A Kriptopiac is negatívan reagált az orosz-ukrán válság eszkalálódása miatt

Szerző: | febr 24, 2022 | Kriptovaluta

Az orosz hadsereg hadműveletbe kezdett Ukrajnában, erre válaszul a piacok, köztük a kriptopiac is hatalmas visszaesést szenvedett el. 

 

200 milliárd dollár tőke tűnt el a kriptopiacról

Az teljes kriptopiac piaci kapitalizációja 200 milliárd dollárral zuhant Oroszország ukrajnai inváziója után, ami több mint 12%-os csökkenés az elmúlt 24 órában. A CoinMarketCap adatai szerint az összes kriptovaluta jelenlegi piaci mértéke körülbelül 1,56 billió dollár, ami az elmúlt 24 órában elért 1,77 billió dolláros csúcshoz képest nagyjából 200 milliárd dollárral kevesebb. A kriptopiac legnagyobb, legmegbízhatóbb kriptovalutái közül sok mélyen mínuszban van. 

Kriptopiacok visszaesése | Cryptofalka

Forrás: forbes.com

A cikk írásakor a Bitcoinnal (BTC) 35 300 dolláron kereskednek, ami több mint 18%-os csökkenés az elmúlt héthez képest, és 9%-os csökkenés az elmúlt 24 órában. A piaci kapitalizáció szerinti második legnagyobb kriptovaluta, az Ethereum (ETH) több mint 12%-ot esett a nap folyamán, és 22%-ot az elmúlt héten, jelenleg az ára 2350 dollár körül mozog. A Solana, a Cardano és az XRP szintén kétszámjegyű zuhanást szenvedett el az elmúlt 24 órában, 10%, 17% és 13%-os visszaesést.

Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója, aki élete első hat évét az oroszországi Kolomnában élte, saját anyanyelvén szólalt meg a Twitteren:
„Nagyon felzaklatott Putyin azon döntése, hogy lemond az Ukrajnával fennálló vita békés megoldásának lehetőségéről, és inkább háborúba indul. Ez bűncselekmény az ukrán és az orosz nép ellen. Mindenkinek biztonságot szeretnék kívánni, bár tudom, hogy nem lesz biztonság. Dicsőség Ukrajnának.” Később hozzátette angolul: „Emlékeztető: az Ethereum semleges, de én nem.”

 

A globális piac is megrendült a háború láttán

A volatilitás a többi jelentős globális pénzügyi indexen, az S&P 500-on (GSPC) és a Dow Jones Industrial Average-en (DJI) is végigment az elmúlt órákban. Az orosz részvények ára több mint 250 milliárd dollárral estek vissza, az ország gazdasága kezd reagálni a nemzetközi gazdasági szankciókra.
 
Kriptopiacok visszaesése | Cryptofalka

Forrás: cryptopotato.com

 
A Bank of Russia közleménye szerint a jegybank úgy döntött, hogy az orosz gazdaság stabilizálása érdekében beavatkozik a devizapiacon, miután a rubel 2016 óta nem látott mélypontra süllyedt. A Bank of Russia szélesebb körű akcióinak részeként 1 billió rubelt (11,5 milliárd dollárt) biztosít az ország bankjainak a likviditás biztosítása érdekében. Bloomberg szerint a MOEX Russia Index – az orosz részvénypiac főleg rubelben denominált benchmarkja – szintén mintegy 50%-ot esett tavaly októberi rekordmagasságához képest.
 
A monetáris piacokról kimenekített tőke az energia szektorba és egy része a befektetési arany irányába áramlott. Az arany unciánkénti ára ma reggel elérte az 1942 dollárt. Ez közel 2%-os növekedést jelent az előző naphoz képest, ami 2020 vége óta nem látott csúcs. Az olaj hordónkénti ára meghaladta a 99.5 dollárt, ami 8%-kos emelkedést jelent az előző naphoz képest.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.