Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az arbitrázs kereskedés, és hogyan lehet rajta profitálni?

Mi az arbitrázs kereskedés, és hogyan lehet rajta profitálni?

Mit tennél, ha garantált lenne a nyereség egy kereskedésen? Túl szép, hogy igaz legyen, de az arbitrázs ügylet áll a legközelebb ehhez. A kereskedők versengve próbálják megragadni a lehetőséget, hogy elkapják a jó arbitrázs tradeket, éppen ezért a haszon aránya nagyon kicsi, és az is főleg a sebességen és a volumenen múlik. Ezeknek a kereskedéseknek a nagyrészét olyan algoritmusok végzik, amiket nagy forgalmú kereskedő cégek fejlesztenek.

 

MI AZ ARBITRÁZS KEREKEDÉS?

Az arbitrázs kereskedés egy stratégia, aminek a lényege, hogy egyidejű vásárlásokkal és eladásokkal generál profitot. Ez leggyakrabban különböző kriptotőzsdék ugyanazon valutapárjaikon zajlik. A valutáknak az árai elméletben ugyanazok két tőzsdén, mivel ugyanazokról a digitális eszözökről van szó, de mivel minden piacot a saját kereslete és kínálata irányít, eltérések lehetnek a tőzsdék között. Egy rövid ideig.

Az arbitrázs trader számára nem csak az jelenti a kihívást, hogy megtalálja az árfolyamkülönbségeket, hanem az is, hogy elég gyorsan lépjen. Sokan figyelik ezeket az ár eltéréseket, és amikor nagy tételben kereskednek rajtuk, az árfolyam gyorsan kiegyenlítődik és ezzel eltűnik a különbözet. Mivel a kockázat alacsony, a haszon aránya is kicsi, így csak egy nagyobb vagyonnal lehet belőle kézzelfogható eredményt kinyerni. Az arbitrázsnak több fajtája is van, nézzük mivel állunk szemben!

 

TŐZSDE ARBITRÁZS

Ez a leggyakoribb típus; a kereskedő bevásárol az egyik tőzsdén, majd elad a másikon. A kriptovaluták árai, gyorsan változhatnak. A lenti listán néhány tőzsde pillanatnyi BTC/USD árfolyama van, láthatod, hogy az árfolyamok szinte soha sem teljesen ugyanazok.

 

arbitrázs árfolyamok | Cryptofalka

 

Itt jönnek a képbe az arbitrázs kereskedők, akik megpróbálják kihasználni ezeket a kis különbségeket. Az érintett piacok ezzel megbízhatóbbnak tűnnek mindenki számára, mert így az azonos valutapárokon szinte mindig ugyanaz az árfolyam minden tőzsdén.

Hogyan zajlik ez a gyakorlatban? Tegyük fel, hogy árfolyam különbség van a BTC-nél a Binancen és egy másik tőzsdén. Ha egy arbitrázs trader ezt észreveszi, az olcsóbb tőzsdén akar majd vásárolni bitcoint majd gyorsan eladni a drágábbikon. A bitcoin piac mára viszonylag kinőtte magát, folyamatosan pörögnek rajta a milliók, ezért ezeket a 'biztos' ügyleteket hamar megtalálják azok a pénzek, amik aztán zárják is a rést.

 

HÁROMSZÖG ARBITRÁZS

Egy másik gyakran használt kereskedési fajta, a háromszög arbitrázs. Ebben az esetben a trader három különböző kritovaluta ár-eltéréseit használja ki, miközben az elsőből a másodikba, a másodikból a harmadikba, majd abból megint az elsőbe váltja át a tőkét körben. Például, ha LTC-t vehetsz BTC-ből és ETH-ból is, de a két árfolyam relatív értéke különbözik, akkor van egy arbitrázs lehetőség. Az alábbi ábrán látszik, hogy néz ez ki számokban.

triangular arbitrage | Cryptofalka

 

AZ ARBITRÁZS KOCKÁZATAI

Az arbitrázs ügyletek kockázata viszonylag alacsony, de azért nem nulla. Kockázat nélkül nem lehet nyereség, ez sem kivétel. A legnagyobb kockázat, ami felmerülhet, az a végrehajtás. Ha a vételi-eladási táv, visszazár mielőtt végrehajtanád a kereskedéseket, elvész a kedvező árfolyamkülönbség, és maradnak a díjak. Ez sajnos előfordulhat egy váratlan slippage miatt, de ha egy percre zűr van a tőzsde platformjával, azalatt szintén elúszhat a lehetőség.

A másik dolog, ami gondot okozhat az arbitrázs kereskedésben az a likviditás. Ha a piacon lévő ajánlatok mennyisége kevés ahhoz, hogy jó áron és gyorsan teljesítsd az átváltásokat, szintén kifuthatsz az időből, amíg a piacokon a kriptovaluták relatív értéke visszaáll egyenlőre.

Nagy Gábor

 

 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.41% $51,082.88
Ethereum ETH 0.58% $2,955.13
BNB BNB 1.47% $380.08
Solana SOL 0.61% $101.97
XRP XRP 1.77% $0.5433
Cardano ADA 1.27% $0.5904
Dogecoin DOGE 2.07% $0.08537
Litecoin LTC 3.05% $70.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!