Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tokenizált részvény kereskedés az FTX kriptovaluta tőzsdén

Tokenizált részvény kereskedés az FTX kriptovaluta tőzsdén

Az FTX kriptovaluta tőzsde bevezeti a tokenizált részvénykereskedést. Most többek között Tesla, Amazon vagy Google "shareholderek" is lehetünk. Az FTX az első olyan tőzsde, ahol közvetetten kriptovalutával vehetünk Tesla részvényt.

 

Értékpapír és kriptovaluta egy helyen az FTX-nél

Nagy lépést tett meg az FTX tőzsde, a Bloomberg is lehozott róla egy cikket. Két vállalattal karöltve - a német CM Equity AG-vel és a svájci Digital Assets AG-vel - nyújtják ajánlatukat. A felhasználók már a héten kereskedhetnek részvényekkel, akár "tört" részvényekben is.

A tőzsde honlapján jelenleg 6 nagy vállalat részvénye van feltüntetve, ezek az Amazon, Google, Facebook, Apple, Netflix és a Tesla, de az S&P 500-as indexszel is kereskedhetünk. Nem kizárt, hogy ennél jóval több lehetőség akad majd. Hosszú távon nagy mozgalmak indulhatnak a biztonságos és könnyen kezelhető tokenizálás területén.

FTX részvények

Forrás: FTX.com

Az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried, azt nyilatkozta, hogy ez az intézkedés leginkább azokat célozta meg, akik bonyolultnak vagy kényelmetlennek találják a hagyományos úton való részvényvásárlást.

A hagyományos tőzsdékhez képest az FTX-en 0-24 a hét minden napján kereskedhetünk majd a részvényekkel, a díjakat ugyanúgy számolják fel, mint bármelyik spot piacukon.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Szubjektív vélemény: Az a tény, hogy a részvények 0-24 tradelhetők, nem fog sok új extrát hozzádobni a hagyományos értelemben vett értékpapírpiachoz. Ha netalántán a tőzsdei záró árfolyamtól "elkalandozna" az FTX-en kereskedett Tesla részvény, akkor a tőzsde nyitásakor egyből vissza fog ugrani a piaci árra, hiszen arbitrázs lehetőség áll fenn. Ebből kifolyólag nem gondolom, hogy sokat fog mozogni az FTX-en a részvények ára, amikor az amerikai tőzsde zárva van.

 

 

Kicsit a részletekről

Minden egyes kibocsátott token után a CM Equity rendelkezik egy - a tokenhez tartozó - részvénnyel. Tehát egy Tesla token értéke egy Tesla részvény. Aki úgy gondolja, hogy magával a részvénnyel közvetlenül szeretne rendelkezni, az gyakorolhatja ezt a jogát. A tokenizálás az egyszerűséget hivatott képviselni, valahogy úgy, mint amikor még arany fedezetű volt a készpénz. Egy adott bankó, adott mennyiségű arany kiváltásához adott jogot.

Azok a kereskedők, akik rendelkeznek tokennel, ugyanúgy megilleti őket az osztalék is. Azonban elképzelhető, hogy szavazati jogukkal már nem fognak tudni élni a felhasználók - írja az FTX.

 

FTX kriptovaluta tőzsde és a színezett érmék

A "colored coins" nem egy kitalált fogalom, hanem egy létező kifejezés, sőt, több kivitelezés is létezik már. A technológia lényege, hogy egy érmét megjelöl ("befest"), így be lehet sorolni egy bizonyos csoportba, például a Tesla token csoportba. De létrehozhat egyedi coinokat is, többek között egy színház vagy mozijegy tökéletes példa erre.

A technológiát akár a Bitcoin rendszerében is használhatjuk, ugyanis a blokkláncrendszeren adott a lehetőség, hogy metadatákat tároljunk. Például egy bitcoin tranzakcióba belekódolhatjuk, hogy 100 egységnyi új token kibocsátásra került, aminek tulajdonosa egy adott bitcoin cím. Ezek után a metadata segítségével kereskedhetünk ezekkel a tokenekkel.

colored coins

Forrás: unblock.net
Borítókép forrása: cryptoknowmics.com

Gáll Péter

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.58% $64,740.61
Ethereum ETH 1.71% $3,154.14
BNB BNB 1.88% $570.94
Solana SOL 3.96% $150.73
XRP XRP 3.76% $0.5285
Dogecoin DOGE 4.42% $0.1626
Cardano ADA 6.66% $0.5054
Litecoin LTC 4.45% $85.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!