Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az a play to earn játék, és hogyan kereshetsz pénzt vele?

Mi az a play to earn játék, és hogyan kereshetsz pénzt vele?

A blokklánc játékok nagy utat jártak be az egyszerű (NFT) gyűjtemények esetében is, mint pl. a Cryptokitties. Egy új iparág van születőben, ami play to earn néven fut. Már nem csak a csúcs gamerek tudnak megélni abból, hogy digitális játékokkal játszanak.

 

Játszva pénzt keresni? Ez a Play to Earn

Az ötlet vonzóan hangzik. A videojátékok ritkán adnak lehetőséget a játékosoknak arra, hogy valós bevételhez jussanak digitális eszközök értékesítésével. Ebből talán csak a streamerek és az esport jelent némi kivételt. Ezzel az új Play to Earn (játssz és keress) modellel a felhasználók pénzt kereshetnek a kriptovilágban.

Technikailag egy skin (külső vizuális hatás a karakteren) vagy fegyver is NFT ezekben a játékokban. Tehát nem a a helyzet, hogy,   B játékosnak van egy terepszínű ruhája amiből van 5000 db az adott játékban. Ez egy klasszikus játék lenne. Ezzel szemben sokkal inkább arról van szó, hogy van 5000 különböző terepszínű ruha, és ebből az egyik B játékos tulajdona. Ez újdonság, mert ez az 5000 ruha már 5000 NFT is egyben. Minden ilyen játékmechanizmus egy picit eltérhet, de általánosságban azt mondhatjuk:
Hogy a játék során a játékosok értékesíthető/felszerelhető NFT-ek generálnak, farmolnak.

Mik azok, a play to earn játékok és, hogy veheted ki a pénzt? Forrás:https://moralis.io/nft-game-development-how-to-build-an-nft-game-app-in-minutes/

A játék és Defi kombinációja a nyereményjátékok a GameFi kategóriába tartozik. Minden játék anyagi ösztönzést biztosít a játékhoz és a fejlődéshez.

 

Így keresnek pénzt a Play to Earn játékosok

Általában van egy jellegzetes módja azoknak a műveleteknek, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy két fő módon keressenek pénzt:

1. Játékon belüli kriptovaluták keresése. Az egyik példa az Axie Infinity; Smooth Love Potion (SLP), amely esetében napi küldetések teljesítésével vagy szörnyek és játékosok elleni küzdelemmel érhetjük el a jutalmat. Az Axie saját kriptovalutája bődületes emelkedésen van túl, vagyis rengeteg gamer gazdagodott meg az elmúlt hónapokban ezzel az egyszerű play to earn játékkal.
2. Játékon belüli NFT-k  kereskedése. Minden NFT képviselhet egy elemet, karaktert vagy más gyűjteményt a játékban. A játéktól függően ezek tisztán kozmetikai jellegűek lehetnek, vagy a játékon belüli felhasználást vagy egyéb célt szolgálhatják. Korábban a World of Warcraft példáján vezettük le a hasonló NFT-k értékét.

Van egy harmadik alternatíva is a nyereményjátékokkal való kereséshez: a tét. Egyes NFT -játékok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az NFT-ket vagy a kriptovalutákat bezárják egy intelligens szerződésekbe. Ez pedig bizonyos nyerteseknek jutalmat generál. Például az MBOX tokenek összerakása a MOMO NFT Mystery Boxokkal jutalmazza a felhasználókat. Mindegyik tartalmaz egy véletlenszerű, különböző ritkaságú NFT-t. Ezután a jutalmat el lehet adni a másodlagos piacon. Ahhoz azonban, hogy nagy tétet nyerj, nagyon nagy kezdeti befizetésre lesz szükség, az esetek többségében.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Mennyit lehet keresni egy Play to Earn játékkal?

A játékok általában nem arról híresek, hogy pénzben jutalmazzák az átlagfelhasználót. Kihívást jelenthet annak az elérése, hogy a tapasztalt játékosok bevételhez juthatnak egy-egy blokklánc játékból. Valójában sokan keresnek fix bért az olyan játékokból, mint az Axie Infinity, különösen a fejlődő országokban.

A játék egyenletesebb bevételt biztosíthat, ahol a bevételek arányosak a készségekkel és a játékidővel. Ez a farmolási módszer népszerűnek bizonyult a Fülöp szigeteken, ahol az Axie Infinity még a munkanélküli segélyek alternatívájává is vált. A játékosok havi 200–1000 dollár (USD) farmolási SLP-t kereshetnek, a piaci áratól és a játékidőtől függően. A farmolás mint technika általában alacsonyabb jutalommal jár, mint az NFT lények és tárgyak kereskedelmének alternatívái, de sokkal biztonságosabbak azok számára, akik rendszeres jövedelemre szorulnak.

Forrás:https://mittechreview.com.br/nft-dos-games-as-redes-blockchain/

Az olyan játékokkal, mint az Axie Infinity, akár az NFT-ket (Axies) is használhatunk újak létrehozására. Azonban nem tudhatod pontosan megjósolni az újonnan tenyésztett Axie értékét. 2021. októberében a legdrágább eladott Axie 2020. november 7-én 131 970 dollárért ment, most 3000 ETH-ért szerepel. Bár ezek a számok csábítóan hangzanak. A véletlenszerűség miatt nehéz megjósolni az átlagos jövedelmet azoknak, akik NFT-ket értékesítenek egy adott játékból.

Ez mellett fontos kiemelni, hogy a legtöbb Play to Earn játék azzal kezdődik, hogy bizonyos NFT-ket vásárolnunk is kell ahhoz, hogy egyáltalán el tudjuk kezdeni magát a játékot. Vagyis az elején van, hogy némi beruházásra is szükség van ahhoz, hogy utána pénzt tudj generálni a hasonló játékokkal. Manapság pedig sorra születnek hasonló játékok, azt pedig viszonylag nehéz eldönteni, hogy melyik lesz a befutó, amivel tényleg nagyot szakíthatunk.

 

Hogy vegyem ki a pénzt ha megütöttem a főnyereményt?

Amikor NFT játékokat játszottunk, megemlítettük, hogy két fő lehetőség van a bevétel generálására: NFT-k keresése eladásra, vagy rendszeres játék, hogy játékon belüli kriptovalutát hozzunk létre (farmolunk).

World of warcraft nft példa I Cryptofalka

Ezek a tevékenységek NFT-ket, tokeneket vagy mindkettőt biztosítanak. A kivételkor lehetőség van a másodlagos piacon történő értékesítéshez. A pontos kriptovalutáktól és a rendelkezésre álló darabszámtól függően előfordulhat, hogy az NFT -ket és a tokeneket is értékesítheted a Binance-en. Az Ethereum és a Binance Smart Chain (BSC) NFT-k például könnyen hozzáadhatók a Binance NFT Marketplace-hez, de ellenőrizni kell, hogy az eladni kívánt nem cserélhető tokenek (NFT) szerepelnek-e a te országában. Emellett meg kell csinálni a KYC folyamat befejezését is.

Az SLP vagy a SAND token kiváltásához szükséged lesz egy olyan szolgáltatóra, amely cserélhető párban kínálja a játékból a nyereséghez való titkosítást. Ha a bevételt a való életben szeretnéd felhasználni, akkor azt is mérlegelni kell, hogy fel lehet-e váltani fiat pénznemre (például amerikai dollárra és euróra). Illetve, hogy kiutalhatsz-e a bankszámládra közvetlenül. Egy másik lehetőség a kriptó kártya használata a kriptovaluta elköltésére (pl. Binance Visa Card). Arról, hogy ezek a kártyák mit tudnak részletesen itt olvashatszA bevételt stabilcoinba is konvertálhaja az ember, de ezek fiat-ra történő átalakítása további lépéseket igényel. Pénzeszközeid stabilabbak lesznek egy olyan érmében, mint a BUSD vagy az USDT, mint az SLP, SAND esetében.

 

Play to Earn összefoglalva

A nyereségért történő játék izgalmas újdonság. Főleg amikor a kriptovalutákkal való pénzkeresésről van szó. A legtöbb új projekt, és ötlet esetén általában elsőnek kell lenni a sorban, hogy rendesen kihasználhassuk a lehetőséget. A play to earn lehetővé tette a játékosok számára, hogy játszva keressenek pénzt. Ez pedig a világ számos pontján hatalmas lehetőség.
Mindazonáltal mindig óvatosnak kell lenni, mivel sok játék magas kockázatú lehet, a fenntarthatatlan tokenomika vagy akár csalások miatt. Nincs senkinél sem a bölcsek köve. Lehet befektetni és picit játszani, és kereskedni is az NFT-vel. Illetve lehet farmolni, az alacsonyabb de biztosabb bevétel érdekében.

Ugyanakkor mivel egy fejlett országban élünk, ezért aránylag magasan van a léc amit el kell érni ahhoz, hogy valaki kényelmesen megéljen egy adott játékból. Leegyszerűsítve nem lehet mindenhol ugyan azt megvenni 200 dollárból. És valljuk be, hogy ha valaki főállásban farmol, az mindenképpen a játékélmény rovására fog menni. Továbbá, hogyha a hónap végén az illető kb 60 000Ft-ot keres, akkor nem biztos, hogy elégedett lesz. Ennek ellenére az embernek lehet szerencséje, még akkor is ha nincs az első játékosok között.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.31% $64,675.79
Ethereum ETH 3.46% $3,143.43
BNB BNB 2.27% $569.06
Solana SOL 4.23% $149.42
XRP XRP 4.94% $0.5271
Dogecoin DOGE 5.68% $0.1616
Cardano ADA 6.79% $0.5035
Litecoin LTC 5.18% $84.85
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!