Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A PayPal a Black Mirror egyik epizódjává vált

A PayPal a Black Mirror egyik epizódjává vált

A "PayPal Maffia", köztük Peter Thiel és Elon Musk, a "totalitárius" bankmentesítési politikája miatt támadta a fizetési platformot.

 

Mivel vádolják a PayPal-t?

A PayPal korábbi vezetősége, akik "PayPal Maffia" néven ismertek, a fizetési óriáscéget az utóbbi időben alkalmazott bankmentesítési politikája miatt támadják. Az egyik társalapító "totalitáriusnak" nevezte a pénzeszközök befagyasztását, míg egy másik a Black Mirror egyik epizódjához hasonlította azt.

Annak ellenére, hogy az elmúlt években kripto-baráttá vált, a fizetési technológiai óriás sok címlapot és visszatetszést kapott a deplatforming gyakorlata miatt, amely állítólag egy meglehetősen hirtelen folyamatot jelent a pénzeszközök befagyasztásával, bírságokkal és fagyos tárgyalásokkal egybekötve, hogy különböző okokból feloldják a felhasználók számláit.

PayPal | Cryptofalka which.co.uk

 

Peter Thiel, aki 1998-ban társalapítója és 2002-ig vezérigazgatója volt a PayPal-nak, a The Free Press-nek december 14-én azt nyilatkozta, hogy a vállalat elképzelései jelentősen eltávolodtak eredeti céljától, amely szerint a világ polgárainak nagyobb ellenőrzést kell biztosítani a pénzük felett. "Ha a pénzed online formáit befagyasztják, az olyan, mintha gazdaságilag tönkretennénk az embereket, és korlátoznánk a politikai véleménynyilvánítás lehetőségét" - jegyezte meg Thiel, hozzátéve, hogy:

"Van valami az emberek gazdasági tönkretételében, ami sokkal totalitáriusabb dolognak tűnik."

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Kik állnak a PayPal Maffia mögött?

Thiel-t a köznyelvben a híres PayPal Maffia "donjaként" emlegetik, amely alapítók és korábbi alkalmazottak - például Elon Musk - egy csoportja, akik azóta más nagy technológiai cégeket alapítottak vagy dolgoztak valamelyiknél.

A PayPal Maffia egy másik tagja és a cég első operatív igazgatója, David Sacks szintén felszólalt a PayPal deplatforming gyakorlata ellen az elmúlt években. A The Free Press-nek nyilatkozva Sacks azzal érvelt, hogy a jelenlegi vezérigazgató, Dan Schulman vezetésével a PayPal a woke culture mozgalomból próbál pénzt csinálni azzal, hogy kitiltja az ellentétes nézeteket valló embereket.

"A vezérigazgató [Schulman] minden olyan díjat megkapott, amit csak el lehet nyerni" - mondta Sacks, majd hozzátette:

"Ez egy szimbiózis - ő végrehajtja a programjukat, cserébe pedig díjakat adnak neki, és ez elősegíti a felemelkedést az éber kapitalizmus vállalati totemoszlopán."

 

PayPal | Cryptofalka youtube.com

Hogy csak néhányat említsünk a PayPal figyelemre méltó deplatformálásai közül: lekapcsolták a cenzúra nélküli Freedom Phone startup-hoz, a Consortium News hírportálhoz, a Free Speech Union-hoz és a The Daily Sceptic nevű szkeptikus bloghoz kapcsolódó számlákat. Mindezek az oldalak politikailag jobbra hajlónak, vagy legalábbis alternatív nézeteket vallónak tekinthetők.

A cikkre reagálva Musk, a Twitter, a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója azt mondta, hogy a platform olyan lett, mint a Black Mirror egyik epizódja. A Black Mirror egy brit televíziós sorozat, amely általában valamilyen disztópikus jövőt mutat be, ahol az embereket a technológia irányítja.

 

Hogyan kezeli a platform a kritikákat?

Októberben a PayPal ellentmondásos módon 2500 dolláros bírságot vezetett be az olyan felhasználókra, akik "félretájékoztatást népszerűsítenek" vagy olyan anyagokat terjesztenek, amelyek veszélyt jelentenek a "felhasználói biztonságra és jólétre", ugyanakkor mindkettőt kétértelműen definiálták. A lépés heves visszatetszést váltott ki a közösség és a nagy alakok részéről egyaránt, beleértve a PayPal Maffia olyan tagjait, mint Musk és David Marcus. Október 11-én a PayPal aztán azonnal visszavonta ezt az irányelvet, belső hibának tulajdonítva azt.

Egyes szkeptikusok azonban úgy vélik, hogy a szabályzatot csendben visszacsempészték a vállalat felhasználói megállapodásába és elfogadható használati szabályzatába.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.50% $64,136.54
Ethereum ETH 0.32% $3,422.79
BNB BNB 0.28% $572.01
Solana SOL 2.51% $161.26
XRP XRP -6.77% $0.5535
Dogecoin DOGE -0.97% $0.1202
Cardano ADA -2.84% $0.4242
Litecoin LTC -0.30% $71.41
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!