozhatnak fel. A Hodlerek egy rétege annak reményében vásárol meme tokeneket, hogy a bikapiacok idején megütik a főnyereményt.

 

A kapkodós: FOMO befektető

A FOMOerek a befektetők egy olyan alcsoportja, amely a befektetések során a legnagyobb hibákat követi el a "fear of missing out", azaz a kimaradástól való félelemből fakadóan. Ez a viselkedési forma többnyire az árfolyammozgásokkal kapcsolatos aggodalom miatt sarkallja rossz döntések meghozására a befeketőket.

FOMOer I Cryptofalka Forrás: Shutterstock

 

A FOMOerek hajlamosak minden piaci körülményre negatívan reagálni. Amikor a kriptovaluták ára emelkedik, ezek a befektetők többet vásárolnak, remélve, hogy az árak tovább emelkednek, ennek eredményeképpen sokszor a csúcson vesznek és a mélyponton adnak el. Annak érdekében, hogy ne essünk a FOMO csapdába, ne hozzunk befektetési döntéseket hirtelen impulzusok alapján és mindig ragaszkodjuk az előre meghatározott kereskedési stratégiánkhoz.

 

A céltudatos kripto-befektetők: Traderek

Ők a legcéltudatosabb befektetők, akik elsősorban a napi árfolyamingadozásokra összpontosítanak, és a nyereségszerzési lehetőségeket keresik. A Traderek szorosan figyelemmel kísérik a piaci hangulatot, az új szabályozásokat és fejleményeket, majd technikai elemzést követően az információkat összegezve hoznak befektetési döntéseket.

Trader I Cryptofalka Forrás: Shutterstock

Függetlenül attól, hogy az árak felfelé vagy lefelé tartanak, a Traderek készen állnak arra, hogy a megfelelő long vagy short pozíciók megnyitásával profitáljanak az árfolyammozgásokból. Ez a típusú befeketetési stílus megköveteli, hogy a befektetők megfelelő mennyiségű likvid tőkét tároljanak kripto tőzsdéken. Az FTX 2022 novemberi összeomlása felhívta a kereskedők figyelmét arra, hogy a portfólió tárolásának legbiztonságosabb módja a tőzsdék helyett, még mindig a hideg tárcán történő tárolás.

 

Neked van már saját kriptovaluta befektetési stratégiád?

A fentiek közül bármely csoportba tartozó kripto tulajdonos generálhat potenciálisan magas nyereséget, amennyiben befektetéseit megfelelő stratégiára alapozza.

Ha még nincs működő stratégiád csatlakozz a Cryptofalka közösséghez, ahol hatékonyan tudsz beletanulni a Bitcoin és a blokklánc világába.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.36% $67,374.48
Ethereum ETH -3.73% $3,697.17
BNB BNB -2.13% $595.19
Solana SOL -5.04% $165.48
XRP XRP 0.72% $0.5292
Dogecoin DOGE -2.90% $0.1608
Cardano ADA -3.51% $0.4622
Litecoin LTC 0.23% $85.92
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!