Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Long és Short pozíciók a kriptokereskedésben: mi a különbség?

Long és Short pozíciók a kriptokereskedésben: mi a különbség?

A Long és Short pozíciók közötti különbségek megértése elengedhetetlen az ingadozó digitális eszközpiacokon való sikeres navigáláshoz.

Long és Short Pozíciók: Két Irány a kriptovaluta kereskedésben

A Long és a Short pozíciók ellentétes stratégiákat képviselnek, amelyeket a befektetők és a kereskedők a vizsgált eszközök ármozgására való spekulációra használnak.

A Long és Short pozíciók gondolata a kriptovaluták területén is alkalmazható, ugyanúgy ahogyan a hagyományos pénzügyi piacokon. Annak érdekében, hogy profitálj egy kriptopénz árfolyamának emelkedéséből, a Long pozíció azt jelenti, hogy megvásárolod azt azzal a várakozással, hogy az értéke idővel emelkedni fog.

long short pozíciók kereskedés I Cryptofalka

Ezzel szemben a kriptopénzek piacán shortolni azt jelenti, hogy az ember elad egy olyan kriptopénzt, amelyet nem birtokol, árcsökkenést várva, majd olcsóbban visszavásárolja, hogy lezárja a pozíciót, és profitáljon az áresésből.

A kriptokereskedők és befektetők ezeket a stratégiákat alkalmazzák, hogy eligazodjanak a digitális eszközök rendkívül volatilis és spekulatív jellegében, és megragadják a lehetőségeket mind a bullish, mind a bearish piaci körülmények között.

Long pozíció: A kereskedés folyamata

A kriptopénzben való Long pozíciós kereskedés egy stratégiai folyamatot foglal magában, hogy a várható árfolyam-emelkedésből profitáljunk. Íme a folyamat:

Kutatás és elemzés Bármilyen befektetés előtt alaposan meg kell vizsgálni és elemezni a választott kriptopénzt. Vegyünk figyelembe olyan tényezőket, mint a technológia, a piaci trendek, a történelmi adatok és az adaptáció valószínűsége.

Válassz ki egy kriptotőzsdét A kereskedőknek ezután ki kell választaniuk egy megbízható kriptovaluta tőzsdét vagy kereskedési platformot, amely a kívánt kriptovalutát biztosítja. Fiókot kell létrehozniuk, el kell végezniük a szükséges ellenőrzéseket, és kétfaktoros hitelesítést kell használniuk a számla védelmére.

long short pozíciók kereskedés I Cryptofalka

Fizessen be pénzeszközöket A számla létrehozása után a következő lépés a pénz befizetése. A platformtól függően a felhasználók gyakran fiatpénzt vagy más kriptopénzt helyezhetnek el, amelyet a kívánt érme megvásárlására használhatnak.

Vételi megbízás leadása A kriptopénzre vonatkozó "vételi" megbízás leadása a választott platformon a következő lépés. A felhasználók választhatják az aktuális piaci árat vagy egy meghatározott vételi árat tartalmazó limitmegbízást.

A vételi megbízás végrehajtása után a kereskedő birtokolja a kriptopénzt. Gondosan figyelemmel kell kísérni a piaci fejleményeket, és ki kell választani egy kilépési stratégiát, amely magában foglalhatja egy árcél eldöntését, a technikai mutatókra való támaszkodást vagy egyéb követelmények teljesítését.

Amikor eljön az ideje, hogy eladjuk a Long pozíciót, és a kriptopénzt átváltjuk a preferált pénznemre, adunk egy "eladási" megbízást.

A Long pozíciókkal kapcsolatos kockázatok és előnyök

Bár némi kockázatot hordoznak, a kriptovalutákban lévő hosszú pozíciók jelentős nyereséget hozhatnak. Az árnövekedésből származó nyereség lehetősége a fő előny. Például az a befektető, aki a Bitcoint (BTC) árfolyamon vásárolta, és megtartotta az árfolyamot az árfolyam hirtelen emelkedése során, nagy nyereséget realizált.

A Long pozíciók révén a befektetők megismerhetik a fejlődő kriptopénz-ökoszisztémát, és profitálhatnak a blokklánc-technológia térhódításából. A kockázatok azonban ugyanilyen mértékűek. A kriptovaluták közismertek arról, hogy rendkívül volatilisek és hajlamosak a hirtelen árváltozásokra.

Cryptofalka mentorálás banner I Cryptofalka

Ha a piac csökkenő tendenciát mutat, és a befektetők állományának értéke csökken, pénzt veszíthetnek. Az árakat a szabályozási bizonytalanság, a biztonsági rések és a piaci hangulat is befolyásolhatja.

Mivel a kriptopénzek piacain elhúzódó instabil időszakok és kedvezőtlen tendenciák figyelhetők meg, a hosszú pozíció fenntartásához türelemre van szükség. A befektetőknek alapos kutatást kell végezniük, kockázatkezelést kell gyakorolniuk és tájékozottnak kell maradniuk, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak, amikor Long pozíciókat választanak a kriptopiacon.

A kriptovaluta shortolás

A kriptovaluta kereskedés során a shortolás magában foglalja az árfolyamcsökkenésre való fogadást és az ebből származó profitlehetőséget.

Kutatás és elemzés A kereskedő azzal kezdi, hogy alaposan felkutatja és elemzi az eladni kívánt kriptopénzt. Keresik az eszköz értékcsökkenésére utaló jeleket, például kedvezőtlen híreket, túlértékeltséget vagy a csökkenő trendre utaló technikai mutatókat.

Kereskedési platform kiválasztása A kereskedők olyan megbízható kriptopénz-tőzsdét vagy kereskedési platformot választanak, amely margin kereskedési vagy shortolási alternatívákat kínál az adott kriptopénzre, amelyet shortolni szeretnének.

long short pozíciók kereskedés I Cryptofalka

Margin számla beállítása A kereskedő margin kereskedési számlát nyit a kiválasztott platformon, elvégzi a szükséges azonosítási ellenőrzési lépéseket, és letétbe helyez fiat pénzt vagy kriptovalutákat, amelyeket biztosítékként használ. Erre a biztosítékra azért van szükség, hogy a short pozíció tartásakor megvédjék a lehetséges veszteségektől.

Kriptopénz kölcsönzése Egy kriptopénz rövidre eladásához egy személynek kölcsön kell vennie azt egy tőzsdétől vagy más platform felhasználóitól. Ezt a kölcsönvett kriptopénzt ezután a nyílt piacon értékesítik.

Stop-loss megbízás A kereskedő gondosan figyelemmel kíséri a kriptopiacot, és figyeli az árváltozásokat. Meghatároz egy cél-visszavásárlási árat, és stop-loss megbízásokat helyez el a további veszteségek megelőzése érdekében. Ezen a céláron szándékoznak visszavásárolni a kölcsönvett kriptopénzt, hogy lezárják a rövid pozíciójukat.

A pozíció bezárása Amikor a kriptovaluta várható áresése bekövetkezik, a kereskedő lezárja a pozíciót a kölcsönvett kriptovaluta alacsonyabb áron történő megvásárlásával, hogy visszaadja azt a kölcsönadónak, és profitáljon az áresésből. Ez a művelet a Short pozíció befejezését jelzi.

A short pozíciókkal kapcsolatos kockázatok és előnyök

Az árcsökkenésre fogadva a kriptovaluták Short pozíciói hozhatnak nyereséget, de jelentős kockázatokkal is járnak a piaci volatilitás, a végtelen veszteséglehetőség és az előre nem látható árnövekedés miatt.

A kriptovaluta-kereskedelemben a Short pozíciók nagy nyereséglehetőséget rejtenek magukban, de jelentős kockázatokat is magukban hordoznak. A legfőbb előny az a lehetőség, hogy profitálhatunk egy kriptopénz árfolyamcsökkenéséből. Ha például egy kereskedő pontosan előre lát egy csökkenő tendenciát, és shortol egy kriptopénzt, például a Bitcoint, akkor alacsonyabb áron visszavásárolhatja azt, és megtarthatja az árkülönbözetből származó nyereséget.

long short pozíciók kereskedés I Cryptofalka

A short befektetések azonban gyakran számos jelentős kockázatot rejtenek magukban. A kriptovaluták piacai hírhedt a nagyfokú volatilitásukról, és a váratlan árfolyam-emelkedések nagy veszteségeket okozhatnak a shortolók számára.

Long és Short kereskedési pozíciók összefoglalva

A kriptovaluta-kereskedelemben a Long pozíciót egy eszköz megvásárlásával indítják abban a reményben, hogy annak ára emelkedni fog, míg a Short pozíciót egy eszköz (jellemzően kölcsönzött) eladásával indítják abban a reményben, hogy annak ára csökkenni fog.

Míg a Short pozíció lezárása az eszköz alacsonyabb áron történő megvásárlását jelenti a nyereség elérése érdekében, addig a Long pozícióból való kilépés az eszköz magasabb áron történő eladását jelenti a nyereség rögzítése érdekében. A belépési és kilépési pontok elengedhetetlenek e taktikák sikeres végrehajtásához.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 7.59% $61,263.29
Ethereum ETH 5.10% $3,413.01
BNB BNB 4.72% $413.93
Solana SOL 12.96% $121.93
XRP XRP -1.29% $0.5773
Cardano ADA 3.34% $0.6427
Dogecoin DOGE 16.55% $0.1129
Litecoin LTC 2.54% $76.07
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!