Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Emelkedik a tőzsdei bennfentes kereskedések száma

Emelkedik a tőzsdei bennfentes kereskedések száma

A bennfentes kereskedelem nehezen bizonyítható bűncselekmény, amellyel a hagyományos piacok és a kriptopiacok is küzdenek. 

 

A kriptopiacon is előfordul a bennfentes kereskedelem

A Wall Street Journal legutóbbi jelentése egyes kriptobefektetők gyanús tevékenységére utal, amikor bizonyos tokenek a tőzsdékre kerültek. A nehezen bizonyítható, de gyakran gyanított bennfentes kereskedelem a tisztességtelen befektetők alapvető gyakorlata a részvénypiacok felfutása óta. Idővel szabályozó hatóságokat alapítottak, mint például a SEC, hogy felvegyék a harcot a jelenség ellen – annak ellenére, hogy ez egy megfoghatatlan, nehezen bizonyítható esemény.
 
Bennfentes kereskedelem | Cryptofalka Forrás: corporatefinanceinstitute.com
 
Noha a szabályozó testületek nagyrészt sikeresek voltak ennek a problémának a megfékezésében a hagyományos pénzügyek világában, úgy tűnik, a bennfentes kereskedés továbbra is fennáll a kripto világában, ahol kevés a jogi precedens, és még ritkábbak a bevett entitások.
 

 

Három platform, egy vizsgálat

Az Argus Inc. pénzügyi tanácsadó által készített és a Wall Street Journal által áttekintett jelentés betekintést nyújtott az FTX, Binance és Coinbase listára hamarosan felkerülő tokenek tranzakcióiba. Több bennfentes kereskedés is napvilágot látott a vizsgált pénztárcák nyomán. 46 pénztárcát azonosítottak úgy, hogy 17,3 millió dollár értékben vásároltak kriptoeszközöket különböző induló projektekben, röviddel azelőtt, hogy bekerültek a fent említett tőzsdék egyikébe. Az ezekből a tranzakciókból származó nyereség legalább 1,7 millió dollár.
 
Ez a szám azonban csak azokat a tranzakciókat tartalmazza, amelyeket stabil érmére vagy fiatra értékesítenek. A valós szám valószínűleg sokkal magasabb.
 
A legszembetűnőbb bennfentes kereskedés szerint egy pénztárcából 360 000 dollár értékű Gnosist vásároltak hat nap alatt – közvetlenül azelőtt, hogy a Binance bejelentette volna az eszköz tőzsdére történő bevezetését. A bejelentés egy órán belül 110 dolláros emelkedést okozott a token árában. Listázás után a Gnosis állományt azonnal eladásra bocsátották, így a titokzatos „befektető” 140 000 dollár nyereséget generált pár óra alatt.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

 

Zéró tolerancia a tőzsdéken

Mindhárom tőzsde szóvivője elmondta, hogy platformjuk zéró tolerancia politikát hirdetett a bennfentes kereskedelemre vonatkozóan. A Binance például állítólag megtiltja az alkalmazottaknak, hogy 90 napig készpénzre váltsanak bármilyen befektetést.
"Régóta fennálló folyamat van érvényben, beleértve a belső rendszereket is, amelyet biztonsági csapatunk követ, hogy kivizsgálja és felelősségre vonja azokat, akik ilyen típusú magatartást tanúsítottak, és az azonnali felmondással jár." -nyilatkozta CZ, a Binance vezérigazgatója.
CZ Twitteren is biztosította az érintett feleket, hogy vizsgálat indult, és arra buzdította követőit, hogy minden aggályukat továbbítsák a Binance belső ellenőrzési osztályának.

[embed]https://twitter.com/cz_binance/status/1528050767390572544[/embed]

Bár a bennfentes kereskedelem valószínűleg minden befektetési szektorban a jövőben is megmarad, a szabályozó felügyeletek minden intézményben folytatják erőfeszítéseiket a tisztességtelen gyakorlat gátlása érdekében.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.41% $67,142.35
Ethereum ETH 0.73% $3,124.11
BNB BNB -0.13% $580.18
Solana SOL 1.15% $174.67
XRP XRP -0.26% $0.5225
Dogecoin DOGE 0.07% $0.1554
Cardano ADA -0.54% $0.4807
Litecoin LTC 0.32% $84.26
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!