Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Citi jelentés: íme a legújabb bullish tényezők

Citi jelentés: íme a legújabb bullish tényezők

Legfrissebb közleményében a Citi többek között 3 bullish tényezőt vázolt fel, amelyek katalizátorként szolgálhatnak a kriptopiac növekedéséhez a jövőben.

Miről szól a Citi felmérése? 

A Citibank bemutatta az "Értékpapír-szolgáltatások fejlődése" című új kiadványát, amely az értékpapír-szolgáltatások és a tágabb értelemben vett értékpapírpiaci ökoszisztéma fejlődésének elemzésére és megismerésére összpontosít. A jelentés 12 pénzügyi piaci infrastruktúrától (FMI), fintech cégektől, bankoktól és iparági szereplőktől gyűjtött adatokra támaszkodva világít rá a globális értékpapírpiacot alakító kihívásokra és elvárásokra.

Bercoin bercode I Cryptofalka

A 3 legfontosabb kriptora ható tényező 

Elsősorban az elosztott főkönyvi technológia (DLT) iránti gyorsan növekvő érdeklődés az a tényező, amely a jövőben jelentősen felgyorsíthatja a kripto növekedési pályáját. Nevezetesen, a Citi által megkérdezett válaszadók 74%-a mondta, hogy részt vesz a DLT és a digitális eszközökkel kapcsolatos tevékenységekben, ami 27%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

"A válaszadóink 74%-a részt vesz az elosztott főkönyvi technológia (DLT) és a digitális eszközökkel kapcsolatos kezdeményezésekben (a tavalyi 47%-hoz képest), ami egyértelmű jele annak, hogy a DLT lendülete tovább növekszik." - állapította meg az Citi jelentése.

Citi | Cryptofalka farmprogress.com Ezen túlmenően a Citi eredményei azt mutatták, hogy "a piaci szereplők 38%-a ma már élőben használja a digitális eszközkínálatot", míg a DLT esetében ez az arány 22%. Tekintettel arra, hogy a hitelintézet közel 500 piaci résztvevőt kérdezett meg a jelentéshez, ez azt jelenti, hogy ezek közül nagyjából 190, illetve 110 intézmény kínál digitális eszköz-, illetve DLT-szolgáltatásokat. Végül a Citi hangsúlyozta, hogy az értékpapírpiacon egyre nagyobb a bizalom a digitális pénzek, köztük a központi banki digitális valuták (CBDC), valamint a banki, illetve a nem banki kibocsátású stabilcoinok gyors fejlődése iránt. A válaszadók 87%-a látja úgy, hogy a digitális pénz erős eszköz az értékpapír-elszámolás támogatására, szemben a tavalyi 72%-kal.

Nehézségekre is kell számítani a Citi szerint 

A Citi új pénzügyi felmérése azt is jelezte, hogy a szélesebb értékpapír-ökoszisztéma számára kihívásokkal teli idők jöhetnek. A jelentés megállapításai szerint a gyorsított elszámolás továbbra is az összes FMI és piaci szereplő számára világszerte a legfontosabb terület, a válaszadók 77%-a szerint jelentős hatással lesz az üzletmenetükre.

"Kutatásunk azt mutatja, hogy a főbb piacokon a T+1-re való gyorsuló átállás jelentős kihívások elé állítja az iparág szereplőit, és sürgős szükség van az innováció, az automatizálás és a hatékonyság növelésére a globális működési modellekben." - mondta Okan Pekin, a Citi értékpapír-szolgáltatásokért felelős globális vezetője.

Bár az elsődleges hangsúly továbbra is a gyorsított elszámolás hatásán van, a Citi rámutatott arra is, hogy egyre nagyobb az egyetértés abban, hogyan lehet hatékonyan felkészülni rá. A résztvevők először az ügyfeleket és a partnereket helyezik előtérbe, majd a belső platformokat és folyamatokat, valamint mérlegelik a személyzeti és helymeghatározási stratégiákat. A felmérés eredményei szerint 69% az ügyfélkommunikáció automatizálására és szabványosítására összpontosít, míg 64%-uk technológiai platformjaik fejlesztését vagy cseréjét tűzte ki célul.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.14% $66,550.6
Ethereum ETH 6.58% $3,261.38
BNB BNB 4.37% $583.84
Solana SOL 7.20% $153.86
XRP XRP 5.30% $0.5185
Dogecoin DOGE 5.68% $0.1653
Cardano ADA 4.53% $0.4921
Litecoin LTC 3.08% $82.14
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!