Kriptovaluta kitettséget szerezhetnek a német befektetési alapok

Szerző: | aug 2, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A német székhelyű intézményi befektetési alapok már teljes portfóliójuk akár 20%-át is Bitcoinba vagy egyéb kriptovalutákba fektethetik.

 

A német befektetési alapok kriptovalutákba fektethetnek

Németországban a jövő héten lép életbe egy új törvény, amely lehetővé teszi a német befektetési alapok számára, hogy portfoliójuk 20%-ában kriptovaluta kitettséget szerezzenek. Ezek az alapok nagyjából 1,8 trillió eurót kezelnek. A befektetési alapok által birtokolt kriptovalutákhoz egyelőre csak helyi intézményi befektetők, például biztosítók vagy nyugdíjcégek férhetnek majd hozzá.

Kriptovaluta befektetés I Cryptofalka

Forrás: https://analyticsindiamag.com/

Tim Kreutzmann, a BVI, a német Alapipari Testület szakértője elmondta, hogy az alapok többsége nagy valószínűséggel kisebb összegű befektetésekkel fogja kezdeni:

A legtöbb alap kezdetben minden bizonnyal a 20% -os határ alatt marad. Ennek oka az intézményi befektetők, például a biztosítók szigorú befektetési stratégiája. Az nem kétség, hogy ezek az intézmények be fognak fektetni a kriptográfiába. – nyilatkozta Tim Kreutzmann

A törvényt a szabályozó szervek azután hozták, hogy egy kutatás rámutatott a kriptovaluta intézményi befektetések igényeire. Kamil Kaczmarski – az Oliver Wyman LLC menedzsment tanácsadó cég ügyvezetője – úgy vélekedett, hogy sok helyi befektető továbbra is szkeptikus, főleg a hírhedt volatilitás miatt. Azt állította, hogy ez a tendencia a következő öt évben is megmaradhat.

A szóvivő szerint, a Deutsche Bank AG eszközkezelője, a DWS Group és Németország egyik vezető pénzintézete, a DekaBank is érdeklődést mutatott a kriptovalutákba történő befektetés iránt, de eddig nem hozott döntéseket.

 

A Deutsche Bank kedveli a kriptovalutákat

A német multinacionális pénzügyi intézmény, a Deutsche Bank, már májusban támogatását fejezte ki a kriptovalutákkal kapcsolatban. Christian Nolting, ügyvezető, akkor kiemelte, hogy nem lehet figyelmen kívűl hagyni a kriptográf eszközosztályt, ugyanis folyamatos növekedést mutatott az elmúlt néhány évben, különösen a COVID-19 világjárványt követően. Ezenkívül úgy véli, hogy a kriptovaluták hosszú távon életünk része marad:

Deutche Bank I Cryptofalka

Forrás: https://www.ledgerinsights.com/

“Azt hiszem, mára egyértelmű, hogy a kriptovaluták (valamilyen formában) itt maradnak, ugyan egyelőre még messze vannak a mainstream eszközosztálytól. A CBDC -k széles körű bevezetése a kriptovaluták szigorúbb szabályozásával együtt kihívást jelentő környezetet teremthet a kriptoeszközök számára, mivel előnyük a hagyományos pénzügyi eszközökhöz képest hosszabb távon elhalványulhat.”

A Deutsche Bank ügyvezetője a Bitcoint az aranyhoz is hasonlította, mondván, hogy az elsődleges kriptovaluta rendelkezik a nemesfém minden tulajdonságával. Továbbá úgy véli, hogy egy napon a BTC „végül helyettesítheti az aranyat, mint értéktartót”.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka