Elérte a kriptopiacot a koronavírus, leáll a CME Bitcoin futures

Szerző: | Már 12, 2020 | Kriptovaluta

A koronavírus globális kitörése elérte a kriptovaluták a piacát, számos vállalat módosít az üzleti tevékenységén. Holnaptól szünetel a CME Bitcoin futures.

 

Leáll a CME Bitcoin futures

Egy szerdai CNBC-s jelentés szerint a Chicago Mercantile Exchange (CME) csoport felfüggeszti a tevékenységét március 13-tól. A CME Bitcoin futures a második legnagyobb Bitcoin futures jelenleg.

A CME döntése mögött az óvatosság és a terjedés megelőzése áll. A koronavírusnak már eddig is jelentős hatása volt a tőzsdékre és a gazdaságra, mind az S&P500, mind a Dow Jones ipari átlag példátlan zuhanást tapasztalt.

CME_Bitcoin_futures_koronavírus_2

 

A CME Bitcoin futures felfüggesztését egyelőre csak az elővigyázatosság indokolja 

A CME a világ legnagyobb határidős termékekkel foglalkozó tőzsdéje! Főleg mezőgazdasági termékekkel, fiattal, kriptovalutákkal, fémekkel és részvényindexekkel foglalkoznak. A csoport nyilatkozatot tett közzé az elővigyázatosság érdekében, melyben kifejtették:

Természetesen nem jelentettek még a chikagói kereskedelmi vállalat épületéből megbetegedéseket, a holnapi naptól érvénybe lépő változás puszta elővigyázatosság. A CME BTC futures kereskedelme folytatásáról azután fogunk dönteni, amikor már több orvosi útmutatás és nyilatkozat áll rendelkezésünkre.

Forrás: https://coingape.com/cme-bitcoin-futures-monthly-closing/

 

A CME Bitcoin futures melletti koronavírussal kapcsolatos további korlátozások 

A koronavírus kitörése miatt a legtöbb Kínába érkező és onnan induló járat szünetel. Olaszország karantén alatt, valamint az Európai Unió és az Egyesült Államok is további szükséges, valamint indokolt korlátozások bevezetését tervezi.

Ennek ellenére a New York-i Értéktőzsde még nem adott ki közleményt, amelyben a CME Bitcoin futures-hez hasonló korlátozásra szánnák rá magukat. Pedig a városban már több, mint 200 megbetegedést erősítettek meg. A szintén New York-ban székelő Nasdaq már megkezdte egy másik potenciális helyszín kialakítását, de még egyelőre gond nélkül folyik náluk a kereskedés.

 

A legtöbb Bitcoin és kriptovaluta piachoz köthető vállalat home officeba küldi a dolgozóit

A CME chikagói főhadiszállása még elvileg 450 alkalmazottal fog tovább folytatódni, de ő mellettük több más kriptovalutákhoz és Bitcoinhoz köthető vállalat egyedi változtatásokat vezet be a koronavírus kitörése miatt.

Például a kriptovaluta tőzsde a Coinbase és a Messari is bejelentették már, hogy a dolgozóik otthonról fognak dolgozni egyelőre határozatlan ideig. A Blockstack és a Winklevoss fivérek is a távmunkát javasolják a munkavállalóiknak.

Eddig összesen 1322 megbetegedést és 38 elhalálozást jelentettek az Amerikai Egyesült Államokból, ami a koronavírushoz volt köthető.

A cikk és a képek tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

EOS crypto coin – A szupergyors okosszerződés platform

Az EOS az a projekt, ami nem tartogat egy új ötletet, vagy hódít meg egy új területet a blokklánc technológia számára, hanem egy hatékonyabb okosszerződés platformot ígér. Több coin is törekszik arra, hogy felülkerekedjen az Ethereummal szemben, mind a vállalati blokklánc megoldások leszállításában, mind a szélesebb körben elterjedt dappok tekintetében. Az EOS a skálázhatóság problémájának áthidalásában látja a jövőt, az EOSIO blokklánc, milliónyi tranzakció bonyolítására lett tervezve, nulla költség mellett.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

MI AZ ETHEREUM? EGY DECENTRALIZÁLT OKOSSZERZŐDÉS PLATFORM   Ethereum legfontosabb adatai:...

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.